Τo "Black Duck" αγαπά το θεατρόφιλο κοινό όσο λίγοι

Στο all day spot της πλατείας Κλαυθμώνος πριν και μετά τα θεατρικά και κινηματογραφικά ραντεβού μας.

Black Duck

Το "Black Duck", σημείο αναφοράς στη ζωή του αθηναϊκού κέντρο για πάνω από μια δεκαπενταετία, μετακόμισε πρόσφατα στον χώρο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, όπου μέχρι τον Μάρτιο φιλοξενούνταν ο εξοχικός κήπος του, το "Black Duck Garden". Το all day spot παραμένοντας πιστό στην φιλοσοφία του πολυχώρου με τις περιοδικές εκθέσεις και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, μεταμόρφωσε το ιστορικό οίκημα επί της Παπαρρηγοπούλου, που ξεχειλίζει αστική ευγένεια και χάρη, στο νέο υβριδικό "σπίτι" του για όλες τις στιγμές τις μέρας, από νωρίς το πρωί για καφέ και πρωινό μέχρι αργά το βράδυ.

Τo "Black Duck" αγαπά το θεατρόφιλο κοινό όσο λίγοι - εικόνα 1

Ο κατάφυτος κήπος, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τα αγάλματα, το σιντριβάνι και τον φοίνικα, που λέγεται ότι φύτεψε η ίδια η βασίλισσα Αμαλία, διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να υποδέχεται επισκέπτες ακόμα και τον χειμώνα. Παράλληλα, το νέο εσωτερικό μπαρ με το εντυπωσιακό gallery wall γεμάτο ζωγραφικούς πίνακες έχει τη δική του γοητεία, όπως και η μικρή, πλην επιβλητική, σάλα της "Μαύρης Πάπιας" με τις προθήκες των αρχαίων ρωμαϊκών γλυπτών αριστερά και δεξιά από τα τραπέζια.

Τo "Black Duck" αγαπά το θεατρόφιλο κοινό όσο λίγοι - εικόνα 2

Ευρισκόμενο σε μια από τις πιο δραστήριες θεατρικές πιάτσες το "Black Duck" αγαπά πολύ τους θεατρόφιλους και τους σινεφίλ, γι’ αυτό και η κουζίνα κλείνει μετά τις 12, ώστε να μπορεί να δειπνήσει κάποιος μετά από μια παράσταση ή μια σινεφίλ. Η εποχικότητα και η ποιότητα των πρώτων υλών παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον κατάλογο, ο οποίος ανανεώνεται τακτικά. Από το φιλέτο σφυρίδας πάνω από μια comfort ρεβυθάδα ή το αρνί με χυλωμένο τραχανότο Καρδαμύλης μέχρι το ριζότο άγριων μανιταριών και τις παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού, σε όποιο πιάτο κι αν ποντάρεις, κερδίζεις. Ο επίλογος γράφεται γλυκά με το signature επιδόρπιο "Black Duck" ή ένα βάσκικο cheesecake με περγαμόντο. 

Η φροντισμένη wine list, η οποία ενημερώνεται τακτικά, περιλαμβάνει περισσότερες από 60 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, εκ των οποίων οι περισσότερες επιλογές είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι. Η μπάρα του "Black Duck” αγαπά τους δημιουργικούς mixing πειραματισμούς και τις φίνες bar food μπουκιές. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

22 αθηναϊκά μπαρ για τη σημερινή World Cocktail Day

Η 13η ημέρα του Μαΐου είναι πάντοτε μία καλή αφορμή για να βγούμε και να πιούμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
13/05/2024

H Miss Monique επιστρέφει στο "Bolivar"

H Ουκρανή star της dance electronica συναντά ξανά το αθηναϊκό κοινό στην παραλιακή.

Η Etiquette έχει τη δική της κοσμοθεωρία για τα μπαρ

Γεωργία Γεωργακοπούλου, Λευτέρης Πετρογεωργάκης και Νίκος Σουρμπάτης ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες φιλοξενίας μέσω της μπάρας, φιλοδοξώντας παράλληλα να αναβαθμίσουν το παιχνίδι των hotel bars στη χώρα.

'Habiba Wine' x 'Mona': Ένα pop up wine bar για το καλοκαίρι

Νέο οινικό σποτ με θέα Ακρόπολη, για λίγες μόλις εβδομάδες.

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.