Aliens vs Predator

Οι εξωγήνοι... επιστρέφουν!

Είδος: Shooter
Φορμά: PC,Playstation3,Xbox 360
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Sega
Διανομή: Zegetron

To κοινό του αθηνόραμαdigital που αγαπά τα shoot' em up πρώτου προσώπου πιθανώς θυμάται το Aliens vs. Predator του 1999, όταν η Rebellion είχε προσφέρει μία εντυπωσιακή για την εποχή παραγωγή βασισμένη στο cult φιλμ του Paul Anderson. Έντεκα χρόνια μετά, η ίδια εταιρεία επανέρχεται με καινούργιο τίτλο, ο οποίος έχει να επιδείξει ωστόσο αρκετές αλλαγές και εμπλουτισμό του gameplay σε τόσους τομείς, ώστε να δίνει την αίσθηση του "φρέσκου" με ευκολία και να πληροί τις προϋποθέσεις που θα του επιτρέψουν να ανταγωνιστεί, εν έτει 2010, άλλες κορυφαίες προτάσεις στην ίδια κατηγορία.

Το σενάριο τοποθετείται βέβαια στο μέλλον: στην αποικία Freya’s Prospect η εταιρεία Weyland-Yutani έχει εντοπίσει έναν αρχαίο ναό των Predators, όπου εικάζεται πως βρίσκονται στοιχεία που μαρτυρούν πολλά τόσο για την τεχνολογία που έχει αναπτύξει η φυλή, όσο και για την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής της. Η έρευνα ξεκινάει μέσω μιας αποικίας που δημιουργείται στην περιοχή, ενώ παράλληλα οι επιστήμονες της εταιρείας (προκαλώντας την τύχη τους!) αρχίζουν να εκτρέφουν και να μελετούν και ορισμένα Aliens. Εξαιτίας ενός ατυχούς γεγονότος στέλνεται ένα σήμα που «ξυπνά» μια ομάδα Predators, οι οποίοι κάνουν την εμφάνισή τους ταυτόχρονα με μία μονάδα ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτών, η οποία έχει έλθει για να εντοπίσει τα προβλήματα επικοινωνίας της αποικίας με τη βάση της εταιρείας. Όλοι οι... προσκεκλημένοι παρόντες, λοιπόν, οπότε το πάρτυ αρχίζει!

Ο παίκτης, μέσα από το παραπάνω σεναριακό πλαίσιο, μπορεί να ζήσει την εμπειρία του σύγχρονου Aliens vs. Predator ακολουθώντας τρία διαφορετικά μονοπάτια: είτε ενός εκ των Aliens που ζει στην αποικία, είτε ενός από τους Predators που φτάνουν στην περιοχή της Weyland-Yutani, είτε ενός επίλεκτου Marine που προσπαθεί να εντοπίσει την ομάδα του και να επιβιώσει από τις επιθέσεις των δύο εξωγήινων φυλών. Ο τίτλος εξελίσσεται ανάλογα με τις επιλογές του παίκτη μεν, οι τρεις "διαφορετικές" οπτικές γωνίες όμως διαδραματίζονται ταυτόχρονα, οπότε ο παίκτης θα βρεθεί και πάλι σε γνώριμα σημεία αν επιλέξει να απολαύσει τον τίτλο από την αρχή, με άλλον πρωταγωνιστή. Η Rebellion έχει εμφανώς καταβάλλει προσπάθεια, πάντως, ακόμη και η ίδια περιοχή να προσφέρει ξεχωριστή εμπειρία σε κάθε φυλή, αφού κάθε ένας από τους χαρακτήρες έχει προφανώς και άλλες δυνατότητες.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ