Αθηνόραμα Digital: PlayStation Plus Week

Τα πάντα για την πλέον συμφέρουσα συνδρομητική υπηρεσία gaming

Είναι γνωστό στους κατόχους Xbox 360, PlayStation 3, ακόμη και του... Wii σε ένα βαθμό, πως τα συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης για το σπίτι δεν μπορούν ννα στηριχθούν μόνο στις πωλήσεις games σε υλικό μέσο αποθήκευσης, αν σκοπεύουν να είναι κερδοφόρα. Πρέπει να προσφέρουν και περιεχόμενο και υπηρεσίες σε άλλες μορφές. Η Microsoft επέλεξε από νωρίς την επιλογή της συνδρομητικής προσέγγισης για το Xbox Live στην πλήρη του Δικτυακή μορφή και της πώλησης περιεχομένου μέσα από το Xbox Live Μarketplace. H Sony, αντιθέτως, επέλεξε κάτι άλλο: προσφέρει όλες τις Δικτυακές υπηρεσίες που οι χρήστες στο Xbox Live πληρώνουν, δωρεάν, προσφέρει ευρύτατο πρόσθετο περιεχόμενο (DLC) για πώληση μέσα από το PlayStation Store, εστιάζει όμως στην παροχή games και άλλου περιεχομένου σε συνδρομητική μορφή. Πρόκειται για το PlayStation Plus... και είναι καιρός οι κάτοχοι PS3 και PS Vita να στρέψουν την προσοχή τους σε αυτό. Γιατί πλέον αξίζει πολλά.

Αναφορά στο PS Plus έχουμε κάνει από την πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησε να λειτουργεί, μέχρι τη ριζική ανακαίνισή του το καλοκαίρι που μάς πέρασε, την προσθήκη χαρακτηριστικών σε αυτό και την επέκτασή του, πέρα από το κοινό του PS3, και στο κοινό του PS Vita. Σε όλο αυτό το διάστημα η γενική εικόνα της υπηρεσίας του Plus εξελισσόταν, με τη Sony να ακολουθεί και έμπρακτα πλέον τις επιθυμίες που οι κάτοχοι των συστημάτων της εξέφραζαν σε κάθε σχετική έρευνα: συγκεκριμένα, όπως θα περιμέναμε όλοι μας, περισσότερα δωρεάν πλήρη games!

Έτσι έχουμε πλησιάσει πια τα Χριστούγεννα, με την υπηρεσία της Sony να βρίσκεται σε καλύτερη "φόρμα" από ποτέ. Είναι πλέον ένα από τα... σοφά δώρα που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε κάτοχος ενός PlayStation3 ή PlayStation Vita στον εαυτό του αυτές τις γιορτές - και η παρούσα εβδομάδα είναι αφιερωμένη στα πώς, τα τί και τα γιατί που κάθε παίκτης που αγαπά τα PlayStation αξίζει να ξέρει για το PS Plus. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Αθηνόραμα Digital Week, λοιπόν, θα δημοσιευθούν τα παρακάτω άρθρα:

Δευτέρα 17/12. PS Plus: τα πλεονεκτήματα. Ποιές παροχές και προνόμια απολαμβάνει ένας συνδρομητής της υπηρεσίας της Sony σε σχέση με έναν "απλό" κάτοχο PS3 ή PS Vita;

Τρίτη 18/12. PS Plus: Ερωτήσεις-Απαντήσεις. Τα πράγματα που χρειάζεται να ξέρει ο καταναλωτής προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρο τη συνδρομή του.

Τετάρτη 19/12. PS Plus: με απλά νούμερα. Πόσα χρήματα κερδίζει πραγματικά ένας κάτοχος PS3 ή PS Vita με την εγγραφή του στη συνδρομητική υπηρεσία της Sony; Είναι πολλά τα ευρώ!

Πέμπτη 20/12. PS Plus: Τα δωρεάν των Χριστουγέννων. Ποιό περιεχόμενο θα λάβουν μέσα στις γιορτές όσοι και όσες γίνουν άμεσα μέλη τoυ συνδρομητικού club της Sony;

Παρασκευή 21/12. PS Plus: Το μέλλον. Πώς θα μπορούσε η Sony να κάνει την Δικτυακή της συνδρομητική υπηρεσία, ακόμη καλύτερη το 2013 και αργότερα;

Αθηνόραμα Digital PS Plus Week, λοιπόν. Γιατί... κρίμα είναι να μην έχεις τα games, όταν έχεις τις συσκευές ήδη - κι αντίστροφα, να μην έχεις τις συσκευές, όταν μπορείς να έχεις τα games τόσο φθηνά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ