"Amore": Όλοι πάνε για απεριτίβο στο Νέο Κόσμο

Όνομα που βγάζει ιταλική κουλτούρα και ελληνόστροφη οικειότητα, χώρος που παραπέμπει σε dolce far niente καταστάσεις και ιδιαίτερη συμπάθεια σε γλυκόπικρα ποτά μετά μεζέδων: That’s «Amore».

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο © Λεωνίδας Τούμπανος

Κοινή παραδοχή: Σχεδόν όλοι έχουν ανάγκη από ένα ξελαμπικάρισμα με χαλαρό ποτάκι μετά τη δουλειά. Σίγουρα όχι ένα βαρύ ξενύχτι – τουλάχιστον όχι πια όσον αφορά τους millennials. Έπειτα, υπάρχει η ολοένα πιο δυναμικά ανερχόμενη και στα μέρη μας τάση του απεριτίβο. Μπλεντάρεις αυτά τα δύο και αντιλαμβάνεσαι πως στα των εντός των αθηναϊκών τειχών τεκταινόμενα της εστίασης δημιουργείται μια ανάγκη, που με τη σειρά της δομεί ένα τρεντ, το οποίο κάνει γκελ και μας αρέσει. Ακριβώς εκεί έρχεται να πατήσει άλλο ένα προσεκτικά φτιαγμένο και cool μέρος, που ακούει στο όνομα "Amore".

Διαβάστε Επίσης

Άνοιξε στα μέσα Σεπτεμβρίου και συστήνεται ως κλασική σπριτζερία, σε έναν πολύ όμορφα και ταιριαστά για τη φάση της διαμορφωμένο χώρο, στον Νέο Κόσμο, τόσο που είναι να απορείς όταν σου λένε πως εκεί πριν βρισκόταν μια σχολή οδηγών.

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Δεν θα έλεγα ότι διάλεξα γειτονιά. Η επιλογή αφορά περισσότερο το δρόμο και το χώρο, καθώς πρόκειται για μια πολύ όμορφη γωνιά κάτω από ακακίες, που την έβλεπα συχνά στο δρόμο για το σπίτι μου. Απλά, με το που είδα πως διατίθεται, δεν δίστασα δευτερόλεπτο" μου λέει η Σκεύη Ερωτόκριτου, που κάθε άλλο παρά άγνωστο πρόσωπο στα της πόλης δρώμενα είναι - πιθανότατα τη γνωρίζεις από το δημοφιλές "Blue Bird" της Ηπίτου ή το εξίσου "Joshua Tree" του Μετς.

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

. Όπου "δρόμο", βάλε την οδό Μεναίχμου, στην οποία μεταξύ άλλων συναντάς το πολύ αξιόλογο "Annie Fine Cooking" και το εξαιρετικά crowded wine bar "Επτά Μάρτυρες". Για το χώρο, αρκεί να γνωρίζεις πως θυμίζει ιταλικό ομόλογό του, με highlight την όμορφη μπάρα που δένει αρμονικά με στοιχεία όπως το μωσαϊκό στο πάτωμα, η γραμματοσειρά του λογοτύπου του και τα καρό τραπεζομάντιλα. Φυσικά, βγάζει και τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο.

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όσον αφορά το κόνσεπτ της spritzeria είναι κάτι που η Σκεύη Ερωτόκριτου αγάπησε πολύ τα τελευταία χρόνια, ειδικά κατά τη διάρκεια κάποιων ταξιδιών στην Ιταλία. Παραδέχεται πως έχει μεγάλη αδυναμία στη Φλωρεντία αλλά και τη Σικελία. "Αν το σκεφτείς, μας ταιριάζει πολύ σαν ιδέα η spritzeria και το απεριτίβο, μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με το δικό μας καφενείο. Ή το τσιπουράδικο. Εκεί όπου πας χαλαρά, πίνεις απλά και νόστιμα πράγματα. Σαν μια καθημερινή, casual, αβίαστη έξοδο" συμπληρώνει.

Διαβάστε Επίσης

Το "Αmore" αγαπάει τα βερμούτ, σερβίρει ακατάπαυστα Αperol, Campari και Cynar spritzes, ενώ, όσο προχωρά η δράση, από την μπάρα του φεύγουν Negroni και Garibaldi, δίχως αυτό να σημαίνει πως δε θα βρεις και προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα (με ωραία αφρώδη και γοητευτικές ρετσίνες), που αλλάζουν συχνά.

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Απεριτίβο δίχως να τσιμπήσεις κάτι δεν παίζει, έτσι εδώ υπάρχουν μικρά πιάτα στο στιλ του μεζέ: banderillas (το περαστό σε οδοντογλυφίδα τάπα), διαλεχτά αλλαντικά και τυριά, ψωμί και ντοματίνια, τουρσιά και αβγοτάραχο με ψητά αμύγδαλα, μεταξύ άλλων.

Η νέα spritzerία Amore στο Νέο Κόσμο 4
© Λεωνίδας Τούμπανος


Info

Μεναίχμου 1-3, Νέος Κόσμος

Τηλ. 210 9217306

Ανοιχτά Δευτ. - Σαβ. από τις 17.00 - 00.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τρία ελληνικά μπαρ στη λίστα 51-100 των The World’s 50 Best Bars 2024

"The Bar In Front Of The Bar", "Barro Negro" και "The Clumsies" στις θέσεις νο.51, νο. 60 και νο. 68 του σημαντικού θεσμού για το έτος που διανύουμε.

"Bonnot", μία επαναστατική μπάρα στα Εξάρχεια

Cool χαρακτήρας, urban αισθητική, φιλόξενο περιβάλλον και εξαιρετικά φροντισμένα ποτά συνθέτουν το παζλ σε αυτό το μπαρ των Εξαρχείων, που έχει κάτι να πει.

Ο Rødhåd έρχεται στην Αθήνα για το opening του "Oddity"

Για την τέταρτη σεζόν του ετοιμάζεται ένας από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της αθηναϊκής clubland.

Κι αν το "Coterie" είναι το επόμενο χιτ του Παγκρατίου;

Πολύ καλός καφές, ολόσωστα ποτά και φαγητό για κάθε στιγμή σε συνδυασμό με urban chic χαρακτήρα και cool vibes, όλα με απώτερη κατεύθυνση το μότο του μαγαζιού, την "ανεπιτήδευτη ποιότητα".

Πού θα πιεις καλό καφέ στην Αθήνα

Μία λίστα που θα σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Καφέ (01/10).

Η "Ντισκομπάλα" επιστρέφει ξανά για ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο

Το διάσημο disco bar της Αθήνας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, έτοιμο να μας μεταφέρει σε μια εποχή γεμάτη χορό και μουσική.