Alan Wake

Θρίλερ, όπως θα έπρεπε να είναι!

Είδος: Action Adventure
Φορμά: Xbox 360
Τιμή: €64,99

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft Hellas

H Remedy Entertainment δεν είναι ακριβώς... τυχαία εταιρεία στο χώρο του gaming: από το 1996 έχει καταθέσειτα διαπιστευτήριά της στην αγορά με τη σειρά τίτλων Death Rally και Max Payne, τα οποία ήταν - το λιγότερο - αξιοπρόσεκτα. Λογικό, με άλλα λόγια, το κοινό να περιμένει με ενδιαφέρον τη νέα της δουλειά, ειδικά στην εποχή της υψηλής ευκρίνειας - και αυτήν ακριβώς έχουν την ευκαιρία να γευτούν, αποκλειστικά εν τέλει, οι κάτοχοι Xbox 360 χάρις στην υποστήριξη των Microsoft Game Studios. Το Alan Wake είναι ένας εξαιρετικά φιλόδοξος τίτλος δράσης/τρόμου, του οποίου η ανάπτυξη ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια. Μετά από τα... 40 κύματα από τα οποία πέρασε μέχρι να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, λοιπόν, ένα ερώτημα μένει μόνο ν' απαντηθεί: άξιζε την αναμονή τη δική μας και την προσπάθεια της Remedy;

Το σενάριο έχει στο επίκεντρό του ένα διάσημο συγγραφέα μυθιστορημάτων τρόμου με το όνομα Alan Wake, ο οποίος ζει και διαπρέπει στη Νέα Υόρκη. Μετά από μία μακρά περίοδο επιτυχιών, ο οργανισμός του τον οδηγεί στην απόφαση να ξεκουραστεί, αφού οι ιδέες για κάτι φρέσκο πάνω στο αντικείμενό του δεν έρχονται εύκολα και η καριέρα του δείχνει να φθίνει. Με τη συντροφιά της γυναίκας του Alice ξεκινά ένα ταξίδι λίγων ημερών με το αυτοκίνητο και καταφθάνει στο Bright Falls, μία περιοχή που χαρακτηρίζεται από την ηρεμία που μπορεί να προσφέρει η θάλασσα και το δάσος. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως θα περίμενε ο πρωταγωνιστής, αφού σύντομα η περιοχή αρχίζει να παρουσιάζει τα... ένοχα μυστικά της.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η γυναίκα του Alan εξαφανίζεται, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει μία μάχη του πρωταγωνιστή με μία σκοτεινή δύναμη που έχει κυριεύσει το δάσος του Bright Falls. O παίκτης αναλαμβάνει δράση και προσπαθεί να λύσει το μυστήριο, να εντοπίσει την Alice και να δώσει στον ήρωα την ευκαιρία τελικά να βρει τη γαλήνη του. Τα γεγονότα εξιστορούνται μέσα από μία σειρά σελίδων που βρίσκονται διασκορπισμένες στην περιοχή. Η ιδιομορφία αυτού του μηχανισμού εντοπίζεται σε αυτές τις σελίδες, οι οποίες είναι διάσπαρτες σκέψεις του συγγραφέα για ένα βιβλίο που έχει ήδη ολοκληρώσει. Η ομάδα ανάπτυξης έχει διαιρέσει την εξέλιξη της ιστορίας σε έξι κεφάλαια, τα οποία προσφέρουν πάνω από 10 ώρες διασκέδασης και αγωνίας. Καθένα εξ αυτών έχει, τρόπον τινά, και "αυτόνομο" χαρακτήρα, καθώς στα προκαθορισμένα σημεία που τα διαχωρίζουν, προσφέρεται πλήρης αναπλήρωση δυνάμεων για τον Wake.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ