Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ έχει ήδη γίνει ταινία

Και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Netflix.

Είδαμε το απρόσωπο και χλιαρό «Τραγούδι του Χιλμπίλη»

Εκτός από την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του, την τελευταία εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε συζητήσεις για το πρόσωπο που επέλεξε ως αντιπρόεδρο, σε περίπτωση που κερδίσει τις προσεχείς αμερικανικές εκλογές.

Ο λόγος για τον Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος προτού βρεθεί στο πολιτικό προσκήνιο χάρη στην ακροδεξιά και απομονωτική ρητορική του, έγινε διεθνώς γνωστός για τα απομνημονεύματά του με τίτλο "Το τραγούδι του χιλμπίλι: Αναμνήσεις μιας οικογένειας και μιας κοινωνίας σε κρίση" (εκδ. Δώμα). Στις σελίδες τους, ο Βανς αφηγείται τις τεράστιες δυσκολίες που βίωσε μεγαλώνοντας στη σκληρή αμερικανική επαρχία, όντας κομμάτι της φτωχοποιημένης (λευκής) εργατικής τάξης. Παράλληλα, μοιράζεται την επίπονη ιστορία της οικογένειάς του, υπερασπιζόμενος τη λαϊκή "χιλμπίλι" κουλτούρα όσων ζουν στα Απαλλάχια Όρη.

Η επιτυχία του βιβλίου σε συνδυασμό με τις συναισθηματικά φορτισμένες θεματικές του, ήταν θέμα χρόνο να οδηγήσουν σε μια κινηματογραφική μεταφορά. Αυτή ήρθε το 2020, έχοντας μάλιστα πρωτοκλασάτους συντελεστές και το Netflix στην παραγωγή. Με τίτλο, σαφώς, "Το Τραγούδι του Χιλμπίλι", σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο οσκαρικός Ρον Χάουαρντ ("Ένας Υπέροχος Άνθρωπος", "Απόλλων 13"), ενώ στη διανομή των ρόλων βρίσκουμε κορυφαία ονόματα όπως οι Έιμι Άνταμς και Γκλεν Κλόουζ. Το κινηματογραφικό αποτέλεσμα, ωστοσό, είναι αποκαρδιωτικό.

Στην αναλυτική κριτική του για το "Τραγούδι του Χιλμπίλι", ο κριτικός του "α" Χρήστος Μήτσης γράφει"Το φιλμ υπερασπίζεται με στόμφο την ιδέα πως το αμερικανικό όνειρο δεν πρέπει να χαθεί όσο κι αν έχει θολώσει η πάλαι ποτέ ακαταμάχητη λάμψη του. Πατάει σε δοκιμασμένες φόρμουλες τις οποίες υπηρετεί χλιαρά και απρόσωπα, υπερασπίζεται παλιομοδίτικα τους 'ιερούς' οικογενειακούς δεσμούς και φέρνει στο προσκήνιο τις αξίες της βαθιάς, επαρχιακής Αμερικής. Μια τάση που επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο των ΗΠΑ έναν αταβιστικό κομφορμισμό (εφτά εκατομμύρια περισσότεροι από το 2016 ψήφισαν τον Τραμπ στις πρόσφατες εκλογές), πριμοδοτημένο από την ακαμψία της πολιτικής ορθότητας και τον έντονο, διχαστικό μετασχηματισμό της αμερικανικής κοινωνίας".

Αναπόφευκτα, η επιλογή του Βανς από τον Τραμπ οδήγησε σε κατακόρυφη άνοδο των προβολών του "Τραγουδιού" στο Netflix, με τις θεάσεις των Αμερικανών χρηστών της πλατφόρμας να σημειώνουν αύξηση 1,179%! Με ένα απλό log in, λοιπόν, μπορείτε να αποκτήσετε μια καλή ιδέα για τη ζωή του υποψήφιου αντιπροέδρου...

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αφιέρωμα στη φιλμογραφία του Γιώργου Ζώη από το πορτογαλικό φεστιβάλ Curtas Vila do Conde

Η ιβηρική διοργάνωση επιφυλάσσει μια ιδιαίτερη τιμή για τον διακεκριμένο Έλληνα σκηνοθέτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/07/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (18-24/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Δείτε το τελικό ανατριχιαστικό τρέιλερ του "Alien: Romulus"

Στην τελική ευθεία της επιστροφής του horror franchise, παρακολουθούμε ένα χορταστικά αγωνιώδες κλιπ που τιμά το πνεύμα των παλαιών ταινιών.

Το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα "Anora" έχει τρέιλερ σε ρυθμούς Blondie

Μια πρώτη γεύση για την αναμενόμενη ταινία του Σον Μπέικερ που απέσπασε το κορυφαίο βραβείο στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

"100 Χρόνια Ατρόμητος": Δείτε δωρεάν το ντοκιμαντέρ για την ομάδα του Περιστερίου

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Χρήστος Καρτέρης οι συνεργάτες του αποτίνουν φόρο τιμής στο ιστορικό κλαμπ της γειτονιάς τους.

Το ANIMASYROS επιστρέφει για 17η χρονιά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων φέρνει στη χώρα σημαντικές προσωπικότητες της μεγάλης οθόνης με προγράμματα για μικρούς και μεγάλους.

"Η Σιωπηλή Καμαριέρα": Η ταινία που χρηματοδότησαν ο Σόντερμπεργκ και το κρυπτονόμισμα

Το ατμοσφαιρικό ταξικό δράμα του Μιγκέλ Φάους, εκτός από καλλιτεχνική αξία, έχει να επιδείξει και μερικούς αξιοσημείωτους υποστηρικτές, οι οποίοι ίσως δείχνουν το μέλλον της κινηματογραφικής παραγωγής.