Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωσή του, το Αγοραφοβικό Φεστιβαλ επιστρέφει στην ΠΛΥΦΑ (20-21/9), παρουσιάζοντας ένα lineup συγκροτημάτων που ισορροπεί ιδανικά μεταξύ φρέσκων ονομάτων, του αντεργκράουντ και διαχρονικά αγαπημένων σχημάτων. Για να προετοιμαστούμε, λοιπόν, κατάλληλα, φτιάξαμε την παρακάτω λίστα με τα ντοκιμαντέρ στα οποία πρωταγωνιστούν ή συμμετέχουν μερικές από τις μπάντες του 2ου Αγοραφοβικού.
"Χώρα μου η Μουσική: Η Ηχώ των Αριθμών" (Ανδρέας Τσιτώτος, 2009)
Ένα πολύτιμο ντοκουμέντο για τη γέννηση και την άνθιση της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, το οποίο ξεκινά από τον καινοτόμο Ιάννη Ξενάκη για να φτάσει μέχρι τους drog_A_tek και φυσικά τους Στέρεο Νόβα.
"Lost Bodies" (Γιάννης Μισουρίδης, 2010)
Μία από τις καλύτερες μπάντες που ξεμύτισαν σ’ αυτόν τον τόπο, έρχεται σε πρώτο πλάνο στην απολαυστική ταινία του Γιάννη Μισουρίδη. Η κάμερά του εντρυφά στη δημιουργική σχέση ανάμεσα στο Θάνο και τον Αντώνη, το δίδυμο που συνιστά τον πυρήνα των Lost Bodies, με τον τελευταίο να μην έχει εμφανιστεί ποτέ επί σκηνής με το συγκρότημα (τουλάχιστον έως τότε). Ένα must για οποιονδήποτε αγαπά το σχήμα και μισεί τους σωλήνες.
"Ο Φίλος μου Larry Gus" (Βασίλης Κατσούπης, 2016)
Προτού αιχμαλωτίσει τον Γουίλεμ Νταφόε σε ένα πολυτελές διαμέρισμα ("Inside") ο σκηνοθέτης Βασίλης Κατσούπης συνέθεσε το κινηματογραφικό πορτρέτο του Larry Gus, κατά κόσμον Παναγιώτη Μελίδη. Του μουσικού ο οποίος με την ιδιοσυγκρασιακή και άκρως κολλητική electronica του, από τη Βέροια έφτασε να δισκογραφεί για λογαριασμό της εμβληματικής DFA Records.
"λπ" (Χρήστος Πέτρου, 2018)
Η μουσική διαδρομή της Λένας Πλάτωνος από τη χατζιδακική "Λιλιπούπολη" στον ηλεκτρονικό ήχο, με μια σειρά δίσκων που στη δεκαετία του ’80 αποδείχτηκαν χρόνια μπροστά από την εποχή τους. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α".
"Music for Ordinary Life Machines" (Νίκος Χαντζής, 2019)
Μια εμπεριστατωμένη αναδρομή στο synth punk ήχο εν Ελλάδι, από τη δεκαετία του ‘80 μέχρι σήμερα, το οποίο κάνει ιδανικό double bill με το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Νίκου Χαντζή "Return of the Creeps" που αφορά την ιστορική Creep Records. Όσοι ακούνε Regressverbot, Dramachine και Eddie Dark σίγουρα τα έχουν παρακολουθήσει ήδη…