Αναβολή του Project Cars έως το 2015

Χάνει τα Χριστούγεννα ο πολυαναμενόμενος τίτλος, ίσως προτιμότερο για όλους

Οποιοσδήποτε έχει παρακολουθήσει την αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης για περισσότερες από... μία σεζόν, μπορεί να βεβαιώσει πως οι καθυστερήσεις στην κυκλοφορία ουκ ολίγων video games μόνο σπάνιο φαινόμενο δεν είναι. Ακόμη και παραγωγές που έχουν υποτίθεται "κλειδώσει" ημερομηνίες διάθεσης πολύ καιρό πριν έχουν αναβάλλει την κυκλοφορία τους μόλις εβδομάδες μακριά από τα καταστήματα - με περισσότερο γλαφυρό παράδειγμα το Watch Dogs πέρυσι, αλλά και το πρόσφατο Drive Club που επίσης κυκλοφόρησε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα. Και με αυτά ως δεδομένα, όμως, είναι σίγουρα δυσάρεστη η έκπληξη της αναβολής του Project Cars, του εντυπωσιακού τίτλου αγώνων ταχύτητας της Slightly Mad Studios που θα γινόταν διαθέσιμο στις 21/11 για PS4, Xbox One και PC μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης.

Φήμες για την καθυστέρηση κυκλοφορίας του Project Cars είχαν αρχίσει να διαδίδονται στο Web από την Παρασκευή, 17/10 το μεσημέρι - και έλαβαν τόση έκταση, ώστε η Slightly Mad Studios και η Namco (διανομέας του τίτλου σε υλικό μέσο αποθήκευσης) να αναγκαστούν την ίδια ημέρα αργά το βράδυ να δώσουν στη δημοσιότητα επίσημο Δελτίο Τύπου που το επιβεβαιώνει. Ο τίτλος έχει πλέον ως νέα ημερομηνία κυκλοφορίας του την 20η Μαρτίου 2015, πάντοτε για τα τρία προαναφερθέντα φορμά, με την έκδοση για WiiU να ακολουθεί κάποια στιγμή (άγνωστη όμως ακόμη) μέσα στο ίδιο έτος.

Οι εταιρείες ανάπτυξης και έκδοσης του Project Cars επικαλέστηκαν δύο λόγους βάσει των οποίων επέλεξαν να καθυστερήσουν την κυκλοφορία του. Ο ένας είναι εμπορικός: στα τέλη Νοεμβρίου κυκλοφορεί ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός από ΑΑΑ games, με πιστό κοινό, τα οποία συνήθως απαιτούν αφοσίωση και... επένδυση σε χρόνο από τους παίκτες - τα Grand Theft Auto 5, Assassin's Creed Unity και Call of Duty Advanced Warfare είναι μερικά μόνο από αυτά. Ο άλλος είναι επίσης έμμεσα εμπορικός: με τα Forza Horizon 2, Drive Club και The Crew να διατίθενται όλα μέσα σε διάστημα 60 ημερών περίπου, η κατηγορία των τίτλων αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα είχε αρχίσει να χαρακτηρίζεται από... συνωστισμό, μειώνοντας τις πιθανότητες του Project Cars να σημειώσει τις πωλήσεις που στοχεύει. Οι Slighlty Mad Studios και Namco θεωρούν ότι το Μάρτιο o τίτλος τους θα έχει καλύτερη εμπορική πορεία και, από αυτήν την άποψη, έχουν μάλλον δίκιο.

Η ομάδα ανάπτυξης του Project Cars, πάντως, διαβεβαίωσε πως ο έξτρα χρόνος δουλειάς (τέσσερις και πλέον μήνες) που τής προσφέρει η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας του, θα τής επιτρέψει να προσφέρει αποτέλεσμα ακόμη ποιοτικότερο από αυτό που θα κυκλοφορούσε το Νοέμβριο. Η αναβολή, ωστόσο, του συγκεκριμένου τίτλου δεν παύει να απογοητεύει κυρίως τους PC gamers: αυτοί φέτος όχι μόνο δεν θα έχουν στη διάθεσή τους για τις γιορτές ένα Drive Club ή ένα Forza Horizon 2, αλλά κανένα racing game με έμφαση στο ρεαλισμό, όπως συνήθως το προτιμούν (το The Crew είναι εντελώς διαφορετικού στυλ). Ας ελπίσουμε ο τίτλος της Slightly Mad Studios να μην καθυστερήσει περαιτέρω και να δούμε, επιτέλους, τους καρπούς των προσπαθειών της το Μάρτη. Υπομονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ