'Black Duck Garden': Στον κήπο με τα cocktails της Μαίρης

Η Μαίρη Ταλαιπώρου φρεσκάρει αισθητά τα όσα σερβίρει το μπαρ του «Black Duck» και δίνει έξτρα αφορμές για να επισκεφθούμε έναν από τους πιο περιποιημένους κήπους της Αθήνας.

'Black Duck Garden': Στον κήπο με τα cocktails της Μαίρης

Προφανώς και γνωρίζεις τη Μαίρη Ταλαιπώρου. Η πολυβραβευμένη bar lady που επί σειρά ετών συναντούσες στην μπάρα του "Νikkei" (και, μεταξύ άλλων, Ηead Brand Ambassador του Schweppes) φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο "Black Duck Garden". Στην καρδιά της πρωτεύουσας, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην όαση του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών -στο σημείο που πίσω στο 1836 η βασίλισσα Αμαλία φύτεψε έναν φοίνικα που είναι ακόμη ζωντανός- συναντάται πια σημαντική αναβάθμιση στα του ευ πίνειν δρώμενα. 

Η Μαίρη Ταλαιπώρου

Black Duck Garden

"Είχα βρεθεί για πρώτη φορά στον χώρο τον περασμένο χειμώνα. Γενικά, μου άρεσε πολύ το όλο project και οι άνθρωποί του. Κάποια στιγμή, έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να ασχοληθώ με ένα upgrade στο κομμάτι του ποτού εκεί, οπότε είπα "γιατί όχι;". Αλλάξαμε αισθητά το πεδίο του μπαρ και νομίζω πως έχει γίνει μια πολύ καλή και στοχευμένη δουλειά, που ταιριάζει αρκετά στο ύφος του Black Duck αλλά και στο κοινό του" λέει η ίδια η Μαίρη Ταλαιπώρου, που μέσω της λίστας της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των σύγχρονων τάσεων αλλά και των ανθρώπων που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Η κάρτα χωρίζεται σε 4 κατηγορίες (ή Duck Tails, αν προτιμάς), με την πρώτη εξ' αυτών να επικεντρώνεται στις μπουρμπουλήθρες, που λειτουργούν αρμονικά στο τερέν των aperitivi: Δοκιμάζεις Bitter Duck με Campari, δενδρολίβανο και σόδα με μαύρο φραγκοστάφυλο και την πιο εξωτική εκδοχή της "πάπιας" (Exotic Duck) με gin, λεμονόχορτο, λικέρ βερίκοκο και σόδα αρωματισμένη με μύρτιλο.

"Αξίζει να αναφερθεί πως δε χρησιμοποιούμε σιρόπια, δε θέλουμε έξτρα ζάχαρη παρά μόνο όση έχει το αλκοόλ από μόνο του. Δίνουμε επίσης έμφαση στις φρουτένιες σόδες. Σκοπός μας είναι να μπορεί να απολαύσει κανείς το cocktail του solo ή να συνοδεύσει το φαγητό του με αυτό" επισημαίνει η Μαίρη.

'Black Duck Garden': Στον κήπο με τα cocktails της Μαίρης 3

'Black Duck Garden': Στον κήπο με τα cocktails της Μαίρης 2

'Black Duck Garden': Στον κήπο με τα cocktails της Μαίρης 1

Στο Signature Selection, το Negroni καταφθάνει με μαύρα μούρα σε house blend και χρυσάνθεμo ενώ το Espresso Martini (Choco Duck) παίζει με ρούμι, λευκή σοκολάτα και κρέμα φράουλας. Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του Bloody Mary, με βασιλικό, παντζάρι, μαύρο καρότο και βαλσάμικο με φράουλα.

Λίστα της Μαίρης Ταλαιπώρου δίχως sour cocktails δεν θα ήταν εφικτό να υπάρξει -"θα είχα στερητικό σύνδρομο", σημειώνει χαριτολογώντας η ίδια- και έτσι εδώ βρίσκουμε τρεις προτάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζει η ντελικάτη εκδοχή της Margarita, που συναντάς ως Duck-arita Sour: Όξινη, φρουτένια και ιδιαίτερη, ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο ποτό που σερβίρεται σε έναν τέτοιο χώρο.

Διαβάστε Επίσης

Τέλος, δε θα μπορούσε να μην έχει δοθεί έμφαση και στις non alcohol παρασκευές, που επιτρέπουν ακόμη και σε εκείνους που δε θέλουν να καταναλώσουν αλκοόλ να πάρουν μια γεύση από την τέχνη της Μαίρης Ταλαιπώρου. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα με το Ducklin, ένα Gin & Τonic 0.0 % alc με ράσμπερι και rhubarb.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Black Duck Garden

Παπαρρηγοπούλου 5-7, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.