"Steez", το νέο street style bar των Εξαρχείων

Το φρέσκο σημείο στη Θεμιστοκλέους σέβεται τη γειτονιά του, έχει urban χαρακτήρα και περιβαλλοντικές ευαισθησίες, σερβίρει νόστιμα twisted cocktails και αγαπά τις καλές μουσικές.

'Steez', το νέο street style bar των Εξαρχείων © Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Δημήτρης Γούζιος, με σημαντική προϋπηρεσία στο "Soul" του Ψυρρή και το γλυφαδιώτικο "Mosaiko", ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γιάννη Συμεωνίδη (μετά την κοινή τους θητεία στο δημοφιλές σποτ των νοτίων προαστίων), έχοντας ως κοινή συνιστώσα την κοσμοθεωρία τους για μία style & ease προσέγγιση στη φιλοξενία. Από αυτές τις δύο λέξεις άλλωστε προέρχεται και το "Steez", που βαφτίζεται από την argo της Νέας Υόρκης των 90s και συνοδεύει όλους εκείνους που αφήνουν αβίαστα το στίγμα τους σε ό,τι κι αν κάνουν.

Το νέο μπαρ Steez στα Εξάρχεια 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο cocktail bar που έκανε την εμφάνισή του στα τέλη Μαΐου, πιάνει πόστο στον πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους και τα σε διαρκή κίνηση Εξάρχεια, σερβίροντας street drinks. Η λογική των ποτών πατά στο κόνσεπτ των μικρών, έξυπνων twists σε κλασικά cocktails, με γνώμονες την εποχικότητα, το χαμηλό προφίλ, το focus στη γεύση και την όσο το δυνατόν καλύτερη επεξεργασία φρέσκων υλικών με βιώσιμο τρόπο.

Το νέο μπαρ Steez στα Εξάρχεια 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Έτσι, μεταξύ άλλων εδώ θα βρεις ένα Zombie με blend από 5 ρούμια, πορτοκάλι αντί για γκρέιπφρουτ και homemade ελαιοζάχαρο με φρέσκο βερίκοκο και passion fruit που τραβά τις γεύσεις και τα αρώματα από τα φρούτα αυτά, χαρίζοντας προσωπικότητα και εξωτικό χαρακτήρα στο cocktail.

Το νέο μπαρ Steez στα Εξάρχεια 8
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μπαρ Steez στα Εξάρχεια 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μία εξίσου ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το τροπικό και μαγειρεμένο με πεπόνι Negroni, κάτι που του δίνει μία όσο-πιο-καλοκαιρινή-γίνεται αίσθηση, συν το fat-wash από λάδι καρύδας που ενισχύει το προαναφερθέν. Επιπροσθέτως, το Daiquiri με φράουλα καταφθάνει εδώ σε highball φόρμα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες ενός long drink, ενώ στη Margarita παίζει reduction μεξικάνικης μπύρας και rim από αποξηραμένο Αρσενικό Νάξου με άνηθο και ροζ πιπέρι (αντί για αλάτι).

Διαβάστε Επίσης

Τα οποία ποτά -όπως και όλα τα υπόλοιπα- εδώ σερβίρονται σε πολυκαρβονικά ποτήρια, είτε για take away είτε για κατανάλωση επί τόπου, με την εν λόγω Bring Back/Get Back διαδικασία να προσφέρει μια συμβολική έκπτωση 50 λεπτών, για τη συνεισφορά στην προστασία του περιβάλλοντος. "Δε θέλαμε να πάμε προς την κατεύθυνση υλικών που δεν είναι βιώσιμα και οικολογικά, γιατί ακριβώς αυτό είναι το πλαστικό. Έπειτα, θέλαμε να έχουν χαρακτήρα, να είναι αντικείμενα που δείχνουν την ταυτότητα του μαγαζιού. Επίσης, είναι κάτι που μπορείς να πάρεις μαζί σου και να το χρησιμοποιήσεις ξανά. Όλα αυτά είναι σημαντικά για εμάς" αναφέρει σχετικά με τη φιλοσοφία κυκλικής οικονομίας του "Steez" ο Δημήτρης Γούζιος.

Το νέο μπαρ Steez στα Εξάρχεια 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μπαρ Steez στα Εξάρχεια 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο μπαρ Steez στα Εξάρχεια 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Σε όλα τα παραπάνω, προσθέτεις 90s rap, old school dancehall και global grooves ήχους, χαλαρό crowd, urban αισθητική και εναρμόνιση με κάθε πτυχή της γειτονιάς για να έχεις όλη την εικόνα.


Info

Θεμιστοκλέους 84, Εξάρχεια

Ανοιχτά Τρ. - Κυρ. 19.00 – 02.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.