Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει θρησκευτική σειρά για το Fox News

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, ο σπουδαίος σκηνοθέτης συνεργάζεται με το περιβόητα εθνικιστικό δίκτυο.

Δείτε τον Μάρτιν Σκορσέζε να σκηνοθετεί τον «Ιρλανδό» (βίντεο)

Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, η οποία δεν είναι απίθανο να διχάσει τους θαυμαστές του, προχώρησε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος πρόκειται να συνεργαστεί με το δίκτυο του Fox News.

Αναλυτικότερα, ο σπουδαίος σκηνοθέτης έχει στα σκαριά τη θρησκευτική σειρά "Martin Scorsese Presents: The Saints" που δρομολογείται για πρεμιέρα στην streaming πλατφόρμα Fox Nation σε δύο δόσεις. Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια προβάλλονται στις 16 Νοεμβρίου και τα υπόλοιπα την άνοιξη του 2025 κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Όπως προδίδει ο τίτλος, η σειρά αφορά τις ζωές οκτώ αγίων και συγκεκριμένα της Ιωάννας της Λωρραίνης, του Φραγκίσκου της Ασίζης, του Ιωάννη του Βαπτιστή, του Τόμας Μπέκετ, της Μαρίας Μαγδαληνής, του Οσίου Μωυσή του Αιθίοπα, του Αγίου Σεβαστιανού και του Μαξιμίλιαν Κόλμπε.

Διαβάστε Επίσης

Η έννοια της πίστης διατρέχει τη φιλμογραφία του Σκορσέζε, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη "Σιωπή" (2016), ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός εμβαθύνει σε τέτοιο βαθμό σε ιστορικά πρόσωπα. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος κρατά ιδιότητα παραγωγού και όχι σκηνοθέτη, με το ρόλο να αναλαμβάνει η Ελίζαμπεθ Τσόμκο. Σχετικά το "Saints" δήλωσε ο Σκορσέζε: "Έχω ζήσει με τις ιστορίες των αγίων τον περισσότερο καιρό που θυμάμαι τον εαυτό μου, αναλογιζόμενος τα λόγια και τις πράξεις τους, προσπαθώντας να φανταστώ τους κόσμους όπου έζησαν, τις επιλογές που έκαναν και τα παραδείγματα που έθεσαν. Αυτές είναι οι ιστορίες οκτώ πολύ διαφορετικών αντρών και γυναικών, ο κάθε ένας από τους οποίους έζησε σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιόδους της ιστορίας υιοθετώντας τον τρόπο της αγάπης που τους αποκαλύφθηκε μέσα από τα λόγια του Ιησού. Είμαι ενθουσιασμένος που η παραγωγή βρίσκεται στην τελική ευθεία, όπως επίσης για το γεγονός ότι συνεργάζομαι με τόσο ταλαντούχους συνεργάτες".

Με δεδομένο το κατάφωρα εθνικιστικό προφίλ του Fox News, το οποίο υπήρξε καθοριστικό στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, η συνεργασία του Σκορσέζε με το δίκτυο μοιάζει εξ αποστάσεως αρκετά παράταιρη. Με δεδομένη, πάντως, την παρασκηνιακή κυρίως συμμετοχή του "Saints" του σκηνοθέτη, ίσως περάσει και απαρατήρητη...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.