Οι μιλανέζικοι ναοί του Negroni

Η Negroni Week μπορεί να πέρασε ωστόσο το γλυκόπικρο βαθυκόκκινο cocktail εξακολουθεί να είναι το ποτό-highlight της εποχής μας, με μία πολύ συγκεκριμένη ιταλική πόλη να το τιμά με τρόπο μοναδικό.

Τα μπαρ-ναοί του Νεγκρόνι στο Μιλάνο

Ξεκινώ με ένα hot take: Δε γίνεται να επισκεφθείς το Μιλάνο και να μην περάσεις για ένα ποτό από τα παρακάτω μέρη, που δεν είναι απλά δύο ακόμη μπαρ. Αποτελούν μέρος των αξιοθέατων της μητρόπολης της Λομβαρδίας και θα το καταλάβεις πλησιάζοντας τη μπάρα τους, απολαμβάνοντας το vibe -μαζί με τα όσα φέρνουν στο ποτήρι- και έχοντας διάδραση με τους θαμώνες τους. Και μπορεί το Negroni να δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία, εδώ όμως δοξάζεται με όλα τα δέοντα.

Camparino

Το "Camparino" στη Galleria είναι ένα από τα πιο αυθεντικά ιταλικά στέκια, λειτουργώντας ως το μπαρ-σημείο αναφοράς σε μια από τις πιο εντυπωσιακές εμπορικές στοές της πόλης, δίπλα στο Duomo και στον τόπο όπου γεννήθηκε το Campari.

Διαβάστε Επίσης

Λειτουργεί από το 1915 όταν και το άνοιξε ο Davide Campari, ο πατέρας του οποίου Gaspare δημιούργησε το γνωστό απεριτίφ, το 1867. Τώρα που το σκέφτομαι και για να σου πω την πλήρη αλήθεια, αυτό το μπαρ επιβιώνει σαν μία τομή στο χρόνο, ένα σποτ που ενώνει την κληρονομιά και το παρελθόν της πόλης, τα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά κινήματα του προηγούμενου αιώνα με το παρόν και τη σύγχρονη οπτική της.

Τα αυθεντικά ψηφιδωτά και οι νωπογραφίες στους τοίχους εξακολουθούν να κάνουν μια σαφή διακοσμητική δήλωση μέχρι σήμερα, ενώ το ίδιο πραγματοποιεί και η επιβλητική ξύλινη μπάρα. Το ψηλοτάβανο μπαρ είναι το ιδανικό μέρος για ένα Negroni, δίχως αυτό να σημαίνει πως το Garibaldi και το Campari Seltz δεν έχουν την τιμητική τους. Επιπροσθέτως, μπορείς να τσιμπήσεις και ένα σνακ που θα σε προετοιμάσει καταλλήλως για μια βραδιά στη Scala ή πριν από κάποια έκθεση στο Palazzo Reale.

Φαινομενικά ανέγγιχτο από τον χρόνο, το "Bar Basso" είναι σταθερά στην πίνειν σκηνή του Μιλάνου για σχεδόν 70 χρόνια, την ίδια στιγμή που αποτελεί σημείο συνάντησης για το fashion και design community της πόλης, με ουκ ολίγες σημαντικές προσωπικότητες των δύο προαναφερθέντων κόσμων να έχουν περάσει από τα τραπέζια του.

Bar Basso στο Μιλάνο

Ανέγγιχτο ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, διατηρεί ολοζώντανη τη δυναμική και τη γοητεία του έως σήμερα, απευθυνόμενο σε όλους: Από εκλεπτυσμένους λάτρεις του ποτού μέχρι περίεργες ψυχές που θα βρουν στο ξύλινο και οριακά καλτ εσωτερικό του το καταφύγιο που αναζητούν.

Τα κλασικά ιταλικά απεριτίβο σερβίρονται εδώ σε τεραστίων διαστάσεων ποτήρια, μαζί με πάντοτε φροντισμένα σνακ που συνοδεύουν την ιεροτελεστία. Επιπροσθέτως, μιλάμε για το μέρος όπου ο bartender Mirko Stocchetto δημιούργησε για πρώτη φορά το Negroni Sbagliato, αφού κατά λάθος μπέρδεψε το spumante με το gin. Ο εκ του αποτελέσματος πρωτοπόρος Mirko άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο τον Νοέμβριο του 2016, ωστόσο έως τώρα το μπαρ τρέχει από την οικογένειά του.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.