Νέο αγωνιώδες τρέιλερ για το "Killers of the Flower Moon" του Σκορσέζε

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης μας προετοιμάζει για ένα υποβλητικό και γεμάτο σασπένς δράμα.

Killers of the Flower Moon trailer2

Κυκλοφόρησε ένα ακόμα τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο "Killers of the Flower Moon" του Μάρτιν Σκορσέζε, ενόψει της κυκλοφορίας του τον Οκτώβριο.

Η 26η ταινία στη σπουδαία φιλμογραφία του Σκορσέζε συστήνεται ως ένα αγωνιώδες επικό γουέστερν που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν. Στις σελίδες του μελετώνται οι κατά συρροή φόνοι που συνέβησαν τη δεκαετία του '20 στην Οκλαχόμα, οι οποίοι είχαν ως θύματα μέλη της φυλής Οσέιτζ. Στο φόντο το δολοφονιών βρίσκεται η απόπειρά τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα της γης τους, όταν ανακαλύπτεται πως σε αυτά υπάρχουν πολύτιμα κοιτάσματα πετρελαίου. Την υπόθεση αναλαμβάνει να διαλευκάνει το FBI που μόλις είχε σχηματιστεί.

Killers of the Flower Moon trailer1

Στο "Killers of the Flower Moon" ο Σκορσέζε επανενώνεται με τους πρωταγωνιστές Λεονάρντο ντι Κάπριο και Ρόμπερτ ντε Νίρο, αυτή είναι η πρώτη φορά που και οι τρεις συνυπάρχουν σε παραγωγή, ενώ κεντρικό ρόλο κρατά η Λίλι Γκλάντστοουν την οποία γνωρίσαμε στο εξαιρετικό "Certain Women" (Κέλι Ρέινχαρντ, 2016). Στη διανομή των ηθοποιών βρίσκουμε επίσης τον πάντα αξιόπιστο Τζέσι Πλέμονς, αλλά και τον πρόσφατα οσκαρικό Μπρένταν Φρέιζερ.

Στην ταινία, ο ντι Κάπριο υποδύεται έναν άντρα παντρεμένο με γυναίκα που κατάγεται από τους Οσέιτζ (Γκλάντστοουν), ωστόσο βρίσκεται μπλεγμένος στην υπόθεση των φόνων. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο, καθώς ταυτόχρονα είναι ανιψιός ενός πανίσχυρου τοπικού παράγοντα που ενσαρκώνει ο ντε Νίρο. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια ενός αποφασιστικού ντετέκτιβ που υποδύεται ο Πλέμονς. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά, ο ρόλος του αστυνομικού προοριζόταν για τον ντι Κάπριο, προτού ο ηθοποιός επιλέξει εκείνον του ανιψιού με τις αμφίσημες προθέσεις.

The Killers of the Flower Moon 10
Ο Μάρτιν Σκορσέζε δίνει οδηγίες στην Λίλι Γκλάντστοουν

Ο απεσταλμένος του "α" στις Κάννες Χρήστος Μήτσης παρακολούθησε το "Killers of the Flower Moon" στην παγκόσμια πρεμιέρα του και μετέφερε τα εξής: "Ο Σκορσέζε ξέρει καλά να κάνει 'μεγάλο σινεμά', συνδυάζοντας την κλασική αφηγηματική παράδοση με στέρεα δραματουργία και δημιουργική, μοντέρνα σκηνοθετική ματιά. Περιγράφει εξαιρετικά μια ολόκληρη εποχή – κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά -, αντιπαραθέτει τις κυρίαρχες ιδεολογίες της και φυτεύει στο κέντρο τού ιστορικού έπους του μια σκορσεζική ιστορία ανόδου και πτώσης η οποία αντανακλά με κρυστάλλινη διαύγεια τα υλικά κατασκευής του Αμερικανικού Μύθου. Ο βασικός ήρωάς του (σπουδαίος ο Ντι Κάπριο σε έναν απαιτητικότατο ρόλο) δεν διαθέτει το βάθος και την ψυχολογική στιβαρότητα άλλων πρωταγωνιστικών χαρακτηρων του, αλλά η διαδρομή του είναι συναρπαστική, διανθισμένη με μερικές ιδιοφυείς, σκοτεινά ή διασκεδαστικά περίτεχνες κινηματογραφικές ιδέες".

Το "Killers of the Flower Moon" κυκλοφορεί 19 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους. Σημειώστε, τέλος, πως ο ελληνικός τίτλος της ταινίας είναι "Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού".

Δείτε το τρέιλερ των "Δολοφόνων του Ανθισμένου Φεγγαριού":

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.