Assassin's Creed II

Video game της χρονιάς; Πολύ πιθανό!

Όλα τα προαναφερθέντα, μαζί με το βελτιωμένο χειρισμό και τα ακόμη πιο πειστικά σχεδιασμένα περιβάλλοντα, βοηθούν στην κατά πολύ καλύτερη, ωριμότερη εικόνα που δίνει το Assassin's Creed II σε σχέση με τον προκάτοχό του. Αυτή τη φορά η Ubisoft έχει μελετήσει καταφανώς πιο πολύ και τη δομή του, υπό την έννοια ότι υπάρχουν μεν αρκετά πράγματα να κάνει ο παίκτης "γύρω" από το κεντρικό σενάριο, αλλά το τελευταίο και οι αναγκαίες αποστολές παραμένουν άμεσα προσβάσιμες και κατανοητές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ναι μεν όσοι θέλουν να εξερευνήσουν τα πάντα έχουν αρκετό extra υλικό για να ασχοληθούν, αλλά και ότι πιο πολλοί gamers θα ολοκληρώσουν τον τίτλο σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Τόσο καιρό μετά την κυκλοφορία του Αssassin's Creed, εννοείται πως οι δημιουργοί του ξέρουν να εκμεταλλεύονται περισσότερη από την ισχύ των PS3/Xbox 360 - και φαίνεται. Τα γραφικά είναι λεπτομερέστερα, κινούνται (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ομαλά, ενώ η όλη καλλιτεχνική φροντίδα και η παρουσίαση του ACII είναι υπεράνω κριτικής. Η συνοδευτική μουσική είναι εξίσου φροντισμένη, η απόδοση των διαλόγων ποιοτική - έρχονται στιγμές που... πραγματικά αισθάνεται κανείς ότι κινείται μέσα σε ιταλική πόλη της Αναγέννησης - και τα εφέ προσεγμένα. Είναι, από κάθε άποψη, μια παραγωγή στην οποία εμφανώς έχει επενδυθεί πάρα πολλή δουλειά και η προσοχή στη λεπτομέρεια "κάνει τη διαφορά" που δεν διακρίνουμε σε χαμηλότερου επιπέδου τίτλους.

Από τα παραπάνω, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει οποιοσδήποτε για ποιούς λόγους θεωρούμε το Assassin's Creed II μία από τις επικρατέστερες υποψηφιότητες για τον χαρακτηρισμό του Game of the Year. Στην ίδια κατηγορία είναι το εξαιρετικό Uncharted 2, το οποίο κινείται στο ίδιο πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, και μετά... μακράν ο τρίτος διεκδικητής - αυτό και μόνο θέτει το ACII στο πλαίσιο που του αξίζει, δηλαδή της must αγοράς. Όσοι και όσες αγάπησαν το πρώτο AC, απλώς επιβάλλεται να αποκτήσουν το δεύτερο. Αλλά και όσοι ή όσες θέλουν να δουν τί μπορεί να κάνει το PS3 τους ή το Xbox 360 τους στα χέρια αληθινά ταλαντούχων ομάδων δημιουργίας, χρωστούν στον εαυτό τους να το αποκτήσουν επίσης. Όσο για τον χαρακτηρισμό του Game of the Year; Στο σχετικό αφιέρωμα, θα το αποκαλύψουμε!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ