22 αθηναϊκά μπαρ για τη σημερινή World Cocktail Day

Η 13η ημέρα του Μαΐου είναι πάντοτε μία καλή αφορμή για να βγούμε και να πιούμε.

22 αθηναϊκά μπαρ για τη σημερινή World Cocktail Day

Έχεις ιδέα τι συνέβη στις 13 Μαΐου του 1806; Πιθανότατα όχι. Ήταν τότε λοιπόν που η νεοϋορκέζικη εφημερίδα The Balance and Columbian Repository δημοσίευσε για πρώτη φορά τον ορισμό του cocktail. Πιο συγκεκριμένα ο συντάκτης Harry Croswell ουσιαστικά απαντούσε σε μία επιστολή αναγνώστη για το τι ακριβώς ορίζεται ως κοκτέιλ. Κάτι περισσότερα από 200 χρόνια αργότερα, η 13η ημέρα του τελευταίου μήνα της άνοιξης έχει καθιερωθεί ως η World Cocktail Day.

"Το cock tail (σ.σ. ναι, τότε δύο λέξεις/ sic) είναι ένα διεγερτικό ποτό, που αποτελείται από spirits κάθε είδους, ζάχαρη, νερό και bitters" έγραφε τότε ο κύριος Croswell, για να δώσει ουσιαστικά τον ορισμό του Old Fashioned (μάλλον). Κάπως έτσι όμως δημιούργησε και την αφετηρία για τη χαρτογράφηση των cocktails. Το τι ακολούθησε μετά, είναι ιστορία.

To 'α' σε παρακινεί να τη γιορτάσεις κι εσύ -αν δεν το κάνεις κάθε μέρα- με μία επιλογή από αθηναϊκά μπαρ που έχουν γράψει χιλιόμετρα στο σπορ.

'Baba Au Rum'

Πίσω στον Μάρτιο του 2009, το "Baba Au Rum" έκανε την εμφάνισή του στον αριθμό 6 του πεζόδρομου της Κλειτίου, με τη φιλοδοξία να φέρει κάτι διαφορετικό στην –νεοσύστατη έως ανύπαρκτη στην ουσία τότε– μπαρ σκηνή της Αθήνας. Δεκαπέντε χρόνια και μία πανδημία αργότερα, έχει καθορίσει ολόκληρο τον κλάδο εντός των τειχών, όντας ένα από τα 50 κορυφαία μπαρ του πλανήτη σε σταθερή βάση αλλά, κυρίως, καταφέρνοντας να κάνει τη διαφορά με τον δικό του τρόπο. 

Από τις αρχές του περασμένου Μαΐου, το μενού του έχει ανανεωθεί αισθητά, με οκτώ νέες προτάσεις (ξεχωρίζουν το ό,τι-λέει-το-όνομά-του Cubano Americano, το εμπνευσμένο από την Αθήνα modern-vintage gimlet Glass Tears και το μαξιμαλιστικά μινιμαλιστικό όσο και ρουμένιο Optophone I), καθώς και μικρές διαφοροποιήσεις σε ήδη υπάρχοντα και αγαπημένα, σε μια προσπάθεια συνέχειας αλλά και συνέπειας του επιτυχημένου και δημοφιλούς concept των Rum Society και Avant Garde cocktails.

'42 Barstronomy Athens'

Το σποτ του αθηναϊκού κέντρου δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί μία δημοφιλή επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Φρεσκάρει πια μπόλικες πτυχές της γευστικής του φυσιογνωμίας και συνεχίζει με high volume προσωπικότητα. Από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ο Πάνος Κανατσούλης είναι εκείνος που έχει αναλάβει όλα όσα τρέχουν εντός της μπάρας του, με μία νέα λίστα 12 ποτών.

42

Ακολουθείται η λογική των twisted classics, χρησιμοποιούνται όλες οι μοντέρνες τεχνικές και υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο sustainability. Μεταξύ άλλων, το Amalfi Collection είναι ουσιαστικά η δική τους πρόταση για το Americano, που ανθρακώνεται με νερό καρύδας και δίνει τρεις διαφορετικές γευστικές κατευθύνσεις (φράουλα, λεμόνι και καρύδα), το 42 Shades of Red αποτελεί την φρέσκια οπτική του "42" για το Negroni και το Milk Peach #not με κεφίρ, ουίσκι και κακάο αντικαθιστά το Milk Punch.

'Walk In Athens'

Οι δημιουργοί του 'Line' παρουσιάζουν ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον project, που άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια. Χώρος κουλ και άμεσος, με πάντρεμα του γυμνού σκυροδέματος με το ανοξείδωτο ατσάλι, τζαμαρίες που δεν κόβουν τίποτα από την εξωτερική πλευρά και τραπέζια που διαμοιράζονται στα πεζοδρόμια, τόσο επί της Μαυρομιχάλη όσο και επί της –κάθετης στην πρώτη– Αραχώβης. Ένα μεγάλο ψυγείο αποσπά το βλέμμα στο έμπα και ακολουθούν τα taps της τσιμεντένιας μπάρας.

Από τα τελευταία, γεμίζουν τα ποτήρια οι 11 προτάσεις σε κοκτέιλ: Όλα ένα κι ένα, με προσωπικά highlights το Negroni με έξοχο βερμούτ από παντζάρι, το Gin Fizz με ροδάκινο και καρύδα, το Amaretto Mojito (το πρώτο συνθετικό του οποίου προκύπτει από δική τους επεξεργασία στα κουκούτσια φρούτων που έχουν χρησιμοποιηθεί για άλλες παρασκευές και δίνει μια ενδιαφέρουσα ψευδαίσθηση πικραμύγδαλου), καθώς και ένα φίνο Irish Punch. 

'The Bar In Front Of The Bar'

The World’s 50 Best Bars_The Bar In Front Of The Bar 2

4 περίπου χρόνια πριν, ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος και ο Αλέξανδρος Τσελέπης έστηναν στην οδό Πετράκη ένα πρωτότυπο concept με νόστιμα ποτά, ωραίες μουσικές και εξαιρετικό service. Σε αυτά, μπορείς να προσθέσεις την πάντοτε feelgood αύρα και το ζωντανό crowd στον πεζόδρομο για να καταλάβεις γιατί το 'The Bar In Front Of The Bar' εξελίχθηκε σε αθηναϊκό σουξέ, φτάνοντας στα 100 καλύτερα μπαρ του κόσμου.

'Tiki Bar Athens'

Tiki Bar Athens για μετά το θέατρο 3

Το εξωτικό μπαρ στη σκιά της Ακρόπολης έφερε την tiki κουλτούρα στην Αθήνα. Ακολουθώντας, όπως μαρτυρά άλλωστε και το όνομά του, τη φιλοσοφία των κλασικών tiki bars, παρουσίασε το κάτι διαφορετικό στην αθηναϊκή διασκέδαση, πριν από περίπου 16 χρόνια, όταν και έκανε την εμφάνισή του. Το 'Tiki' φροντίζει να συστήσει με τον πιο νόστιμο και εξωτικό τρόπο την πολυνησιακή κουλτούρα των cocktails σε Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας και η αλήθεια είναι πως το κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία, σε έναν χώρο με διακόσμηση που σου φτιάχνει τη διάθεση και περιλαμβάνει από λεοπάρ καθίσματα και ψάθινα φωτιστικά μέχρι cult εξώφυλλα δίσκων και φυτά. Η λίστα του περιλαμβάνει κλασικές επιλογές αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις.

'Έπρεπε Bar'

Εκεί όπου η Αγίας Ζώνης συναντά τη Μηθύμνης, μόλις μία ανάσα -κυριολεκτικά- από τη Φωκίωνος Νέγρη, το εν λόγω μπαρ έχει στρέψει το ενδιαφέρον προς μία αν μη τι άλλο απροσδόκητη για το εν λόγω κομμάτι περιοχή. Στην Κυψέλη λοιπόν κάποιοι πίστευαν πως έπρεπε να γίνει ένα μπαρ του σήμερα, που ακολουθεί (σωστές) τάσεις, σερβίρει νόστιμα ποτά και (πολύ) προσεγμένο bar food. Ο Νίκος Μοσχονάς ('Three Donkeys' και 'Prickly Bear' στην Τήνο) είναι ο άνθρωπος που υπογράφει τη λίστα των ποτών, η οποία πατά πάνω στη zero waste φιλοσοφία (τόσο zero waste που δεν υπάρχουν καν γαρνιτούρες) και την εποχικότητα. Τα cocktails ακολουθούν τη λογική των twisted classics.

'Barro Negro'

Πίσω στον Ιούλιο του 2019, οι Γιώργος Καβακλής και Στέλιος Παπαδόπουλος παρουσίαζαν στον αθηναϊκό bar χάρτη το Barro Negro. Πέντε χρόνια αργότερα, το αγαυένιο spot της Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου (στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου) φιγουράρει ανάμεσα στα 100 καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Μπαρ Barro Negro 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, το Barro Negro έμοιαζε να βρίσκεται σε μία αποστολή: Να μυήσει άπαντες στον κόσμο της τεκίλα και του mezcal, μέσα από μία ενδιαφέρουσα κάβα και μία ευρεία γκάμα από Margaritas (από Tommy's μέχρι με ενδιαφέροντα twists). Ασφαλώς, δεν αποκαλείται τυχαία 'Paloma Embassy', δίνοντας τη δική του εκδοχή για το έτερο tequila classic cocktail.

'Ham on Rye'

Σε ένα από τα πιο νέα μπαρ της πόλης, ο Μάρκος Πρίφτης εμπνέεται από τον Charles Bukowski, στήνει ένα πανέμορφο σποτ που επενδύει στην ουσία των πραγμάτων και επανεξετάζει την αποστολή των μπαρ. Στον ατμοσφαιρικό χώρο με την εξαιρετικά φιλόξενη μπάρα -που φέρει την αρχιτεκτονική ματιά του Στέφανου Ψυλλάκη- υπάρχουν μπόλικα easter eggs από το έργο του Bukowski και άλλα τόσα που χαρακτηρίζουν τον Μάρκο σαν bartender.

Όλα, δίχως φανφάρες και περιττά στοιχεία αλλά προσεγμένα μέχρι και την παραμικρή τους λεπτομέρεια. Τα ποτά εδώ κάνουν focus στην ουσία των πραγμάτων με μία ενδιαφέρουσα κάβα γεμάτη ετικέτες που θα χαρακτήριζε κανείς "μία και μία", συν ελαφρώς twisted κλασικά cocktails που ποντάρουν στην καλή πρώτη ύλη, δίχως γαρνιτούρες αλλά με προσθήκη homemade ελαίων που δίνουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται. Must drinks Manhattan, Old Fashioned και Whisky Sour είναι μόνο μερικά από αυτά που επιβεβαιώνουν τα αμέσως προηγούμενα.

'Line Athens'

Το Line Athens στα Κάτω Πετράλωνα 19
© Λεωνίδας Τούμπανος

2,5 χρόνια μετά το ντεμπούτο του, το 'Line' φιγουράρει στο νο.12 των The World's 50 Best Bars. Παράλληλα, εξακολουθεί να ακολουθεί πιστά τις βασικές του αρχές, υπηρετώντας άκρως ικανοποιητικά το ρόλο ενός feelgood all day spot, σε έναν όμορφο χώρο, όπου σερβίρονται νόστιμα πράγματα. Ταυτόχρονα όμως και με μία πιο βαθιά ματιά, μπορεί κανείς να διακρίνει πως οι σπόροι που φυτεύτηκαν καιρό πριν, έχουν φυτρώσει για τα καλά. Τι ακριβώς εννοώ; Η φιλοσοφία του -και πρακτικά πια- αρχίζει να ωριμάζει ενώ το zero food waste παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Το concept παραμένει πάντοτε ζωντανό δυναμικό, με έξυπνες προσθαφαιρέσεις, επηρεάζεται από την εποχικότητα αλλά χτίζει ταυτόχρονα πάνω σε αυτήν. 

Διαβάστε Επίσης

L' Alchimiste

Ένα αλλιώτικο bistrot - cocktail bar του γνωστού σεφ Jean Yves Carattoni (με Χρυσό Σκούφο στη δεκαετία του 1990), και των mixologists Mathieu και Melina - των παιδιών του. Βγάζει τα τραπεζάκια του στην πλατεία Καρύτση, όπου βλέπουν και τα σκαμπό στη μπάρα του ανοιχτού παραθύρου, γεμίζουν νεολαία και ηθοποιούς από τα γύρω θέατρα που έρχονται για χαλάρωση μετά την παράσταση. Τα κοκτέιλ που πίνεις εδώ είναι περίπτωση με τον μπαρόκ τρόπο που σερβίρονται, μέσα σε σκεύη χημικού εργαστηρίου, φιάλες αρωμάτων, περίεργα ποτήρια ή συνδυασμούς ποτηριών μ' ένα ντεκόρ (παλιά βιβλία, κλαδιά δέντρων, καπέλα, κ.α.) που θα το ζήλευε και σκηνογράφος.

L’ Alchimiste

Είναι ψαγμένα και ουσιαστικά κινούμενα ανάμεσα σε γνωστά αρώματα (Coco Mademoiselle), πειράματα αλλαγής χρώματος (Heterochromia), ή σαν την απόλαυση δύο ξεχωριστών κοκτέιλ που στη συνέχεια τα ανακατεύεις όπως το Double Echo (το ένα με τζιν και λεμόνι και το άλλο με Campari, γλυκό βερμούτ και ασπράδι αυγού που καταλήγουν σ' ένα ωραιότατο ορεκτικό, πικρόξυνο και λίγο γλυκό ποτό). Υπάρχουν βέβαια και κάποιες αφαιρετικές προτάσεις σαν το λιτό, κρυστάλλινο Transparency, μια διάφανη Margarita με άρωμα πεπονιού.

'The Clumsies'

The Clumsies worlds 50 best bars 5

"There is no elevator to success. You have to take the stairs". Η φράση που χρησιμοποιείται σαν μότο του "The Clumsies", αποτυπώνει πλήρως και τη φιλοσοφία του. Τουλάχιστον έχοντας αυτό κατά νου, πέντε φίλοι και συνεργάτες (οι Λέλος Γεωργόπουλος, Γιώργος Καίσαρης, Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης και Θάνος Τσουνάκας), πάνω-κάτω γύρω στα 30 τους πίσω στον Δεκέμβριο του 2014, ξεκινούσαν να χτίζουν κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική μπαρ σκηνή: Να δημιουργήσουν ένα global bar στην Αθήνα, πραγματοποιώντας μία τεράστια επένδυση αλλά με θάρρος (ή ακόμη και θράσος), στρατηγική, πρωτοποριακές ιδέες και, κυρίως, αμέριστη αγάπη για την κουλτούρα του cocktail.

'Upupa Epops'

upupa epops

Το συγκρότημα των εγκαταλειμμένων σπιτιών από τη δεκαετία του 1930 μεταμορφώθηκε σε ένα ιδιαίτερο all day bar με artistic διάθεση, θεατράλε ύφος, αποικιακές λεπτομέρειες και μπόλικο χρώμα, χάρη στις ιδέες της Μάρφης Μπαλή και της ομάδας της. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως μετατόπισε το ενδιαφέρον από τα Άνω στα Κάτω Πετράλωνα, για όλους τους σωστούς λόγους. Ενδιαφέρουσα κάρτα με cocktails, που αλλάζει δύο φορές το χρόνο, και πλούσια κάβα, που περιλαμβάνει και αρκετές σπάνιες ετικέτες.

'The 7 Jokers'

Πάντοτε κεφάτο. Κλασικό αλλά χωρίς τη στιβαρή έννοια του όρου και ένα spot που έμοιαζε να κατοικεί από πάντα στον αριθμό 7 της οδού Βουλής. Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε και ακόμη περισσότερα να γράψουμε για το '7 Jokers', που είναι ένα από τα σημεία-ορόσημα της αθηναϊκής μπαρ σκηνής και διόλου τυχαία αγαπημένο όλων των κορυφαίων bartenders - όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Πρόσφατα μάλιστα αναδείχθηκε το πιο δημοφιλές μπαρ της Αθήνας στα Tasty Awards x Esquire.

'Το Λοκάλι'

Οι γιουνίπεροι συναντιούνται στο Λοκάλι και σε περίπτωση που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αυτό μάθε το εξής: Ο γιουνίπερος, που είναι επίσης γνωστός και με τη λέξη άρκευθος ή πιο απλά κέδρο αφορά το κωνοφόρο δέντρο από τους καρπούς του οποίου βγαίνει το gin. Ωραία; Προχωράμε. Στην greek pub στου Ψυρρή θα δοκιμάσεις αρκετά ενδιαφέροντα cocktails με βάση το gin αλλά θα απολαύσεις και τη θαυμάσια ταράτσα του, η οποία κάθε σεζόν αφιερώνεται και σε ένα διαφορετικό spirit.

'Feelin' Good'

Οι Αλέξανδρος Δοντάς, Γιώργος Λαμπρινίδης και Νίκος Κώνστας έκαναν πράξη την ιδέα τους για ένα μέρος που ισορροπεί ανάμεσα στο new age αμερικάνικο jazz spot και το upscale dirty street bar, προσαρμοσμένο στην αθηναϊκή πραγματικότητα της μπάρας και έχοντας φιλοδοξία να εξελιχθεί σε ένα γενικότερο γευστικό σημείο.

Το μπαρ Feelin' Good στο Κουκάκι 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η αλήθεια είναι πως τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά. Στο κομμάτι των cocktails θα βρεις -πέρα από τα κλασικά, φυσικά- προς το παρόν το 'Hall of Fame', με μία επιλογή από modern classics ποτά που εμπνεύστηκαν κάποιοι από τους πιο επιδραστικούς τύπους του industry, στις αρχές του 21ου αιώνα. 

'Juan Rodriguez'

Σκακιέρα με ασπρόμαυρο πλακάκι, φοίνικες και βελούδινα σεπαρέ, παλιομοδίτικα φώτα, μεγαλοπρεπείς πολυέλαιοι, ξύλινοι ζωγραφισμένοι τοίχοι και μία στιβαρή μπάρα. Παράλληλα, η αίσθηση πως εισέρχεσαι σε έναν άλλο κόσμο και ένα σύμπαν καλαίσθητο και ταυτόχρονα τολμηρό. Ένα σύμπαν μαξιμαλιστικό σε κάθε έκφανσή του.

Μπαρ Juan Rodriguez στου Ψυρρή 435
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το "Juan Rodriguez" να ξεχωρίζει. Σαν άψογος οικοδεσπότης, ο Juan Rodriguez έχει φροντίσει να διατηρηθεί το άψογο mix του fun bar με το high end ποτάδικο, όπου όλοι μπορούν να πιουν (ίσως επιλέγοντας και κάποιο από τα φροντισμένα signature cocktails του The Catalogue), να χορέψουν αλλά και να απολαύσουν προσεγμένο bar food.

'CV Distiller'

Πλησιάζοντας πια την 10ετία από τότε που μετακόμισε στην τωρινή γειτονιά του και τη σχεδόν μιάμιση δεκαετία της υπάρξής του (άνοιξε για πρώτη φορά το 2010, στο Γκάζι και την οδό Κωνσταντινουπόλεως), το "CV Distiller" μπορεί να θεωρείται πια ένα από τα κλασικότερα των αθηναϊκών μπαρ.

Το μπαρ CV Distiller 2024 2

Ένα από εκείνα τα μέρη που αθόρυβα αλλά τόσο ουσιαστικά έβαλαν το δικό τους θεμέλιο λίθο στο να σχηματιστεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μπαρ σκηνές του πλανήτη, δίχως να νιώσει ποτέ την ανάγκη να "φωνάξει" αυτό που πραγματικά είναι. Η τεράστια -ποσοτικά και ποιοτικά- συλλογή από ουίσκι και άλλα αποστάγματα, η ζεστή ατμόσφαιρα και οι laid back jazz και soul μουσικές είναι πάντοτε εκεί, συναντώντας μια διαχρονικά θαυμάσια δουλειά όσον αφορά τις λίστες των cocktails.

'Villa Grigio 46'

Aγκαλιασμένη από έναν κατάφυτο κήπο που αποπνέει αστική κομψότητα, η "Villa Grigio 46" είναι το spot όπου κάθε βράδυ γράφονται μικρές ιστορίες ιταλιάνικου μπονβιβερισμού γύρω από πολλά ποτήρια με εκλεκτά aperitivi. Σε μια πρώτη ανάγνωση θα χαρακτηρίζαμε το αγαπημένο πόστο του Φαλήρου ως aperitivi e vino bar, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για έναν πολυχώρο που προσφέρει πολλά περισσότερα. Από την μπάρα του περνούν κλασικές βερσιόν κοκτέιλ, αλλά και ενδιαφέρουσες παραλλαγές με πρωταγωνιστή το signature Aperol και το Fragola Spritz με φρέσκες φράουλες.

'Odori'

Ολοζώντανα all-day vibes και  γεμάτα τραπεζάκια στον χώρο της πλατείας, εξαιρετικά οικείο εσωτερικό με ατμόσφαιρα παλιάς εξοχικής Ιταλίας και ένας αδιαμφισβήτητος σοφιστικέ πρωταγωνιστής, που δεν είναι άλλος από το βερμούτ. Πέρα από τα προαναφερθέντα δυνατά στοιχεία του, το "Odori” τρέχει πάντοτε και πολύ ενδιαφέρουσες cocktails λίστες, που ταιριάζουν άψογα με τη φανταστική πίτσα του.

'A for Athens'

Διαχρονικό φαβορί στα θερινά δρώμενα της Αθήνας, το μπαρ στην οροφή του ομώνυμου ξενοδοχείου είναι από εκείνα τα μέρη που οι αγγλόφωνοι τουρίστες χαρακτηρίζουν breathtaking. Δικαιολογημένα, λοιπόν, το wow factor εδώ κερδίζει από τα αποδυτήρια.

A for Athens

Αλλά η Bar Manager Αγάπη Πετροπούλου, ο Head Bartender Κώστας Ματιάτος και η υπόλοιπη ομάδα του μπαρ δεν επαναπαύονται σε αυτό, παρουσιάζοντας μία  λίστα με νόστιμα ποτά, πιστοί στη φιλοσοφία του εν λόγω σημείου και τη φήμη του στο κομμάτι του καλώς πίνειν. Aνάμεσα στις προτάσεις του νέου "Heart vs. Brain" μενού, signature ποτά χωρισμένα σε δίπολα - ή αντιθετικά ζεύγη αν προτιμάς (και ονόματα όπως Τόλμη/Φόβος, Νοσταλγία/Λήθη, Οργή /Coolness, μεταξύ άλλων), που έχουν χτιστεί με μπόλικη zero waste λογική και ποντάρουν σε δημιουργικές ιδέες.

Διαβάστε Επίσης

'Beauty Killed the Beast'

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως όταν το "Beauty Killed the Beast" άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά -περίπου 6 χρόνια πριν- συνέβαλλε ουσιαστικά και καθοριστικά ώστε να στηθεί μία καινούρια πιάτσα στον Κεραμεικό με επίκεντρο το πεζοδρομημένο κομμάτι της οδού Παραμυθιάς. 

Το μπαρ Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο πανέμορφο κτίριο της δεκαετίας του 1930, οι Πέτρος Μυτιληναίος (που ίσως γνωρίζεις από το hit του Κουκακίου που ακούει στο όνομα 'Μπελ Ρέυ' και τα πειραιώτικα σουξέ 'Che' και 'Uncle Tans') και Χρήστος Πίσκοπος (που συναντούσες στο 'The Speakeasy Athens') φροντίζουν πια για όσα θα πιεις εδώ, με μία λίστα προσωπική και καλλιτεχνική ταυτόχρονα, ευκολόπιοτη και κατανοητή. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

7 Jokers (The)

Βουλής 7, κέντρο
  • Bars

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Συναυλίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

CV Distiller

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον
  • Bars

Mr. Peacock

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι
  • Bars

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Κ. Πετράλωνα
  • Bars

Beauty Killed the Beast

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός
  • Bars

Juan Rodriguez

Παλλάδος 3, Ψυρρή
  • Bars

Λοκάλι (Το)

Σαρρή 44, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, κέντρο
  • Bars

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα
  • Bars

Έπρεπε Bar

Αγίας Ζώνης 1 και Μηθύμνης, Κυψέλη
  • Bars

Bar in Front of the Bar (The)

Πετράκη 1, Αθήνα
  • Bars

Feelin' Good

Γεωρ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι
  • Bars

Ham on Rye

Κλεισόβης 12, Εξάρχεια
  • Bars

L’Alchimiste Bistrot

Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση
  • Εστιατόρια

Walk In Athens

Μαυρομιχάλη 56, Εξάρχεια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μπορεί ένα μπαρ να έχει αστέρι Michelin;

Spoiler: Ναι, και το μιλανέζικο Moebius είναι μια τέτοια περίπτωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Κορυφαίοι καλλιτέχνες από τη διεθνή ηλεκτρονική σκηνή στο "Bótoxe Athens"

Οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν sets και συνεργασίες από Second Story, Deerisland και Bun Xapa.

Πώς πετυχαίνουμε (και απολαμβάνουμε) το τέλειο Aperol Spritz;

Μία κουβέντα με τον Campari Academy Coordinator, Κωνσταντίνο Τσάτσο, σχετικά με το πορτοκαλί ποτό που κατακτά τον κόσμο της απόλαυσης.

Στο Proveleggios θα πας και για να πιεις

Η bar manager του Nolanverse, Πόπη Σεβαστού, κρατά σε σταθερή φόρμα την μπάρα του δημοφιλούς σποτ στον Κεραμεικό, δίνοντας έξτρα αφορμές επίσκεψης.

Οι "Two Schmucks" από την Βαρκελώνη είναι οι 'Cocktail Curators' της εβδομάδας στο "Bungalow 7"

Το σημαντικό καταλανικό σποτ καταλαμβάνει την μπάρα του δημοφιλούς bar restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου.

Φυσικά και πίνουμε Aperol Spritz. Αλλά τι τρώμε με αυτό;

Ένας οδηγός μεγιστοποίησης της απόλαυσης για το πιο δημοφιλές απεριτίβο της εποχής μας, μαζί με φαγητό.

The Great Tuesday Club: "Avra" και "Noel" στήνουν το απόλυτο guest της Athens Bar Week

Τρεις ήπειροι, επτά bartenders της Four Seasons και μία μοναδική βραδιά.