Τρία ελληνικά μπαρ στη λίστα 51-100 των The World’s 50 Best Bars 2024

«The Bar In Front Of The Bar», «Barro Negro» και «The Clumsies» στις θέσεις νο.51, νο. 60 και νο. 68 του σημαντικού θεσμού για το έτος που διανύουμε.

Τρία ελληνικά μπαρ στη λίστα 51-100 των The World’s 50 Best Bars 2024

Ακριβώς δύο εβδομάδες πριν τη φιέστα των The World’s 50 Best Bars 2024 στη Μαδρίτη, έγινε γνωστή η λίστα των θέσεων 51-100 για το σύμπαν των μπαρ, από τον πάντοτε έγκριτο θεσμό. 

Λίστα 51-100 για τα The World's 50 Best Bars 2024

Όσον αφορά τα ελληνικά μπαρ, για πρώτη φορά βλέπουμε στην εν λόγω λίστα το "The Clumsies", που έπειτα από 8 συνεχόμενες χρονιές στα top-50 (με αποκορύφωμα το νο.3 του 2020 και το περσινό Rémy Martin Legend of the List Award) συναντάται για το τρέχον έτος στην 60ή θέση. Οκτώ θέσεις πιο κάτω (νο.68), στη λίστα συναντάμε για ακόμη μία χρονιά το "Barro Negro".

The Clumsies worlds 50 best bars 5

Μπαρ Barro Negro 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

The Bar in Front of the Bar 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πιο ψηλά από τα υπόλοιπα μπαρ, στο νο.51, το "The Bar in Front of the Bar" της οδού Πετράκη, που -φτάνοντας μία ανάσα από την πρώτη 50άδα- πιστοποιεί τη δυναμική του πορεία και την περίοδο παρατεταμένης φόρμας. 

Η Ευρώπη έχει συνολικά 18 μπαρ στην κατάταξη, στην οποία περιλαμβάνονται πέντε νέες συμμετοχές: το "Kwãnt Mayfair" του Λονδίνου (νο.52), το "Angelita" της Μαδρίτης (νο.65), το "Bird" της Κοπεγχάγης (νο.77), το "Amaro" (νο.90) και το "Viajante87" (νο.99), έτερα από το Λονδίνο.

Διαβάστε Επίσης

Η πλήρης διευρυμένη λίστα 51-100 περιλαμβάνει μπαρ από 35 διαφορετικές πόλεις σε όλο τον κόσμο, με 12 new entries. Ανάμεσά τους το "Cat Bite Club" της Σιγκαπούρης (νο.56), το "Bar Pompette" του Τορόντο (νο.70), το "Night Hawk" της Σιγκαπούρης (νο.74), το "LPM Dubai" του Ντουμπάι (νο.76), το "The Savoury Project" του Χονγκ Κονγκ (νo.82), το "Smoke & Bitters" από τη Σρι Λάνκα και την παραλία Χιρικετίγια (νo.86 - το πρώτο από την εν λόγω περιοχή που καταφέρνει ποτέ κάτι τέτοιο) και το "Penrose" της Κουάλα Λουμπούρ (νo.98). Δύο μπαρ από την Αυστραλία μπήκαν στη λίστα, ενώ το Ντουμπάι, το Ναϊρόμπι και το Γιοχάνεσμπουργκ εκπροσωπούνται από ένα μπαρ.

'Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι που για άλλη μια φορά προβάλλουμε περισσότερα από τα πιο αξιόλογα μπαρ του κόσμου με την έκδοση της λίστας 51-100. Αυτή η διευρυμένη κατάταξη μάς δίνει άλλη μια αφορμή για να γιορτάσουμε την αδιάκοπη αφοσίωση και την απαράμιλλη φιλοξενία των καλύτερων σποτ του πλανήτη, σε ακόμη μεγαλύτερη κλίμακα' αναφέρει σε δήλωσή της, μεταξύ άλλων, η Emma Sleight, Head of Content των The World's 50 Best.

Η φετινή λίστα των 50 κορυφαίων μπαρ του πλανήτη θα γίνει γνωστή στις 22 Οκτωβρίου, στην τελετή των The World’s 50 Best Bars 2024 που θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

"Bonnot", μία επαναστατική μπάρα στα Εξάρχεια

Cool χαρακτήρας, urban αισθητική, φιλόξενο περιβάλλον και εξαιρετικά φροντισμένα ποτά συνθέτουν το παζλ σε αυτό το μπαρ των Εξαρχείων, που έχει κάτι να πει.

"Amore": Όλοι πάνε για απεριτίβο στο Νέο Κόσμο

Όνομα που βγάζει ιταλική κουλτούρα και ελληνόστροφη οικειότητα, χώρος που παραπέμπει σε dolce far niente καταστάσεις και ιδιαίτερη συμπάθεια σε γλυκόπικρα ποτά μετά μεζέδων: That’s "Amore".

Ο Rødhåd έρχεται στην Αθήνα για το opening του "Oddity"

Για την τέταρτη σεζόν του ετοιμάζεται ένας από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της αθηναϊκής clubland.

Κι αν το "Coterie" είναι το επόμενο χιτ του Παγκρατίου;

Πολύ καλός καφές, ολόσωστα ποτά και φαγητό για κάθε στιγμή σε συνδυασμό με urban chic χαρακτήρα και cool vibes, όλα με απώτερη κατεύθυνση το μότο του μαγαζιού, την "ανεπιτήδευτη ποιότητα".

Πού θα πιεις καλό καφέ στην Αθήνα

Μία λίστα που θα σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καφέ (01/10).

Η "Ντισκομπάλα" επιστρέφει ξανά για ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο

Το διάσημο disco bar της Αθήνας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, έτοιμο να μας μεταφέρει σε μια εποχή γεμάτη χορό και μουσική.