Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Στη γειτονιά του "Six D.O.G.S." παίζει πλέον και ένα "Dogpound", ένα ακομπλεξάριστο ολοήμερο σποτ όπου ο καθένας μπορεί να βρει κάθε αφορά αυτό που επιθυμεί: 'Ενα μέρος με εξαιρετικό καφέ, φροντισμένα ποτά και νόστιμη πίτσα - ένα μέρος χαλάρωσης και διασκέδασης δίχως δεσμεύσεις και χωροταξικούς περιορισμούς. Βλέπεις, εδώ δεν υπάρχουν τραπέζια, παρά μόνο τα σκαμπό του μπαρ, καναπέδες που περικυκλώνουν τις κολώνες και σκαλάκια.

Ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο ο Βασίλης Στεφανάκης ("Lost Athens", "Worldx11") και το κατάφερε, με ενδιαφέρουσα θεωρία σχετικά με το σήμείο της πόλης που εμφανίστηκε πριν λίγες μόλις ημέρες το νέο του 'παιδί': "Δε διαλέγω ποτέ γειτονιά. Οραματίζομαι ένα project, βρίσκω τον χώρο και απλά προσπαθώ -μαζί με τους συνεργάτες μου πάντα- να το κάνω".

Dogpound Athens 1

Dogpound Athens 3

Dogpound Athens 2

Ιθύνων νους εδώ είναι ο Βασίλης Νικήτας, που φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια όσον αφορά τον καφέ και το ποτό, παραμένοντας αρκετά δημιουργικός. Στην πρώτη συνθήκη έχει σερβίρει ένα δικό του blend, μιξάροντας δύο χαρμάνια της Taf (Βραζιλία και Αιθιοπία, η οποία υπερτερεί).

Συνδυάζει έτσι τον σοκολατένιο χαρακτήρα του ενός με τον τροπικό και φρουτένιο του άλλου - μίξη που λειτουργεί όμορφα και ισορροπημένα σε ζεστά και σε κρύα ροφήματα, τα οποία σε custom made αρτιζάνικες κούπες, αποκλειστικά κατασκευασμένες για το "Dogpound Athens" (από την Ildico Ceramic). Επιλογή-έκπληξη το affogato με homemade παγωτό καρύδα (100% με φυτικά προϊόντα) ή αν είσαι fan του espresso-tonic, θα σε κερδίσει το πολύ ενδιαφέρον ρόφημα καφέ με ανθρακικό.

Dogpound Athens 8

Το βράδυ το "Dogpound" αποκτά το χαρακτήρα μπαρ. Φιλοδοξεί να γίνει προορισμός για παρέες αλλά και για μοναχικούς τύπους - για όλους υπάρχει χώρος εδώ, είτε επιθυμεί κανείς socializing και networking, είτε είναι ένα σόλο ποτό στην μπάρα. Lager και IPA από το μικροζυθοποιείο Βαβέλ, στην Κερατέα καλύπτουν το πεδίο του ζύθου εδώ. Υπάρχει μάλιστα και το οψιόν η μπίρα σου να σερβίρεται στα 200 ml.

Dogpound Athens 10

Dogpound Athens 11

'Επειτα, τρεις επιλογές σε on tap cocktails: Ένα twisted Negroni με προσθήκη ροζέ κρασιού Προβηγκίας, γεγονός που του προσδίδει φρούτο και φρεσκάδα δίχως να αντικρούει τις πικράδες που επιδιώκεις κάθε φορά που παραγγέλνεις το μάλλον πιο δημοφιλές ποτό της εποχής μας, το Caribbean Scotch & Tonic (μία καλή αφορμή για να πιεις κάτι με ουίσκι το καλοκαίρι, με ουίσκι που παλαιώνει σε βαρέλια ρουμιού, αρωματισμένο με δίκταμο και top up με Aegean tonic, συν πίκλα από πορτοκάλι) και το Freez Fly ένα long drink σε λογική gin-σόδα, με το αρκευθούχο απόσταγμα να αρωματίζεται με φινόκιο και να συνυπάρχει με πράσινο τσάι με ροδάκινο σε cordial και σόδα από γιασεμί και λίγα αιθέρια έλαια μέντας, σε ένα μάλλον φρουτώδες, με γλυκά χαρακτηριστικά και αίσθηση φρεσκάδας αποτέλεσμα.

Dogpound Athens 13

Dogpound Athens 12

Αν πάλι θέλεις να επενδύσεις στα signatures της βασικής λίστας (6 συνολικά στον αριθμό), αξίζει να δοκιμάσεις το δικό τους Zombie ή την κοκτεϊλοποιημένη θεώρηση του πεπόνι-προσούτο (με τσίπουρο, μαστίχα, λευκό πιπέρι). Ναι, το τελευταίο νομίζω πως πρέπει να το τιμήσεις.

Dogpound Athens 9

Όπου υπάρχει ποτό, θα έπρεπε να υπάρχει και πίτσα. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει και εδώ, όχι όμως για το λόγο που μόλις προανέφερα. Το απόλυτο comfort food μπαίνει στο δημιουργικό ραντάρ της χαρισματικής Ελένης Σαράντη, που ανέκαθεν έτρεφε μεγάλη συμπάθεια για τις ζύμες, όπως παραδέχεται η ίδια. Προσεγγίζει λοιπόν το εν λόγω έδεσμα υπό το πρίσμα της νεο-ναπολιτάνικης γευστικής κοσμοθεωρίας, με μικρές, ατομικές πίτσες. Το pizzette προέκυψαν μετά από πολλές δοκιμές και μελέτη, ώστε να βρεθούν τα ιδανικά άλευρα. Και φαίνεται πως βρέθηκαν, με ζυμάρι 72 ωρών ωρίμανσης σε ένα αφράτο και συννεφένιο, με εξαιρετική κυψέλωση και ωραία καψαλισμένο στεφάνι τελικό προϊόν.

Dogpound Athens 5

Dogpound Athens 7

Καθημερινά, βρίσκεις 3 εκδοχές (προς τα παρόν, μία πεπερόνι με καπνιστό μέλι με μπαχαρικά, μία με σπιανάτα, κίμτσι, πίκλα από κίτρινο κολοκύθι και φρέσκο κρεμμύδι και μία με μασκαρπόνε και γιαούρτι, πέστο βασιλικού, μελιτζάνα, ρόκα και πίκλα από κρεμμύδι), συν την πρόταση για ανοιχτό σάντουιτς από το leftover dough (παραμένει αφράτο, δίχως όμως τη φρέσκια κυψέλωση) με κοτόπουλο τίκα μασάλα, κόλιανδρο, γιαούρτι, αγγούρι και χαρίσα.

Διαβάστε Επίσης

"Ετοιμάζουμε όμως τα επόμενα, σκεφτόμαστε για το μέλλον κι άλλα πράγματα που σχετίζονται με το ζυμάρι και μπορούν να ψηθούν στο φούρνο. Ανά λίγες ημέρες θα διαφοροποιούμε τις συνταγές αναλόγως με τι θα βρίσκουμε στην αγορά" λέει η Ελένη Σαράντη από την πλευρά της.

Μουσικά δεν υπάρχουν περιορισμοί: Το ένα βράδυ μπορεί να ακούσεις πειραματικούς ήχους από βινύλιο, το άλλο "μαύρες" μουσικές, το μεθεπόμενο Μαρίζα Ρίζου - όπως νιώθει κάθε φορά το μαγαζί, έτσι θα είναι και η μουσική του. Αρκετά από τα καλούδια του (καφέ, κούπες, κρασιά, μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες κ.α.) τα βρίσκεις και στο retail, για να τα πάρεις μαζί σου. Είπαμε, δε χωρούν όρια εδώ.

Dogpound Athens 4


Info

Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα
Καθημερινά από τις 09.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.