"Koumkan": Ένα νέο grand hotel bar στην Κηφισιά

Έρχεται προσεχώς στο "Semiramis", για να αφήσει το αποτύπωμά του.

'Koumkan', ένα νέο grand hotel bar στην Κηφισιά

Στην Αθήνα, μια πόλη που από αρκετούς θεωρείται ένας προορισμός 365 ημερών και μια αληθινή μητρόπολη της bartending σκηνής, το φαινόμενο των hotel bars δεν φαίνεται να συγκινεί το κοινό – τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. Ακόμη κι έτσι, όμως, υπάρχουν κάποιες πολύ ιδιαίτερες μπάρες στα καταλύματά της που αξίζουν της προσοχής οποιουδήποτε. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί μία ακόμη και μάλιστα αρκετά ηχηρή, το "Koumkan".

Αυτό το φθινόπωρο, το κοσμοπολίτικο grand hotel bar επιστρέφει, στην πιο αυθεντική και στην πιο θεαματική του μορφή. Εμπλουτισμένο με γενναίες δόσεις αληθινού στυλ και κουβαλώντας μαζί του την αίγλη, το μυστήριο και τη γοητεία των social clubs που σε κάθε μητρόπολη του κόσμου, από το Λονδίνο, έως το Χονγκ-Κονγκ, συγκεντρώνουν διαχρονικά τους πιο δημιουργικούς, τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους. Τοποθεσία; Θα αφήσει το αποτύπωμά του εκεί ακριβώς που έλειπε: Στην Κηφισιά. 

Το "Koumkan" δεν είναι ένα ακόμα μπαρ. Όπως ήταν κάποτε το ομώνυμο παιχνίδι τράπουλας που μεσουράνησε στη δεκαετία του ’60, είναι ένας χώρος κοινωνικής σύνδεσης, επικοινωνίας, αποσυμπίεσης. Μελετημένα σχεδιασμένο με τρόπο που να ευνοεί τόσο την ιδιωτικότητα, όσο και την ανάγκη to see and to be seen. Συμπυκνώνει τάσεις και ανάγκες των καιρών, αλλά έχει τις ρίζες του στα πολύ ουσιαστικά στοιχεία των μπαρ μιας άλλης εποχής που με ενθουσιασμό αναβιώνει. Ένας ναός άνεσης, σαν τα grandiose θρυλικά πάρτι της εποχής του Σκοτ Φιτζέραλντ, όπου ο χρόνος σταματούσε και η στιγμή γινόταν εμπειρία που μένει στη μνήμη.

Ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να αισθανθεί ξεχωριστός, να έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στον δικό του χώρο, εκεί που ο μπάρμαν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές του, και πώς πίνει το ποτό του. Βασικότερο συστατικό του "Koumkan"; Οι άνθρωποί του. 
Το αφήγημα του Koumkan είναι μια έμπνευση του Αρη Βεζενέ, Creative Director της εταιρείας Green Garlic, ενός νέου hospitality group που μεταμορφώνει χώρους, επανεφευρίσκει ιστορίες και δημιουργεί νέα brands στον σύμπαν που ορίζουμε ως fine living. 

Koumkan μπαρ 2

Η Green Garlic ανέθεσε την αισθητική του Koumkan στους Andrea Kostopoulo και James Mcanally από την Manhattan Projects. Πρόκειται για ένα αναδυόμενο αρχιτεκτονικό γραφείο στη Νέα Υόρκη που πιστεύει στη συγχώνευση τεχνικών, στυλ και εποχών και δημιουργεί ατμόσφαιρες βασισμένες σε ένα μείγμα ιδεών και διαφορετικών στοιχείων με κοινό υπόβαθρο τον εκλεκτικισμό. 

Έτσι, το "Koumkan" δεν είναι ένα συνηθισμένο μπαρ ούτε από άποψη σχεδιασμού. Είναι κατά βάση μια σύνθεση από δύο χώρους, δύο ατμόσφαιρες, δύο συναισθηματικές καταστάσεις. Από τη μία, το μπαρ στο πράσινο δωμάτιο, πιο dark, πιο σαγηνευτικό, πιο αινιγματικό. Μάρμαρο, μεταλλικές λεπτομέρειες, μυστηριακός φωτισμός. 

Από την άλλη, το εστιατόριο, πιο λαμπερό, εντυπωσιακά ψηλοτάβανο, με πολυελαίους και καθρέφτες να πρωταγωνιστούν σε ένα καμπυλόγραμμο περιβάλλον, όπου προσεκτικά τοποθετημένα φυτά δημιουργούν επιμέρους ιδιωτικές γωνιές. Ένα κοσμοπολίτικο μικροσύμπαν με μια αίσθηση old world elegance. 

Διαβάστε Επίσης

Το μενού του "Koumkan" είναι ένα πάρτι απόλαυσης, μια αφορμή που πυροδοτεί την επιθυμία για το κάτι παραπάνω. Κλασικά πιάτα που έχουν δημιουργηθεί με αριστοτεχνικό τρόπο, μαεστρική διαχείριση πρώτων υλών και πινελιές που θυμίζουν συγκινήσεις σε all-time classic εστιατόρια του κόσμου. Ιδού μια κλεφτή ματιά: Περουβιανά anticuchos, arancini, beef tartare, crispy rice με τόνο, rigatoni με τρούφα και χαβιάρι, Chateaubriand. Αλλά και Tarte Tatin, Millefeuille, Sacher Torte και KnickerBocker Glory, ένα παγωτό τύπου sundae που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ου αιώνα. 


Info

Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι
Τηλ. 210 6284560

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.