Το "The Bar in Front of the Bar" έχει βρει το δρόμο του

Ανανέωσε την τάση των street bars στην Αθήνα, έδωσε πνοή στην οδό Πετράκη και, πλέον, γίνεται επιδραστικό. Κυρίως όμως, κάνει τον κόσμο να περνά καλά, με ένα ποτήρι στο χέρι.

Το 'The Bar in Front of the Bar' έχει βρει το δρόμο του © Λεωνίδας Τούμπανος

Κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζεις πως η Αθήνα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου του σύμπαντος των μπαρ και οι λόγοι είναι λίγο-πολύ γνωστοί. Τρία σποτ στη λίστα των The World's 50 Best Bars και άλλα δύο στην κατάταξη 51-100 του ίδιου, πολύ σημαντικού θεσμού, μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές, δίχως αυτό να σημαίνει πως η ελληνική πρωτεύουσα δε διαθέτει και πολλά άλλα αξιόλογα σημεία, που έχουν χτίσει και διαμορφώνουν το πεδίο του ευ πίνειν αλλά, κυρίως, τον χαρακτήρα της σαν μπαρ σκηνή. Στη δεύτερη συνθήκη, το "The Bar in Front of the Bar" έκανε πριν λίγους μήνες την παρθενική του εμφάνιση.

Είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του λίγο πιο πριν -συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2021- με τους Αλέξανδρο Τσελεπή, Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο και Συμεών Παπανικολάου να είναι εκείνοι που μετουσίωσαν σε πράξη την ιδέα που γεννήθηκε όταν οι δύο πρώτοι έφτιαχναν cocktails to go κατά την περίοδο της καραντίνας, σε ένα μαγαζί στα χαμηλά της Ερμού.

The Bar in Front of the Bar 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

"Είναι αλήθεια πως κάποιες σκέψεις για τη γενικότερη ιδέα μας μπήκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν με τον Αλέξανδρο δίναμε ποτά μόνο για έξω και διαπιστώσαμε πόσο μεγάλη ανταπόκριση είχε αυτό. Αλλά δεν ήταν ο μόνος λόγος. Στην πραγματικότητα μας έλειπε ένα μπαρ του δρόμου, τουλάχιστον έτσι όπως το είχαμε στο μυαλό μας. Αρχικά θέλαμε να φτιάξουμε κάτι σαν pop-up, ένα μπαρ με street χαρακτήρα που όμως θα σερβίρει νόστιμα ποτά με σωστό τρόπο" μου λέει ο εκ των ιδιοκτητών Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος.

Αλλά το project τους έπιασε αμέσως. Καβάλησε το κύμα και ίσως έδωσε ώθηση στην τάση των street bars που είχαμε δει να γεννούν σημεία όπως το "Baba Au Rum" ή το "Ipitou", λίγα χρόνια πριν. Αυτό που πέτυχε όμως το "The Bar in Front of the Bar" είναι ξεχωριστό: Η Πετράκη απέκτησε πνοή και υπόσταση σαν γειτονιά, έγινε πιάτσα. Συνήθως -πια- με μπόλικο κόσμο να διασκεδάζει εκεί, με ένα ποτήρι στο χέρι. 

The Bar in Front of the Bar 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

The Bar in Front of the Bar 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

The Bar in Front of the Bar 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα χρόνο μετά το εξωτερικό μπαρ, μπήκε στις ζωές μας και το "Rumble in the Jungle". Το 'μέσα μπαρ', αν προτιμάς, για να ολοκληρώσει το πακέτο - τουλάχιστον σε αυτό που το κοινό εισπράττει καθώς τα παιδιά -με τους Νίκο Θεοδωρακόπουλο και Παναγιώτη Μαρκοζάνη να είναι πολύ σημαντικά μέλη της ομάδας πια- έχουν και ένα δικό τους εργαστήριο (και) με άδεια ποτοποιίας, κάτι που τους ανοίγει πάρα πολλές δυνατότητες.

The Bar in Front of the Bar 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μενού στο "The Bar in Front of the Bar" -στο έξω μπαρ- αλλάζει καθημερινά, με τη δημιουργικότητα της ομάδας του να μεταφράζεται, μεταξύ άλλων, σε 2 κλασικά ποτά ημερησίως, μαζί με easygoing ιδέες που γεννιούνται βάσει εποχικότητας και διάθεσης. Συνήθως θα πετύχεις ένα Negroni με seasonal πινελιά και κάτι με παντζάρι, όπως η Paloma, που έχει αγαπηθεί από το κοινό.

Rumble in the Jungle 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Rumble in the Jungle 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Rumble in the Jungle 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο "Rumble in the Jungle" βρίσκεις έναν πιο στιβαρό κατάλογο, με cocktails που τα χαρακτηρίζουν περισσότερες τεχνικές. Γενικά, πιο ολοκληρωμένα ποτά, παλιά και νέα (8+8), που αποτελούν και τη σύντομη χρονικά έως τώρα ιστορία του χώρου. Ακριβώς τέτοια είναι το Kafeneio και η Tacos Margarita, τέτοια φιλοδοξούν να γίνουν τα Talking Heads, C.R.E.A.M. και Karavan. Κοινή συνιστώσα και στις δύο περιστάσεις, το προσεκτικά επιλεγμένο glassware, ο πολύ καλής ποιότητας πάγος, η zero-waste μενταλιτέ και η προσοχή, γενικότερα, στη λεπτομέρεια.

Rumble in the Jungle 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Rumble in the Jungle 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το "The Bar in Front of the Bar" είναι ένα μπαρ που αλλάζει διαρκώς και, γενικότερα, το χαρακτηρίζει η κινητικότητα. "Παράλληλα, έχουμε και αρκετούς repeaters, θαμώνες που έρχονται ξανά και ξανά. Πιστεύω πως το γεγονός της προσήλωσής μας στα βασικά του μπαρ, δηλαδή στη φιλοξενία και τα νόστιμα ποτά, είναι κάτι που εκτιμάται", συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος.

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα και συμπληρωματικά, είναι εξίσου σημαντική και η δέσμευσή του στο ευρύτερο community, που ίσως θα πρέπει να χαρακτηρίζει περισσότερο τα μπαρ στις μέρες μας. Για παράδειγμα, μέρη των εσόδων από συγκεκριμένα ποτά πηγαίνουν στο τμήμα ΑΜΕΑ του Παναθηναϊκού και από άλλα στη Μέτρον Άριστον. Όλα τα παραπάνω καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα ξεκάθαρο και σίγουρα όχι μετέωρο: Το "The Bar in Front of the Bar" αρχίζει να γίνεται επιδραστικό. Το πόσο, θα φανεί στην πορεία. Μέχρι τότε όμως, θα συνεχίσει την αποστολή του: Να κάνει τον κόσμο να περνά καλά. Αυτός δεν είναι κι ο σκοπός των μπαρ άλλωστε;

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

O Hozho έρχεται στο "Bolivar"

Μαζί του Nick Devon, Steph b2b Rezzo και Nessa.

07/08/2024

"Ipitou The Bar": Ο σταρ του (σχεδόν κρυφού) πεζόδρομου

Το γωνιακό μπαρ στην ομώνυμη, αβανταδόρικη γειτονιά, έχει σβήσει 10 κεράκια στην τούρτα της ζωής του, ωριμάζει όμορφα και εξακολουθεί να βάζει στο σέικερ νόστιμα ποτά με feelgood ατμόσφαιρα, cool κοινό και ωραίες μουσικές.

ΥΠΠΟ: Αποκάλυψη βοτσαλωτού ψηφιδωτού δαπέδου με παράσταση Σατύρων στην Ερέτρια

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την εύρεση ενός ψηφιδωτού δαπέδου με παράσταση Σατύρων στον πυρήνα του αστικού ιστού της αρχαίας πόλης της Ερέτριας.

Πίνοντας στον πεζόδρομο: Μπαρ και οινικά σποτ για αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα

12 αθηναϊκοί πεζόδρομοι και 18 μπαρ και οινικά σημεία, για να περάσεις το καλοκαίρι με ένα ποτήρι στο χέρι.

Στη Σέριφο μαθαίνουν να "Φλερτ"-άρουν

Ένα νέο μπαρ τονώνει τις επιλογές για ποτό στην πανέμορφη Κυκλάδα και παροτρύνει άπαντες να διασκεδάσουν απενοχοποιημένα.

Τα μπαρ στις ταράτσες της Αθήνας και του Πειραιά

Η λίστα που θα χρειαστείς όσο καμία άλλη για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Paul Oakenfold και Infected Mushroom σε ένα εκρηκτικό b2b

Μαζί με το διάσημο ντούο της psy-trance θα εμφανιστεί ο Βρετανός Superstar για ένα μοναδικό βράδυ στο "Bolivar".