Για κρασί και ουίσκι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Τρεις σημαντικές εκθέσεις δίνουν έξτρα ενδιαφέρον στα οινικά δρώμενα και τα των spirits στην πόλη.

Οινόραμα, Βάκχες και Whisky Live αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Η επιστροφή του Οινοράματος στο Ζάππειο και η αντίστοιχη για τις Βάκχες στο Ρομάντσο, καθώς και η πρεμιέρα του Whisky Live στη χώρα μας και την Τεχνόπολη, δίνουν τρεις ενδιαφέρουσες επιλογές για όλους όσους αποφασίσουν να βγουν και να δοκιμάσουν κρασιά και ουίσκι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οινόραμα 2023: Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο επιστρέφει

Κλείνοντας φέτος τα 30 του χρόνια, το Οινόραμα αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και, βέβαια, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα. Το σημαντικότερο οινικό γεγονός της χώρας επανέρχεται στο Ζάππειο στις 4, 5 και 6 Μαρτίου - στο χώρο που έχει ταυτιστεί μαζί του και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του ελληνικού κρασιού.

ΚΡΑΣΙ 2022

Φέτος, θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 300 ελληνικά και ξένα οινοποιεία, όλοι οι οινοποιοί και τα κορυφαία κτήματα της χώρας μας, ενώ όπως πάντοτε η Πλατεία Γευσιγνωσίας θα φροντίσει για τις δοκιμές όλων των νέων κυκλοφοριών.

Διαβάστε Επίσης

Ασφαλώς, δε γίνεται να μην υπάρξουν και οι οινικές αποκαλύψεις, με μικρά, λιγότερο γνωστά ή και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες αμπέλου, φυσικά κρασιά και, γενικότερα, κρασιά ιδιαίτερων οινοποιητικών τεχνικών ή και πραγματικά σπάνιων γηγενών ποικιλιών αμπέλου της Ελλάδας (αφανείς ποικιλίες).

Βάκχες ξανά στο "Ρομάντσο"

Η 'διονυσιακή' γιορτή Βάκχες αφιερωμένη στα ελληνικά κρασιά ήπιας φυσικής οινοποίησης επιστρέφει στο "Ρομάντσο", στις 3 και 4 Μαρτίου 2023. Από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις συναρπαστικά κρασιά από 26 ξεχωριστά οινοποιεία και μετά τις 20:00 μερικοί από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της πόλης θα σε ταρακουνήσουν με τις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Φυσικά Κρασιά

Σύγχρονοι Έλληνες artisanal οινοπαραγωγοί με αφορμή την αγάπη τους για το κρασί χωρίς παρεμβάσεις και πιστοί στη βιολογική ή βιοδυναμική καλλιέργεια αλλά και τη χρήση γηγενών ζυμών θα βρεθούν για ακόμα μια φορά στη μεγάλη γιορτή των Βακχών. 

Διαβάστε Επίσης

Η έκθεση, όπως πάντα θα πλαισιώνεται από μια σειρά ταλαντούχων μουσικών, ζωντανά στη σκηνή του "Ρομάντσου" αλλά και εικαστικών που με τη συμμετοχή τους θα μετατρέψουν την έκθεση σε ένα πολυπολιτισμικό δρώμενο που το κρασί γίνεται το μέσο.

Για ουίσκι στην Τεχνόπολη

Ένα διήμερο γεμάτο ουίσκι (αλλά και gin) καταφθάνει αυτό το Σαββατοκύριακο (4 και 5 Μαρτίου 2023) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με το Whisky Live, που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Το Whisky Live, το οποίο αυτή τη στιγμή γίνεται σε περισσότερες από 30 πόλεις παγκοσμίως, ξεκίνησε από το Τόκιο και το Λονδίνο, το 2000, και θεωρείται το μεγαλύτερο και μακροβιότερο event ουίσκι σε όλο τον κόσμο.

Ουίσκι

Μεταξύ άλλων στο Whisky Live Athens θα δοκιμάσεις ουίσκι από μικρούς παραγωγούς με ιδιαίτερες εμφιαλώσεις, που βγάζουν μόνο λίγα και εκλεκτά μπουκάλια, αλλά και τα πιο ιδιαίτερα και limited edition ουίσκι από γνωστές εταιρείες κολοσσούς, ενώ για τους λάτρεις του τζιν υπάρχει Gin Garden με ιδιαίτερες ετικέτες προσφερόμενες για tasting.

> Διάβασε ακόμη: Bloody Mary και το βράδυ στα μπαρ της Αθήνας

Στο Whisky Live Athens θα παρακολουθήσεις επίσης ειδικά σχεδιασμένα masterclasses, να βρεις ένα αποκλειστικό Liqueur Shop από την "Cava Nektar", όπου θα προμηθευτείς τις ετικέτες που δοκιμάζεις καθώς και premium εμφιαλώσεις σε ειδικές τιμές.

Διαβάστε Επίσης

Επιπροσθέτως, θα στηθεί το Cocktail Street, όπου εξαιρετικοί mixologists θα ετοιμάζουν γνωστά και αγαπημένα cocktails καθώς και το Street Food Corner με πεντανόστιμα εδέσματα από το "Po Boys".

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/07/2024

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.

Στο Dogpound για νεο-ναπολιτάνικη πίτσα και cocktail πεπόνι-προσούτο

Ένα νέο σποτ στο κέντρο της Αθήνας απενοχοποιεί πλήρως τη χαλαρή διασκέδαση και παράλληλα φέρνει κάτι διαφορετικά νόστιμο σε ποτό και φαγητό.

12 χρόνια 'Vecchio'

Το ιδιαίτερο μπαρ που έχει χτίσει το δικό του μύθο στα δυτικά έχει γενέθλια και το γιορτάζει με ένα μοναδικό πάρτι στις 10 Ιουλίου.

Ένα σαββατοκύριακο για τα 20 χρόνια του "Bolivar"

Την Παρασκευή η Αθήνα υποδέχεται τον Βρετανό Massano και το Σάββατο τους Dennis Ferrer και Kiko Navarro.