Αποχωρεί ο Bleszinski από την Epic

Μετά από 20 χρόνια καριέρας, ανάπαυλα για τον παραγωγό των Gears of War

Μερικά ονόματα τα έχουμε συνδέσει τόσο πολύ μεταξύ τους, που... αδιανόητο μάς φαίνεται αρχικά πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα τα αναφέρουμε ξεχωριστά - όμως αυτό ακριβώς θα κάνουμε με τον Cliff Bleszinski και την Epic, έναν από τους αληθινούς... rockstars του gaming τα τελευταία χρόνια και μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες της ίδιας αγοράς. Ο διάσημος CliffyB απρόσμενα ανακοίνωσε χθες πως αποχωρεί από την Epic, μετά από 20 χρόνια καριέρας εκεί σε μία μεγάλη γκάμα από ρόλους.

Ο Bleszinski ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο της αλληλεπιδραστικής διασκέδασης ως ανεξάρτητος προγραμματιστής από την εφηβική του ηλικία, ήταν ωστόσο το πλαίσιο της συνεργασίας του με την Epic αυτό που τού προσέφερε την ευκαιρία να αναδείξει τα ταλέντα του ως βασικός σχεδιαστής και υπεύθυνος παραγωγής video games. Ο πρώτος τίτλος που επέβλεψε για τη συγκεκριμένη εταιρεία ήταν το Jazz Jackrabbit το 1994, o CliffyB συγκέντρωσε ωστόσο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και σίγουρα της κοινότητας των gamers για τη δουλειά του στη σειρά των shoot' em up πρώτου προσώπου Unreal της Epic (ειδικά στο θρυλικό πλέον Unreal Tournament του 1999).

Η ποιότητα της δουλειάς που επέδειξε στα Unreal ήταν και ο λόγος για τον οποίο η Epic εμπιστεύτηκε στα χέρια του την πιο σημαντική ίσως σειρά τίτλων της, τα Gears of War. Το πρώτο "κεφάλαιο" της σειράς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα που απέκτησε το Xbox 360 τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του (και βοήθησε φυσικά πάρα πολύ στις πωλήσεις του συστήματος της Microsoft). Τα επόμενα δύο Gears of War ήταν το ίδιο ποιοτικά και προσεγμένα, έφεραν στο προσκήνιο με μεγάλη επιτυχία το Δικτυοκεντρικό χαρακτήρα του Xbox 360, όμως ήταν - κατά γενική ομολογία - εκτέλεση της... ίδιας συνταγής. Αυτό δεν τα εμπόδισε, φυσικά, να σημειώσουν πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων. Το επερχόμενο Gears of War Judgment διαφέρει σε σημαντικό βαθμό και αυτή είναι η τελευταία παραγωγή στην οποία ενεπλάκη ο CliffyB για την Epic. Πληροφορίες θέλουν, πάντως, να διατηρεί το ρόλο του ως καλλιτεχνικού συμβούλου στην ταινία Gears of War, η οποία βρίσκεται σε στάδιο επανεξέτασης από τη New Line Cinema.

O Bleszinski αποχωρεί σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα από την Epic, καθώς δηλώνει πως χρειάζεται κάποιο χρόνο ξεκούρασης και ανάπαυλας μετά από σχεδόν 20 χρόνια συνεχούς δουλειάς στο χώρο του gaming. Δεν έχει ανακοινώσει απολύτως τίποτε για τα μελλοντικά του σχέδια και, για την ώρα, κανείς δεν δείχνει να γνωρίζει κάτι σχετικό (αν και η φημολογία προφανώς ήδη οργιάζει). Ερωτηματικά δημιουργεί το... timing της αποχώρησής του, καθώς αν ο CliffyB σχεδιάζει να μείνει σε αυτήν την αγορά αλλά σε άλλο ρόλο, εν όψει της κυκλοφορίας των PlayStation 4 και Xbox 720 μέσα στους επόμενους 24 μήνες τώρα θα ήταν η ιδανική στιγμή για να κάνει τη μετάβασή του κάπου αλλού. Φυσικά, ο 37χρονος, πολύπειρος και πάμπλουτος πια Bleszinski μπορεί, πολύ απλά, να θέλει περισσότερο χρόνο για την πανέμορφη αγαπημένη του και σχέδια για οικογένεια. Τον αδικούμε; Ούτε καν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ