Island life και ευ πίνειν: Στα μπαρ των νησιών που θα πιούμε αυτό το καλοκαίρι

Επιτυχημένες ομάδες, projects και πρόσωπα ρίχνουν άγκυρα στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, φέρνοντας στις αιγαιοπελαγίτικες μπάρες νόστιμα ποτά.

Μπαρ στα ελληνικά νησιά 2024 @daios_cove

Μπαρ και νησιά. Νησιά και μπαρ. Μία πάντοτε ενδιαφέρουσα προοπτική όταν η πιο ανέμελη εποχή του χρόνου είναι εδώ και άπαντες βρίσκονται με το ένα πόδι στις διακοπές. Ξεκινώντας από τα πιο φρέσκα νέα, η νεοσύστατη Etiquette (Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρης Πετρογεωργάκης και Νίκος Σουρμπάτης) κάνει ντεμπούτο σε ένα από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της Μυκόνου, το "Bill & Coo". Εκεί, δημιουργούνται πια τρεις λίστες κοκτέιλ για τα τρία μπαρ του ομίλου. Μαζί με αυτά, για πρώτη φορά στο νησί, δημιουργείται και ένα παρασκευαστήριο κορυφαίων προδιαγραφών.

Διαβάστε Επίσης

Στην Κρήτη και τον Άγιο Νικόλαο, το "Minos Beach Art Hotel" αποτελεί διαχρονικό προορισμό στα δρώμενα του staying. Πλέον, έχει κάτι ενδιαφέρον να πει και σε εκείνα του ευ πίνειν, μέσω της συνεργασίας του με το "Baba Au Rum" (Νο 25 στα τελευταία World’s 50 Best Bars), με μια λίστα περιεκτική και άκρως ενδιαφέρουσα, με ποτά που παίζουν δυνατά σόλο αλλά και παράλληλα με το φαγητό στα πολύ αξιόλογα εστιατόρια του ξενοδοχείου.

Παραμένοντας στην Κρήτη, ένα άλλο σπουδαίο ελληνικό μπαρ, το "The Clumsies" συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά τη συνεργασία του με το "Crystal Box" του "Daios Cove", ποντάροντας στο blending του κλασάτου mixology με το κρητικό terroir. Πλέοντας ξανά προς τις Κυκλάδες, οι Λέλος Γεωργόπουλος και Μανώλης Λυκιαρδόπουλος θα μας παρουσιάσουν και φέτος στο Κουφονήσι το "Τζετ" και το "Nelipot".

Η ομάδα ενός εκ των πιο δημοφιλών μπαρ της Αθήνας, του "The Bar In Front Of The Bar", φροντίζει για την μπάρα του "Numo", τόσο στην Ιεράπετρα όσο και στη Μύκονο. Κλείνοντας με το σύμπαν των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου, το "Line Athens" (Νο 12 στα World’s 50 Best Bars 2023) αναλαμβάνει τη λίστα ποτών στο ολοκαίνουργιο πεντάστερο ξενοδοχείο "Gundari" στη Φολέγανδρο.

Στην Πάρο, η πιο ενδιαφέρουσα άφιξη είναι το Gin & Tonic bar "The Bridge" στο ξενοδοχείο "Avant Mar", το οποίο σερβίρει από τα τέλη Μαΐου. Η ανεμπόδιστη θέα και η premium λίστα με τα κοκτέιλ υπόσχονται να δημιουργήσουν ένα μοναδικό bar destination.

Στην Τήνο, η ομάδα του "Old Dog" με επικεφαλής τον Πάνο Καναβέτα δίνει και πάλι το ρυθμό στην μπάρα του "OMMA". Τα φρέσκα νέα από τη δημοφιλή Κυκλάδα, όμως, έρχονται από το άρτι αφιχθέν "San Tommaso" καθώς και από το επίσης ολοκαίνουριο ξενοδοχείο "Odera", εκεί όπου ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και ο Γιάννης Κοροβέσης επιμελούνται τα πάντα που μπαίνουν σε ποτήρι, με μια λίστα από twisted classics, στο ύφος των δύο κορυφαίων δημιουργών.

Διαβάστε Επίσης

Μαζί, μεριμνούν και για τα κοκτέιλ στο "Kounna Beach & Resto Bar", στο Φαληράκι της Ρόδου, όσο και στο "Monastiri Beach House" της Πάρου. Ποτά του Αλέξανδρου Γκικόπουλου, όμως, θα βρίσκουμε φέτος και στη Σκιάθο, με τον ίδιο να έχει δομήσει την κάρτα στο "Bourtzi" (αξίζει να αναφερθεί πως την κουζίνα εδώ έχει αναλάβει για δεύτερη σεζόν ο Μάρκο Ρόσι). Πέραν αυτών, ο πολυπράγμονας Γκικόπουλος εξακολουθεί να συνεργάζεται και με τα σαντορινιά "MarinEra", "The Athenian House" και "Homeric Poems".

Στη Νάξο και το "Belman", η πολύ αξιόλογη barlady Πόπη Σεβαστού προετοιμάζει ένα ακόμη καλοκαίρι με σοβαρά κοκτέιλ. Η ίδια φροντίζει και για τα όσα μπαίνουν στο ποτήρι σου στη μυκονιάτικη βερσιόν του "Nolan".

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

10/07/2024

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.

Το 'Diego' έφυγε σαν αληθινός ροκ σταρ

Το δημοφιλές σποτ του Θησείου έκλεισε και αποχαιρέτησε τους φίλους του με ένα τελευταίο πάρτι, αφήνοντας πίσω του μία γειτονιά -αλλά και μια πόλη- που αλλάζει.