Η μέθοδος κατασκευής που επέτρεψε στην HTC να επιτύχει το απίθανο, να εσωκλείσει δηλαδή τόσο εντυπωσιακά τεχνολογικά χαρακτηριστικά σε τόσο κομψό, λεπτό προφίλ, έχει δύο έμμεσες "συνέπειες". Μία: το ενοποιημένο περίβλημα του One X "δεν ανοίγει", οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφεδρική μπαταρία ή εσωτερική κάρτα μνήμης microSD. Δύο: ο αποθηκευτικός χώρος δεν επεκτείνεται γενικότερα, καθώς δεν υπάρχει ούτε στο εξωτερικό περίβλημα θύρα microSD. Ο αποθηκευτικός χώρος που προσφέρεται, βέβαια, των 32 GB, είναι άφθονος, όμως πάντα υπάρχουν εκείνοι που θα ζητήσουν περισσότερο (αν και γι' αυτό λύσεις υπάρχουν... όσον αφορά το multimedia υλικό τουλάχιστον).
Αν και τα δύο παραπάνω στοιχεία αξίζουν αναφοράς, δεν αρκούν να σπιλώσουν την εξαιρετική εικόνα του One X - άλλωστε η HTC για τον αποθηκευτικό χώρο έχει... Δικτυακά φροντίσει, πλέον! Μέσα από συμφωνία με την διάσημη εταιρεία Dropbox, από τις πρωτοπόρους στην αποθήκευση δεδομένων "κάπου στο Internet" (το γνωστό "cloud"), κάθε κάτοχος One X δικαιούται δωρεάν τη χρήση 25 GB αποθηκευτικού χώρου στην ομώνυμη υπηρεσία, για 2 ολόκληρα χρόνια. Υπενθυμίζουμε, δωρεάν σε όλους το Dropbox προσφέρει κάτω από κανονικές συνθήκες μόνο 2 GB χώρου.
Η επέκταση αποθηκευτικού χώρου μιας συσκευής, στο Internet, δεν είναι καινούργια - όμως για πρώτη φορά μια κατασκευάστρια του βεληνεκούς της HTC την προωθεί ως τμήμα της όλης πρότασής της. Είναι επίσης η πρώτη φορά που ένα smartphone θέτει συγκεκριμένα ως στόχο να επιτύχει στον τομέα της σύλληψης φωτογραφίας και video αποτελέσματα όχι... "σαν", αλλά αληθινά ανταγωνιστικά μιας καλής ψηφιακής φωτογραφικής ή βιντεοκάμερας. Δεν είναι τόσο τα 8 Megapixel ανάλυσης του αισθητήρα στην κύρια κάμερα του One X, όσο τα υποβοηθητικά στοιχεία - ο ποιοτικός φακός, το flash τεχνολογίας LED, o αισθητήρας φωτός τεχνολογίας BSI και το σχετικό έξυπνης λειτουργίας software - αυτά που αυξάνουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου κινητού στη σύλληψη ποιοτικών φωτογραφιών.
Ακόμη και χαρακτηριστικά που βρίσκουμε σε φωτογραφικές άνω των €1000, όπως οι μέσου κόστους DSLR, περιλαμβάνονται στη "φαρέτρα" του One X. Σε αυτά ανήκει η σύλληψη φωτογραφιών πλήρους ανάλυσης ενόσω η κάμερα εγγράφει video σε ανάλυση 1080p, η σύλληψη φωτογραφιών με ρυθμό 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο, αλλά και η σύλληψη 99 διαδοχικών καρέ για επιλογή των καλύτερων στη συνέχεια. Ο ειδικός επεξεργαστής που φέρει το One X και το software που η HTC έχει προσθέσει στο Android εξασφαλίζουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα... συνήθη σε συνθήκες κακού φωτισμού, καθώς και σχεδόν ακαριαία μετάβαση (0.7 του δευτερολέπτου) από την "αδρανή" κατάσταση του smartphone στην έτοιμη να συλλάβει υλικό - και τα δύο άκρως σημαντικά για φωτογραφική συσκευή που ποτέ δεν ξέρει κανείς πότε θα χρησιμοποιήσει.