Ποιες είναι οι επόμενες ελληνικές παραγωγές της Tanweer Productions μετά τη "Φόνισσα";

Τι αναφέρει η εταιρεία παραγωγής για τα μελλοντικά της σχέδια αλλά και για το κόστος και τις εισπράξεις της ταινίας που θα μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ;

Φόνισσα

Μιλώντας στο Capital.gr με αφορμή τη "Φόνισσα" που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διαγωνιστική διαδικασία των Όσκαρ, υπεύθυνοι της Tanweer Productions αναφέρουν ότι ετοιμάζουν την "Τελευταία Κλήση", μια ταινία εμπνευσμένη από την υπόθεση Σορίν Ματέι, καθώς και το "Πώς να ξεχάσω", μια ταινία με αφορμή την εισβολή στην Κύπρο, βασισμένη στο βιβλίο του Σταύρου Χριστοδούλου "Τρεις σκάλες ιστορία". Για το 2026, η εταιρεία ετοιμάζει μια μεγάλη βιογραφική ταινία, καθώς και δύο κωμωδίες. 

Η ελληνική ταινία "Φόνισσα" που, όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διαγωνιστική διαδικασία των Όσκαρ, έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τη μοναδική της πορεία, αποσπώντας εγχώρια και διεθνή βραβεία, ενώ έχει καταγράψει σημαντική εμπορική επιτυχία στις αίθουσες της Ελλάδας. 

Δείτε περισσότερα στο capital.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια συνέντευξη για την πολιτική και την εργατική τάξη με τον "Παρείσακτο" Λαντζ Λι

Ο διακεκριμένος Γάλλος σκηνοθέτης ("Οι Άθλιοι") μιλά στο "α" για το νέο του κοινωνικό δράμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/09/2024

Σεμινάρια ιστορίας κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Ραντεβού με Έναν Serial Killer

Η αληθινή ιστορία του Ρόντνεϊ Αλκάλα ενισχύεται μυθοπλαστικά και μετατρέπεται σε ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ, το οποίο περιγράφει καίρια τον συστημικό μισογυνισμό μιας ολόκληρης εποχής και κοινωνίας.

Slow

Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς για μια εναλλακτική ερωτική ιστορία η οποία αμφισβητεί με συγκινητική τρυφερότητα μια σειρά από στερεότυπα πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία και συντροφικότητα.

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

Με ρεαλισμό που αγγίζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, μια αληθινή ιστορία φωτίζει μια εναλλακτική, σκληρή, μα και αισιόδοξη συνάντηση ζωής και τέχνης.

Κόκκινο Νησί

Ατμοσφαιρική, χαμηλής έντασης ιστορία ενηλικίωσης ενός αγοριού, αλλά και μιας ολόκληρης χώρας, στη σκιά έντονων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών.

Μπανέλ & Άνταμα

Γραφικά τοπία, γοητευτικές εικόνες και ένας κόσμος δέσμιος πολλαπλών προκαταλήψεων, σε ένα λακωνικό και χαμηλότονο, μα υποβλητικό σκηνοθετικό ντεμπούτο.