Αssassin's Creed 3, αλλαγή σκηνικού

Η... αιματοβαμμένη σειρά της Ubisoft ανανεώνεται για το φθινόπωρο

Η άκρως επιτυχημένη και... αιματοβαμμένη σειρά video games της Ubisoft - ο πρωταγωνιστής της είναι, με τη μία μορφή ή την άλλη, επαγγελματίας δολοφόνος - αυτή των Assassin's Creed, επανέρχεται δριμύτερη το φετινό φθινόπωρο. Το γεγονός από μόνο του δεν θα αποτελούσε... είδηση ακριβώς, αφού νέο Assassin's είχαμε κάθε χρόνο τα τελευταία 3 ή 4. Τα Brotherhood και Revelations, τα δύο τελευταία, είναι αλήθεια πως ήταν ολοφάνερα συμβατικές εκδόσεις, με την έννοια ότι δεν επεδίωξαν να βελτιώσουν σημαντικά τη "συνταγή" του AC2. Τώρα, ξέρουμε το γιατί: η Ubisoft με αυτά "κέρδιζε χρόνο" ώστε να παρουσιάσει ένα Assassin's Creed αληθινά διαφορετικό κι εξελιγμένο. Βάσει των όσων αποκάλυψε η εταιρεία χθες, το AC3 θα είναι ακριβώς αυτός ο τίτλος.

Το Assassin's Creed 3 δεν διαδραματίζεται πλέον στις Σταυροφορίες ή την Αναγέννηση: η αλλαγή σκηνικού είναι ολοκληρωτική, καθώς ο νέος τίτλος αξιοποιεί ως ιστορικό του πλαίσιο την Αμερικανική Επανάσταση (!). Ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, ονόματι Connor, είναι γιος ενός Βρετανού στρατιώτη και μιας γυναίκας Μοχώκ - η ενδυμασία του, το στυλ μάχης του και τα όπλα του, λοιπόν, είναι αυτά των Ινδιάνων πολεμιστών στα τέλη του 18ου αιώνα, ενώ το περιβάλλον όπου διαδραματίζονται οι αποστολές δεν απαρτίζεται πλέον μόνο από πόλεις, αλλά και στην ύπαιθρο. Για το σενάριο δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες ακόμη, αναμένουμε όμως να συνδέεται με αυτό των δύο πρώτων Assassin's Creed και - μόνο κατά... μερικές έννοιες προφανώς! - να "ολοκληρώνει" την τριλογία της Ubisoft. Συνέχειες σε άλλη μορφή είναι πρακτικά βέβαιο πως θα έχουμε στο μέλλον.

Το Assassin's Creed 3 στηρίζεται σε νέο μηχανισμό προβολής 3D γραφικών, ο οποίος - όπως μπορούν να διαπιστώσουν οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital από το επίσημο trailer - είναι ικανός να προβάλλει άκρως εντυπωσιακής λεπτομέρειας περιβάλλοντα, πειστική κίνηση των χαρακτήρων και γενικότερη ατμόσφαιρα επιπέδου "ένα κλικ παραπάνω" από αυτήν των σημερινών action adventures. Θα κυκλοφορήσει για PlayStation3, Xbox 360 και προσωπικούς υπολογιστές στις 31 Οκτώβρη, ενώ η Ubisoft επιβεβαίωσε την ανάπτυξή του και για το επερχόμενο WiiU της Nintendo - αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει ούτε το σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας , ούτε ο ίδιος ο τίτλος της Ubisoft. Περισσότερα, σχεδόν βέβαιο, θα μάθουμε στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ