Το The Great Sunday Club του 'Avra' βγαίνει στην πισίνα

Δροσερή βραδιά με εκλεκτούς καλεσμένους από κορυφαία μπαρ του πλανήτη στο 'Four Seasons'.

Το The Great Sunday Club του 'Avra' βγαίνει στην πισίνα

Ήδη από τον Μάιο του 2023, το 'Avra Bar' του 'Four Seasons Astir Palace Hotel Athens' δίνει έξτρα αφορμές για να επισκεφθεί κανείς το μητροπολιτικό του περιβάλλον, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της αθηναϊκής ριβιέρας, παράλληλα με την ευκαιρία να δοκιμάσει παγκοσμίου επιπέδου cocktails από διάσημους bartenders, που προερχόμενοι από κορυφαία μπαρ σε κάθε γωνιά της Γης, σερβίρουν τα ποτά τους σε καθεστώς guest shift. Αυτό ακριβώς είναι το The Great Sunday Club, που συνεχίζει πολύ δυναμικά και αυτή τη σεζόν.

Το The Great Sunday Club του 'Avra' βγαίνει στην πισίνα 1

Το πραγματοποιεί με μια εντυπωσιακή καλοκαιρινή ανατροπή: ένα pool club. Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, mixologists από τρία κορυφαία hotspots του σύμπαντος της μπάρας –το 'Employees Only' από τη Νέα Υόρκη, το 'Moebius' από το Μιλάνο και το 'Nouvelle Vague' από τα Τίρανα– θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους οραματιστές του 'Avra' για να δημιουργήσουν μοναδικά κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα του Arion (από τις 18:00 έως τις 22:30), με τις cabanas να μετατρέπονται σε τέσσερα διαφορετικά μπαρ που θα σερβίρουν 12 αποκλειστικά ποτά για μία και μοναδική βραδιά.

Δημήτρης Βασιλάκης, Frank Maldonado και Jonathan Yutzy - 'Employees Only', Νέα Υόρκη

Το 'Employees Only', το οποίο είναι πάντα γεμάτο από λάτρεις των κοκτέιλ που ξέρουν που να βρουν τα καλύτερα μέρη, εντυπωσιάζει τη Νέα Υόρκη για σχεδόν είκοσι χρόνια. Καταλαμβάνει την 47η θέση στη λίστα με τα 50 Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου και έχει διατηρηθεί σε αυτή τη λίστα για δέκα χρόνια, ενώ πλέον διαθέτει παραρτήματα και σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης, με βάση τη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην πόλη του για αυτή τη συνεργασία. Ξεκινώντας την καριέρα του ως bartender στην Αθήνα, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο τελειοποιώντας την τέχνη του και κερδίζοντας διαγωνισμούς, μέχρι που βρήκε ένα μέρος που μοιράζεται τις αξίες του και τις  ιδέες του, το Employees Only. 

Ο Frank Maldonado, με ρίζες από τη Γουατεμάλα και εκπαίδευση στη Βόρεια Καρολίνα, βρήκε το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όπου δούλεψε στα καλύτερα cocktail bars της πόλης. Από το 2015, φέρνει την αμίμητη ενέργεια και το πάθος του στο Employees Only, αρχικά ως bartender και πλέον ως Bar Manager. 

Το The Great Sunday Club του 'Avra' βγαίνει στην πισίνα 2

Ο Jonathan Yutzy, βετεράνος της βιομηχανίας με 20 χρόνια εμπειρίας, έχει εργαστεί σχεδόν σε κάθε ρόλο από το ξεκίνημά του ως βοηθός μπαρ το 2002. Σήμερα, ως GM του Employees Only, πιστεύει βαθιά στην τέχνη της αυθεντικής φιλοξενίας. 

Το Fever Pitch είναι το πρώτο από τα τρία κοκτέιλ τους –ένα τροπικό μείγμα από Michter's Rye, Jamaican rum, λάιμ, passion fruit, βανίλια και καρύδα. Το Gaia συνδυάζει το Stray Dog Gin με Axia Spirit, λεμόνι, μέλι και ελληνικό γιαούρτι για δροσερές γουλιές εμπνευσμένες από την Αθήνα. Το Los Siete Misterios Mezcal, ο χυμός από ανανά με μέλι, το λάιμ και το habanero bitters συνδυάζονται έντονα για το Ready Fire Aim.

Lorenzo Querci και Giovanni Allario - 'Moebius', Μιλάνο

Ο Bar Manager Giovanni Allario τελειοποίησε τις δεξιότητές του σε μερικά από τα καλύτερα μπαρ του Παρισιού και πρόσφατα κέρδισε το Βραβείο Δημιουργικότητας για το 2024 από τον Οδηγό Identità Golose. Ο Lorenzo Querci, εμπνευσμένος από τις αναμνήσεις του οικογενειακού του εστιατορίου στην Τοσκάνη και την εντυπωσιακή του καριέρα, άνοιξε το Moebius στο Μιλάνο το 2019. 

Το The Great Sunday Club του 'Avra' βγαίνει στην πισίνα 3

Από τότε που άνοιξε, το Moebius έχει συμπεριληφθεί στη λίστα 50 Best Discovery, κατατάχθηκε στη λίστα Top 500 Bars το 2022, βρέθηκε στη δεύτερη θέση στο Ιταλικό Βραβείο Cocktail Bar της Χρονιάς το 2021 και κατατάχθηκε ξανά στα Top 500 Bars το 2022. Συνδυάζοντας ζωντανή μουσική τζαζ με ποτά υψηλής ποιότητας, τέχνη και κουλτούρα, σε έναν μοναδικό χώρο που περιλαμβάνει κατάστημα βινυλίων και κάβα με πάνω από 300 φιάλες, το Moebius δημιουργεί μια ζωντανή και φιλόξενη ατμόσφαιρα τόσο για τους Μιλανέζους όσο και για τους διεθνείς επισκέπτες του.

Διαβάστε Επίσης

Τα ποτά τους για το The Great Sunday Pool Club είναι η Bitter Paloma με Herradura Plata, Campari, Ayuuk, γκρέιπφρουτ και Three Cents Dry Tonic, η Sicilian Lemonade με Brugal 1888, Gin Mare, περγαμόντο, αμύγδαλο, καρύδα, γάλα και ελαιόλαδο και το Scotch & Soda με πλούσιες γεύσεις από το The Macallan Double Cask 12 yo, Marsala Dry, ροδάκινο και φυσαλίδες. 

Sofoklis Cali και Ines Beqiri – 'Nouvelle Vague', Τίρανα

Το funky μπαρ Nouvelle Vague ιδρύθηκε το 2012 από τα αδέρφια Evis και Sofoklis Cali. Πρωτοπόρος στον κλάδο της αλβανικής φιλοξενίας, κατατάχθηκε στην 86η θέση στην εκτεταμένη λίστα με τα 50 Καλύτερα Μπαρ του Κόσμου για το 2023. Ζωντανό, ζεστό και φιλόξενο, το μπαρ απηχεί τη φιλικότητα του ιδιοκτήτη που εργάζεται στη φιλοξενία από τότε που ήταν φοιτητής. Πολύχρωμοι δημιουργικοί τοίχοι, ένας δροσερός υπαίθριος χώρος και εμπνευσμένα κοκτέιλ, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν αναζωογονητικά vibes. 

Το The Great Sunday Club του 'Avra' βγαίνει στην πισίνα 4

Τα κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν για το The Great Sunday Pool Club περιλαμβάνουν το Poppy με τον παιχνιδιάρικο συνδυασμό Arette Blanco, Blackberry Raki, αρωματισμένο κρασί, κόκκινο μήλο, μπέικον και μπαχαρικά, το English Climber με τζιν Martin Miller, τσάι του βουνού, μέλι, λεμόνι, κριθάρι και Perrier, και το Nou Fashion, ένα μείγμα από Michter's Rye, Vermouth Blend, τζίντζερ, λάιμ και bitters. 

Το The Great Sunday Club του 'Avra' βγαίνει στην πισίνα 5

Το bar-προορισμός 'Avra' αποτελεί μια πρωτοποριακή συνεργασία από τότε που άνοιξε το 2023. Η οραματιστής Bar Manager Manon Kapfer δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από το να συγκεντρώνει δημιουργικούς ανθρώπους ώστε να σερβιρουν όλοι μαζί νόστιμα ποτά. 

Μαζί με την παθιασμένη ομάδα της, θα φτιάξει τρία κοκτέιλ για το The Great Sunday Pool Club: Το Frozen Strawberry Daiquiri με ρούμι, φράουλα και λάιμ El Dorado 3 ετών, την Frozen Pina Colada με ρούμι El Dorado 3 ετών, El Dorado ρούμι 8 ετών, ανανά, καρύδα και λάιμ και το αναζωογονητικά φρουτώδες Miami Vice που συνδυάζει Strawberry Daiquiri και Pina Colada για ένα τροπικό όνειρο δύο σε ένα. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Athens Rum & Whisky Festival, η επιστροφή: Ρούμι και ουίσκι στο καθιερωμένο γευστικό τετ-α-τετ

Το premium ραντεβού με τις σημαντικότερες ετικέτες σε ρούμι και ουίσκι έρχεται και πάλι, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/11/2024

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.