"Απόσυρση" games του PSP, στο Vita

Η Sony προσφέρει έκπτωση ως κίνητρο... για όσους ενδιαφέρονται, φυσικά!

Το αν και κατά πόσο οι άνθρωποι που αγοράζουν πρώτοι ένα ολοκαίνουργιο σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης (αυτοί που δικαίως ονομάζουμε early adopters) ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την... "προς τα πίσω συμβατότητα", ήταν και παραμένει μεγάλο θέμα συζήτησης. Εμείς θεωρούμε ότι πρακτικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο - αγοράζουμε ένα super-duper καινούργιο PlayStation ή Xbox για τα νέα του games, όχι γι' αυτά του προηγούμενου - όμως πολυεθνικές όπως η Sony, η Microsoft και η Nintendo έχουν και ένα "δημόσιο πρόσωπο" να φροντίσουν. Εξ ου και τα "δεν θέλουμε να χάσει την αξία της η συλλογή των games που έχουν αγοράσει οι καταναλωτές"... εξ ου και το UMD Passport που ανακοίνωσε η Sony για την ιαπωνική αγορά, η οποία θα υποδεχθεί πρώτη το PlayStation Vita.

Το UMD Passport είναι το πρόγραμμα... "απόσυρσης" της Sony για τα games που οι κάτοχοι PSP έχουν αγοράσει σε μορφή ομώνυμου δίσκου τα τελευταία 5 χρόνια. Οι Ιάπωνες καταναλωτές θα προμηθεύονται από τις 6 Δεκέμβρη τη σχετική εφαρμογή, θα την εγκαθιστούν στο PSP τους και μέσω αυτής θα "εγγράφουν" ψηφιακά στο λογαριασμό τους ποιά UMD games έχουν. Αναλόγως με το ποιά και πόσο παλιά είναι αυτά τα games, στο λογαριασμό τους θα προστίθενται ως "αποζημίωση", τρόπον τινά, εικονικά χρήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσουν ως για να αγοράσουν τα games αυτά σε ψηφιακή μορφή από το PlayStation Store με έκπτωση. Το ποσό της "απόσυρσης" κυμαίνεται από 6 έως 13 δολάρια, υπάρχουν ωστόσο και τίτλοι που δικαιούνται έως και 30 δολάρια "αποζημίωσης" (είναι οι ΑΑΑ και ολοκαίνουργοι υποθέτουμε).

Ο κατάλογος των games σε UMD που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα UMD Passport της Sony αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 50 τίτλους, η εταιρεία ωστόσο δηλώνει πως θα τον επεκτείνει στους 200 ή περισσότερους το επόμενο διάστημα. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, δε, το αν και κατά πόσο σε ανάλογες πρωτοβουλίες θα προβούν και οι Sony Computer Entertainment America και Sony Computer Entertainment Europe - αν και θα μας εξέπληττε αν οι gamers στις ΗΠΑ και τη Γηραιά Ήπειρο, που είναι πολύ περισσότεροι, δεν είχαν την ίδια επιλογή το Φεβρουάριο. Όπως πάντοτε... ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ