Η Λάιζα Μινέλι θα εκδώσει την αυτοβιογραφία της

Η "Liza with a Z" αποφάσισε να καταγράψει η ίδια την ιστορία της, αφού οι προηγούμενες αφηγήσεις της επί της οθόνης δεν το πέτυχαν αρκετά.

Λάιζα Μινέλι © Craig Blankenhorn/Warner Bros./Allstar

Η Λάιζα Μινέλι, η διάσημη ηθοποιός που με τα jazz hands της πασπάλισε με λάμψη τη δεκαετία του ‘70, πρόκειται να εκδώσει την αυτοβιογραφία της. Οι προηγούμενες αναπαραστάσεις της ζωής της επί της οθόνης δεν κατάφεραν να αποτυπώσουν αρκετά εύστοχα την λαμπερή της πορεία, οπότε την άνοιξη του ‘26 ένα βιβλίο θα έρθει για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

 

Το βιβλίο της τραγουδίστριας του "All That Jazz" θα γραφτεί από την ίδια σε συνεργασία με τη βραβευμένη με Πούλιτζερ Χάιντι Έβανς και τον πρώην δημοσιογράφο των Los Angeles Times Τζος Γκέτλιν. Συνεργάτης της Μινέλι είναι και ο Μίχαελ Φάινσταϊν, στενός φίλος της και πρέσβης του Great American Songbook, του "κανόνα” των πιο σημαντικών αμερικάνικων τραγουδιών του 20ού αιώνα.

 

Η θεματολογία του βιβλίου θα εκτείνεται από την παιδική ηλικία της Λάιζα Μινέλι (η οποία ήταν κόρη της Τζούντι Γκάρλαντ και του σκηνοθέτη Βινσέντε Μινέλι) και θα συνεχίζει στη στιγμή που την εδραίωσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα: τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο "Καμπαρέ” του 1972, που της χάρισε και το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου. Παράλληλα, από την εξιστόρηση δεν θα λείπουν και οι αναφορές στους έρωτες της εμβληματικής καλλιτέχνιδας αλλά και στις δυσκολίες που έχει περάσει, όπως η μάχη της με τις ουσίες. Μάλιστα, στο audio-book (που θα κυκλοφορήσει μαζί με το κανονικό αλλά και το ψηφιακό βιβλίο από την Grand Central Publishing) θα περιλαμβάνονται αυτοβιογραφικές ηχογραφήσεις τις Μινέλι που δεν έχουν δημοσιευτεί ξανά.

 

Μιλώντας στο περιοδικό People, η Λάιζα Μινέλι δήλωσε: "Από τότε που ήμουν αρκετά μεγάλη για να γράψω, μου ζητούσαν να γράψω βιβλίο για την καριέρα μου. "Αποκλείεται”, "Να τα πείτε άμα φύγω!”: αυτή ήταν η φιλοσοφία μου”. Τι ήταν, λοιπόν, αυτό που της άλλαξε τώρα τη γνώμη; Όπως δηλώνει η ίδια, μία σειρά από ατυχή γεγονότα, όπως η σαμποταρισμένη εμφάνισή της στα Όσκαρ αλλά και "μία ταινία γεμάτη μισές αλήθειες” και "μια πρόσφατη μίνι-σειρά” την οδήγησαν στο να θυμώσει και να αποφασίσει τελικά να μιλήσει η ίδια για την καριέρα της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: "Θα μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μου λόγω της αγάπης που μου έχετε δώσει”.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.