Πού θα πιεις καλό καφέ στην Αθήνα

Μία λίστα που θα σου φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη για τη Διεθνή Ημέρα Καφέ (1/10).

Μέρη με καλό καφέ στην Αθήνα @lespapallones

Και κάπως έτσι, φτάσαμε και στην Παγκόσμια (ή Διεθνή αν προτιμάς) Ημέρα Καφέ 2022. Αλλά πρώτα, λίγη -περίπου- ιστορία. Ήταν μία ημέρα σαν σήμερα, την 1η Οκτωβρίου 2015, όταν ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ (ICO) αποφάσιζε να καθιερώσει την Διεθνή ή Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, για να τιμήσει το προϊόν που ξεκινά την ημέρα της πλειοψηφίας των ανθρώπων στον μάταιο τούτο κόσμο. Έκτοτε, κάθε 01/10, το δημοφιλές αφέψημα τιμάται με σειρά εκδηλώσεων και πολλά δρώμενα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πού θα πιεις καλό καφέ στην Αθήνα; Έχε υπόψιν κάποιο ή κάποια από τα παρακάτω μέρη.

"Les Papallones"

Στην Καισαριανή και την Εθνικής Αντιστάσεως εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό αυτό το σποτ που ειδικεύεται σε μονοποικιλιακούς καφέδες και specialty καφέδες, προσεκτικά επιλεγμένους από guest roasters τόσο από τη χώρα μας όσο και από το εξωτερικό.

"LOT 51"

Τι να πρωτοπεί κανείς για το φαινόμενο "LOT 51", που κατάφερε μέσα σε ελάχιστο διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2018 όταν και άνοιξε, να βάλει στον αθηναϊκό χάρτη την πλατεία Βραζιλίας, που δεν θα την έλεγες ακριβώς και δημοφιλή. Το all day café bar σφύζει από ζωή οποιαδήποτε ώρες της ημέρας, πλασιώνοντας την χαλαρή ατμόσφαιρα και την ωραία αισθητική του, με θαυμάσιο καφέ. Σε αυτό βοηθούν οι ποικιλίες μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης του brand Area 51 - δεν πρέπει να ξεχνάς επίσης πως οι δημιουργοί του (Σπύρος Λάππας, Παναγιώτης Ζωτιάδης και Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος) προέρχονται όλοι από το κομμάτι του καφέ.

"HandPickers Coffee Roaster"

Αν αναρωτήθηκες ποτέ στη ζωή σου γιατί να επισκεφθείς την περιοχή του Ταύρου, σου έχουμε απάντηση. Το "HandPickers", στον μικρό του χώρο με την ψηλή μπάρα, σερβίρει αξιομνημόνευτο καφέ. 

> Διάβασε ακόμη: "Το Μπαρ" στην Μαυρομιχάλη είναι ό,τι λέει το όνομά του

"ANÄNA"

Έκανε την εμφάνισή του πριν λίγα χρόνια στην Πραξιτέλους και σχεδόν αμέσως έγινε talk of the town για τους coffee aficionados, για όλους τους σωστούς λόγους. Feelgood περιβάλλον, τζαμαρίες για χάζι και ποιοτικά blends συνθέτουν εδώ το σκηνικό.

"Ρεσιτάλ"

Εκτός από τα φανταστικά γλυκά που υπογράφει ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, στο "Ρεσιτάλ" γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά και στο κομμάτι του καφέ. Βλέπεις, φροντίζει γι' αυτό ο Γιώργος Σισμάνης, που πειραματίζεται με την κορυφαία ποικιλία Jamaica blue mountain και λανσάρει και κάποια πολύ ενδιαφέροντα ροφήματα με βάση τον καφέ.  

"Naif"

Εμφανίστηκε πίσω από τη Στέγη, στο κενό μεταξύ των δύο lockdowns, και σχεδόν αμέσως κατόρθωσε να γίνει στέκι, συγκεντρώνοντας mix and match crowd από όλη την ευρύτερη περιοχή αλλά και πιο πέρα από αυτήν. Τα εκλεκτά χαρμάνια καφέ (από την Mr. Bean Coffee Roasters) είναι μία από τις αιτίες.

"In Love Again"

Tο μικρό αδερφάκι του "Baba Au Rum" υπηρετεί ένα ελαφρώς διαφορετικό, πρωτότυπο όσο και ιντριγκαδόρικο concept. Εκτός από Mai Tai σε τάρτα, Piña Colada σε cheesecake και Zombie σε προφιτερόλ, φυτά για το χώρο σου και νόστιμες επιλογές για brunch, εδώ θα βρεις και θαυμάσια καφέ, με ειδικά ψημένα για το InLoveAgain χαρμάνια της Taf.

"Minu"

Το πολυσυλλεκτικό concept store εκτός από το προσεγμένο design και τα φυτά, τυγχάνει να αγαπά πολύ και τον καλό καφέ. Σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον και ανάμεσα από πιλέες, μπιγκόνιες, μονστέρες, αλοκάσιες, παχύφυτα και κάκτους, θα πιεις και ένα -ή και παραπάνω- ποτήρι ποιοτικού καφέ.

"Κolor"

Άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές της περασμένης άνοιξης στην Εμμ. Μπενάκη και φρόντισε αμέσως να δικαιολογήσει την ταυτότητά του ως specialty coffee shop. Ο καφές καβουρδίζεται εδώ, ενώ απώτερος σκοπός του "Κolor" είναι να δημιουργεί διαρκώς φλιτζάνια με ισορροπία. Καλά τα πάει έως τώρα.

"Dope Roasting Co."

Ένα πανέμορφο, φωτεινό εσωτερικό, σε ένα κτίριο ηλικίας άνω των 180 ετών. Essence από κάποιο νεοϋορκέζικο spot. Χαλαρό ύφος. Εξαιρετικός, φρεσκοκαβουρδισμένος καφές από το δικό του καφεκοπτείο. Και ένα μικρό αρτοποιείο υψηλών προδιαγραφών. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το παζλ της επιτυχίας για το "Dope Roasting Co.", που πλέον έχει εξελιχθεί σε θεσμό στο κέντρο της πόλης. 

> Διάβασε ακόμη: Όλα τα νέα σενάρια της εστιατορικής Αθήνας

"The Underdog"

Την άνοιξη του 2015, όταν και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του σε έναν έξοχα διαμορφωμένο χώρο, το "The Underdog" μας έκανε να ασχοληθούμε ξανά με την περιοχή του Θησείου. Αρκετά χρόνια μετά συνεχίζει να βαδίζει στα ίδια προσεκτικά και ποιοτικά βήματα. Μεταξύ άλλων οι baristas του σερβίρουν έναν από τους καλύτερους και πιο βραβευμένους καφέδες της πόλης.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

801 Rooftop Bar: Πειραιώτικο fine drinking με θέα το λιμάνι

Η ζωντανή ενέργεια του λιμανιού συναντά έναν κομψό χώρο με φροντισμένα ποτά και νόστιμο finger food.

Αστεράτες βραδιές O/Purist

Μη χάσετε τα πολύ καλοκαιρινά event O/Purist Starry Nights τις Πέμπτες του Ιουλίου σε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας.

Το "Pathos" κάνει την Ίο clubbing προορισμό

Ξεκινώντας στις 22 Ιουλίου, περισσότεροι από 40 DJs θα περάσουν από τα decks του "Pathos Club".

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Εκείνα τα μέρη που εμφανίστηκαν στην πόλη τις τελευταίες ημέρες/ εβδομάδες/ μήνες και υπόσχονται να μας κρατήσουν ιδανική συντροφιά το καλοκαίρι.