Ο "Μικρόκοσμος" γίνεται 20 ετών και μας καλεί σε ένα κινηματογραφικό πάρτι

Με ποτό, φαγητό DJ sets και ταινίες – ορόσημα για τη διαδρομή του "Μικρόκοσμου" συν δύο ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα.

Μικρόκοσμος

Ο κινηματογράφος "Μικρόκοσμος" γιορτάζει τα 20 χρόνια του και μας καλεί σε ένα ολοήμερο πάρτι στις 6 Ιουλίου. Θα προβληθούν ταινίες – ορόσημα για τη διαδρομή του Μικρόκοσμου συν δύο ακυκλοφόρητες στην Ελλάδα, από το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι αργά το βράδυ, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν εναλλασσόμενα dj sets και "φαγητό-ποτά-αισιοδοξία". 

Μικρόκοσμος

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο "Μικρόκοσμος" στην κινηματογραφική ζωή των Αθηνών ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει ως είχαν. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: "Η αμαρτωλή Λεωφόρος Συγγρού έπαψε να είναι τόσο ηδονοβλεπτική, μάλλον πια είναι ένας πολιτιστικός πόλος (Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Στέγη Γραμμάτων και τεχνών κ.α.), το Κουκάκι είναι πια τοπικός, αλλά και διεθνής προορισμός. Τα κινηματογραφικά δρώμενα ακολούθησαν αντίθετη πορεία: Το γειτονικό κέντρο της πόλης, όπως και η γειτονική Καλλιθέα αποψιλώθηκαν κινηματογραφικά - έκλεισαν κινηματογράφοι τοπόσημα, όπως το Ιντεάλ, το Αττικόν, ο Απόλλων, το Έμπασσυ στο κέντρο, το Πτι Παλαί, το Κορονέτ, το Πάλας στο Παγκράτι,  το Ετουάλ, η Μαργαρίτα, η Αφαία, το Τροπικάλ, το Καλυψώ και εσχάτως η Αλεξάνδρα στην Καλλιθέα, ο Άτταλος στη Νέα Σμύρνη, ενώ μας αποχαιρέτησαν και δύο γειτονικοί πολυκινηματογράφοι : το ODEON Starcity στο Νέο Κόσμο και το Village Φάληρο. Αποτελεί ένα μικρό θαύμα η επιβίωση του Μικρόκοσμου από την τραπεζική κρίση του 2008, τη χρεωκοπία του 2010, τα μνημόνια από το 2012 και τη λαίλαπα Covid που μας κράτησε κλειστούς κάτι ελάχιστα λιγότερο από 2 χρόνια, ενώ τα έξοδα έτρεχαν. 

Μικρόκοσμος

Ποτέ όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν αισθανθήκαμε μοναξιά. Πάντα υπάρχει ένας μόνιμος πυρήνας θεατών που εμπιστεύεται τις επιλογές μας και βαίνει στη μετά κόβιντ εποχή σε αύξοντα ρυθμό, πάντα επίσης ένα μεγάλο μέρος της κινηματογραφικής κοινότητας μας αισθάνεται δικούς της ανθρώπους. Παράλληλα με την κανονική ροή προβολών έχουμε φιλοξενήσει πλήθος μικρού μήκους ταινιών, ντοκυμαντέρ, φεστιβάλ, 'πειραματικό' κινηματογράφο και αφιερώματα κάθε είδους με μεγάλη επιτυχία συνήθως."

Μικρόκοσμος

Πρόγραμμα

  • 1 μ.μ.: "Dark horse", Τζέιμς Νάπιερ Ρόμπερτσον, Νέα Ζηλανδία, 2014
  • 3 μ.μ.: "Η νύχτα της φωτιάς", Τατιάνα Χουέζο, Μεξικό, 2021
  • 6.15 μ.μ.: "La antena", Εστεμπάν Σαπίρ Αργεντινή, 2007
  • 8 μ.μ.: Ταινία Έκπληξη 
  • 9.45 μ.μ. : "The Crack: Inception", José Luis Garci, Ισπανία, 2019

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Εισιτήρια για όσους δεν καταφέρουν να έρθουν μέσω more.com: "Δεν θα έρθω αλλά στηρίζω Μικρόκοσμο".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρόκοσμος

Λεωφ. Συγγρού 106, Κουκάκι, στάση μετρό Συγγρού-Φιξ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Υπάρχω": Πρώτο τρέιλερ για τη βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη

Δείτε τα πλάνα από την αναμενόμενη ταινία για τη ζωή του διάσημου λαϊκού τραγουδιστή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/07/2024

Με οδηγό το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης μαθαίνουμε τη Θήρα αλλιώς

Ανακαλύψτε τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο κυκλαδίτικο νησί με αφορμή την έβδομη διοργάνωση του κινηματογραφικού θεσμού.

Το "Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης" του Τιμ Μπάρτον ανοίγει το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας

Το αναμενόμενο σίκουελ πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Μόστρα.

Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο έρχεται στην Αθήνα

Η διοργάνωση σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment παρουσιάζουν μια από τις πιο ποιοτικές ελληνικές ταινίες της χρονιάς.

Σκάρλετ Γιόχανσον & Τσάνινγκ Τέιτουμ μιλούν για τη "σχέση" τους στο "Fly Me to the Moon"

Το πρωτοκλασάτο δίδυμο που πρωταγωνιστεί στην αναμενόμενη "διαστημική" κομεντί μοιράζεται την εμπειρία των γυρισμάτων στο αποκλειστικό κλιπ που εξασφάλισε το "α".

"We Rebuild, We Reclaim": Μαύρος κινηματογράφος στην καρδιά της πόλης

Μια βραδιά σινεμά που αναδεικνύει παραγνωρισμένες φωνές της μεγάλης οθόνης έρχεται από τις ομάδες των Afrosocially και We Are Community σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.