3D games: επίσημα και στο Xbox 360

Με το επόμενο update της Microsoft, εγκαίρως για τα Χριστούγεννα

Πάντοτε ήταν ευαίσθητες οι ισορροπίες στην αγορά του home entertainment, ναι - όμως δεν έχουν περάσει ούτε 2 εβδομάδες από την ημέρα της μείωσης τιμής του PS3, η οποία διαμόρφωσε την εξίσωση των Χριστουγέννων σε "Xbox 360 vs PS3 = Xbox Live + Kinect vs 3D + Blu-ray". Η Microsoft δεν σχεδιάζει μείωση τιμής για το σύστημά της και η σχετική δήλωση αρχικά είχε προκαλέσει έκπληξη, όμως... κάτι ήξερε το Redmond και σιγά-σιγά αποκαλύπτεται το τί ακριβώς: η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζεται να... "χαλάσει" την εξίσωση υποστηρίζοντας επίσημα πια την εικόνα 3D στο Xbox 360, εγκαίρως για τα Χριστούγεννα!

Πράγματι, με την επόμενη αναβάθμιση του λογισμικού λειτουργίας του συστήματός της η Microsoft θα δίνει την επιλογή ενεργοποίησης και απενεργοποίησης στερεοσκοπικής εικόνας (εννοείται σε κατάλληλες τηλεοράσεις και προβολείς). Αυτό σημαίνει πως την επιλογή αυτή την έχουν πια εξ ορισμού και όλες οι εταιρείες που αναπτύσσουν games για το Xbox 360, οι οποίες δεν θα χρειάζεται να αναπτύσσουν δικό τους κώδικα για κάτι τέτοιο (όπως κάνει π.χ. το Crysis 2 στο φορμά της Microsoft). Όπως αναφέραμε πρόσφατα, το Gears of War 3 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο σημαντικότερος φετινός τίτλος του Xbox 360 που θα υποστηρίζει εικόνα 3D, όμως το ίδιο θα κάνει και η Anniversary Edition του Halo και το Batman Arkham City, ενώ έντονη είναι και η σχετική φημολογία για το Call of Duty Modern Warfare 3.

Είναι προφανές, βέβαια, ότι το PlayStation3 σε αυτή τη φάση της πορείας του και αρτιότερα υποστηρίζει την εικόνα 3D και πολύ μεγαλύτερη ποικιλία 3D games έχει να επιδείξει από το Xbox 360. Η επένδυση της Sony στον συγκεκριμένο τομέα τους τελευταίους 18 μήνες ήταν εντυπωσιακή και τής έχει χαρίσει πολύ μεγάλο προβάδισμα. Με τη Microsoft ωστόσο να αποδέχεται και επίσημα τη σημασία της εικόνας 3D στα games, ανοίγει νέο κεφάλαιο στα κριτήρια με τα οποία χαρακτηρίζουμε πια τους τίτλους του Xbox 360 - χώρια από το πόση περιέργεια έχουμε να δούμε ποιά θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα συνδυάσει Kinect και 3D σε έναν τίτλο! Εν αναμονή της συγκεκριμένης αναβάθμισης λογισμικού, λοιπόν...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ