Μία updated θεώρηση με όλες εκείνες τις προσθήκες που εμπλουτίζουν την αθηναϊκή μπαρογραφία καθώς και μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές σε ήδη υπάρχοντα μέρη. Νέα μπαρ στην Αθήνα λοιπόν.
Τα καινούρια σποτ
Walk In
Οι δημιουργοί του 'Line' παρουσιάζουν ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον project. Χώρος κουλ και άμεσος, με πάντρεμα του γυμνού σκυροδέματος με το ανοξείδωτο ατσάλι (συν το πολύ καλό branding της Ελένης Σακαλή), τζαμαρίες που δεν κόβουν τίποτα από την εξωτερική πλευρά και τραπέζια που διαμοιράζονται στα πεζοδρόμια, τόσο επί της Μαυρομιχάλη όσο και επί της –κάθετης στην πρώτη– Αραχώβης. Cocktails on tap, όλα ένα κι ένα και φίνα non alcohol Kombucha IPA - από τα καλύτερα ροφήματα του είδους που έπαιξαν ποτέ στην Αθήνα. Το ψωμί τοποθετείται –και εδώ– στο επίκεντρο.
Dogpound
'Ένα μέρος με εξαιρετικό καφέ, φροντισμένα ποτά και νόστιμη πίτσα - ένα σημείο χαλάρωσης και διασκέδασης δίχως δεσμεύσεις και χωροταξικούς περιορισμούς. Βλέπεις, εδώ δεν υπάρχουν τραπέζια, παρά μόνο τα σκαμπό του μπαρ, καναπέδες που περικυκλώνουν τις κολώνες και σκαλάκια. Ιθύνων νους εδώ είναι ο Βασίλης Νικήτας, που φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια όσον αφορά τον καφέ και το ποτό, παραμένοντας αρκετά δημιουργικός. Lager και IPA από το μικροζυθοποιείο Βαβέλ, στην Κερατέα καλύπτουν το πεδίο του ζύθου εδώ, γα να πλαισιωθούν από τρεις επιλογές σε on tap cocktails και μία λίστα με 6 signatures. Μαζί τους, η νεοναπολιτάνικη πίτσα της σεφ Ελένης Σαράντη.
Steez
Ο Δημήτρης Γούζιος, με σημαντική προϋπηρεσία στο "Soul" του Ψυρρή και το γλυφαδιώτικο "Mosaiko", ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γιάννη Συμεωνίδη (μετά την κοινή τους θητεία στο δημοφιλές σποτ των νοτίων προαστίων), έχοντας ως κοινή συνιστώσα την κοσμοθεωρία τους για μία style & ease προσέγγιση στη φιλοξενία. Το φρέσκο σημείο στη Θεμιστοκλέους σέβεται τη γειτονιά του, έχει urban χαρακτήρα και περιβαλλοντικές ευαισθησίες, σερβίρει νόστιμα twisted cocktails και αγαπά τις καλές μουσικές.
Nastro
Πατώντας στις κλασικές απαρχές και την ήρεμη δύναμη του aperitivo, το 'Nastro' προστίθεται εδώ και λίγες ημέρες (πιο συγκεκριμένα, έκανε ντεμπούτο στις 24 Μαΐου) στην μπαρογραφία της πόλης. Συστήνεται σαν ένα καθαρόαιμο ιταλικής λογικής aperitivo bar, με οτιδήποτε σερβίρεται εδώ να είναι προϊόν χειροποίητης δουλειάς. Ο γνωστός bartender Μάριος Ηλιόπουλος ('Six D.O.G.S.', 'Felicita', μεταξύ άλλων) έχει επιμεληθεί μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα cocktails. Τα πλαισιώνεις με cicchetti, συν μερικές ακόμη νοστιμιές όπως τα πλατώ, δύο καρπάτσιο (μοσχάρι και χταπόδι) και ένας μαριναρισμένος σολομός.
Υογό tasty bar
Η αξιαγάπητη Γωγώ Σουμουλίδου επιστρέφει σε μία γνώριμη για την ίδια πλατεία του Νέου Κόσμου, με ένα νέο μπαρ. Στο 'Υογό tasty bar', μοιράζεται το ίδιο κέφι και την ίδια διάθεση για επικοινωνία. Όταν είσαι εδώ, ξεκουράζεσαι, ηρεμείς, πίνεις ευχάριστα ένα ποτήρι κρασί, μια παγωμένη μπύρα ή ένα κοκτέιλ.
Di Lien
Απροσποίητα cool χώρος στη Στουρνάρη με άνετη μπάρα εντός, συν ένα παραθυράκι που τραβά το βλέμμα και συνδέει με το πάσο και την κουζίνα, τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, μοντέρνα vibes, χαλαρή ατμόσφαιρα και mix n' match κοινό φτιάχνουν το παζλ της φάσης εδώ και συμπληρώνονται από καλές μουσικές (από afro και ηλεκτρονική μέχρι house και μερικά πιο mainstream, διασκευασμένα ωστόσο, ακούσματα). Απλά και κλασικά cocktails καλύπτουν τις βασικές κατηγορίες των drinkers, με το Negroni εδώ να συστήνεται ανεπιφύλακτα.
Rooftop Bar @Athens Flair
Αυτό το καλοκαίρι, το Athens Flair εγκαινίασε το νέο του rooftop bar, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό το κρυμμένο διαμάντι, παρόλο που βρίσκεται στην καρδιά της πολύβουης πόλης, αποτελεί μια όαση δροσιάς και ηρεμίας για εκλεκτούς επισκέπτες. Εκλεπτυσμένο μενού με signature cocktails, δημιουργικές εκδοχές κλασικών ποτών, όπως η Forest Margherita, το Spritz & Passion και το House Negroni, επιλεγμένα κρασιά, καθώς και μη αλκοολούχες επιλογές, με φόντο τον Λυκαβηττό.
Σε οινικά νέα
Feelin' Tipsy
Κάπου ανάμεσα στο wine bar και το οινικό μπιστρό, το πιο φρέσκο από τα μαγαζιά της οικογένειας Πιτσιλή και την ομάδα που 'ευθύνεται' για δημοφιλή σποτ όπως το 'Poco a Poco' και το 'Wild Poppies'. Το Feelin' Tipsy τοποθετεί την πινέζα του στον αριθμό 43 της Χάρητος και σερβίρει περίπου 100 ετικέτες κρασιών με συμπάθεια στο Νέο Κόσμο, διαλεγμένες από τον σομελιέ Παναγιώτη Στρεμμένο. Ο οίνος πλαισιώνεται με ωραία πιάτα που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος αλλά και εκλεκτά τυριά και αλλαντικά.
Με αέρα ανανέωσης
Noel
Ένα εκ των πιο δημοφιλών αθηναϊκών μπαρ την τελευταία δεκαετία, λανσάρει την πιο ανατρεπτικά καταπράσινη εκδοχή του και μεταμορφώνεται σε έναν κήπο διαφορετικό. Εδώ και μερικές εβδομάδες σερβίρει αγαπημένα πιάτα μίας άλλης, παλιότερης Αθήνας και ποντάρει σε μία ολόδροση λίστα ποτών από τον Γιάννη Αμβροσιάδη, που βασίζεται σε λαχανικά και μυρωδικά.
Black Duck Garden
Η Μαίρη Ταλαιπώρου φρεσκάρει αισθητά τα όσα σερβίρει το μπαρ του "Black Duck" και δίνει έξτρα αφορμές για να επισκεφθούμε έναν από τους πιο περιποιημένους κήπους της Αθήνας. Στην καρδιά της πρωτεύουσας, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην όαση του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών -στο σημείο που πίσω στο 1836 η βασίλισσα Αμαλία φύτεψε έναν φοίνικα που είναι ακόμη ζωντανός- συναντάται πια σημαντική αναβάθμιση στα του ευ πίνειν δρώμενα.
Η κάρτα χωρίζεται σε 4 κατηγορίες (ή Duck Tails, αν προτιμάς), με την πρώτη εξ' αυτών να επικεντρώνεται στις μπουρμπουλήθρες, που λειτουργούν αρμονικά στο τερέν των aperitivi, η δεύτερη αφορά το Signature Selection, η αμέσως επόμενη τα sours και η τελευταία τις non alcohol παρασκευές.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.