Η Κάρμεν Ρουγγέρη ετοιμάζει έναν "Μαγικό αυλό" με άρωμα Μότσαρτ για τους μικρούς θεατές

Πρώτη αποκλειστική ματιά στη νέα θεατρική παράσταση «Μότσαρτ, ο Μαγικός αυλός» που ετοιμάζει η Παιδική Σκηνή “Κάρμεν Ρουγγέρη” για τη σεζόν 2024-25, όπως πάντα στο θέατρο Κιβωτός.

Μότσαρτ, ο Μαγικός αυλός

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή έχουν συνδέσει το όνομά τους με το θέατρο για παιδιά, το οποίο υπηρετούν ακούραστα. Φέτος σκηνοθετούν από κοινού τη νέα θεατρική παράσταση "Μότσαρτ, ο Μαγικός αυλός" στο σταθερό τους στέκι, το θέατρο Κιβωτός. Ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Η Παιδική Σκηνή "Κάρμεν Ρουγγέρη” καλεί τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους φίλους της να γνωρίσουν τον Μότσαρτ, μεταμορφώνοντας την όπερα "Ο Μαγικός Αυλός" σε μια πολύχρωμη διασκεδαστική θεατρική παράσταση για παιδιά. 

Με τα λόγια της Κάρμεν Ρουγγέρη

"‘Μότσαρτ, ο Μαγικός αυλός’! Το έργο που διάλεξαν για φέτος τα παιδιά. Μια όπερα που μεταμορφώνεται σε μουσικό παραμύθι γεμάτο από τις υπέροχες μελωδίες αυτού του μοναδικού συνθέτη. Ένα σκαλάκι για να πατήσουν πάνω τα παιδιά και να πάνε αργότερα στην όπερα… που είναι το πιο σύνθετο θεατρικό είδος μια που περιέχει όλες τις μορφές τέχνης. Σκοπός της παιδικής μας σκηνής  είναι οι γνώσεις πάνω απ' όλα. Και είναι σίγουρο ότι τα παιδιά φεύγοντας από την παράστασή μας θα βάλουν και κάτι στο τσεπάκι των γνώσεων τους”.

Μότσαρτ, ο Μαγικός αυλός
Στιγμιότυπο από την πρόβα της παράστασης

Λίγα λόγια για το έργο

Ο βασιλιάς της μέρας και η βασίλισσα της νύχτας, κάποτε αγαπήθηκαν τρελά και αποφάσισαν να ενωθούν. Όμως η αγάπη τους αυτή κράτησε πολύ λίγο. Εκείνη ήταν φτιαγμένη από ψέματα και κακία, εκείνος από αλήθεια και καλοσύνη. Εκείνη ήθελε να εξουσιάζει με το σκοτάδι, εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως. Πώς να ταιριάξουνε λοιπόν; Χώρισαν, και η μεγάλη αγάπη τους έγινε αμέσως έχθρα. Μετά από 9 μήνες η σκοτεινή βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι, την Παμίνα, στην οποία ποτέ δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας της. Το ‘μαθε ο βασιλιάς της μέρας και σκοτείνιασε. Ήθελε να την πάρει κοντά του. Φοβόταν μήπως ζώντας δίπλα στην μητέρα της έπαιρνε από τον χαρακτήρα της. Έτσι μια μέρα την έκλεψε κρυφά και έβαλε να την φυλάνε σ’ έναν όμορφο πύργο. Θύμωσε τότε η βασίλισσα της νύχτας. Μαύρισε ακόμα περισσότερο τον ουρανό της, έσβησε τ’ αστέρια της. Έπρεπε να βρει κάποιον τρόπο να πάρει πίσω την κόρη της. Άρχισε, λοιπόν, να αναζητεί ένα παλικάρι. Ένα παλικάρι που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Το βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ταμίνο, αλλά και του Παπαγκένο.
Ο πρίγκιπας Ταμίνο -σύμβολο της αρετής και της αγάπης-, βρίσκει στο πρόσωπο της Παμίνας το ιδανικό ταίρι. Όμως το ζευγάρι θα περάσει από πολλές δοκιμασίες. Με όπλο την αγάπη, οι ήρωές μας θα νικήσουν και θα ενωθούν για πάντα. Μαζί τους ο Παπαγκένο, ένας χαριτωμένος παραμυθένιος ήρωας που με τις σκανταλιές του θα χαρίσει στα παιδιά στιγμές χαράς και γέλιου. Το έργο τελειώνοντας βρίσκει τους δυο εχθρούς, βασίλισσα της νύχτας και βασιλιά της μέρας, ενωμένους. Το καλό θα νικήσει το κακό και θα απλωθεί σ’ όλη τη γη.

Μότσαρτ, ο Μαγικός αυλός

Ένας θίασος διαλεκτών ηθοποιών - τραγουδιστών πρωταγωνιστεί στην γεμάτη πολύτιμα μηνύματα, χρώματα και φως παράσταση που επενδύουν τα παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή και που χορογραφεί στη λεπτομέρεια και φωτίζει ο Πέτρος Γάλλιας. Το κείμενο αλλά και η αφήγηση είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη. Τους στίχους και τις μουσικές επιλογές υπογράφει ο Ανδρέας Κουλουμπής. 

Μότσαρτ, ο Μαγικός αυλός

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Δελαγραμμάτικας, Μαύρα-Μαρία Θεοδωρακοπούλου, Στέφανος Κορρές, Χριστίνα Κουλουμπή, Νίκος Κύρτσος, Φώτης Λάμαρης, Ινώ Πικιώνη και Αλεξάνδρα Σκένδρου.

Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 3 Νοεμβρίου

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κιβωτός

Πειραιώς 115

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ένα παιχνιδιάρικο απόγευμα με αφορμή την "Κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπαντζή"

Στο βιβλιοπωλείο Monogram στον Χολαργό παρουσιάζεται το παιδικό βιβλίο του Δικαίου Χατζηπλή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/10/2024

"Ο Καραγκιόζης πάει Paraga" για δεύτερη σεζόν

Ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας επιστρέφει με τον χάρτινο θίασό του στο Paraga για έναν νέο κύκλο παραστάσεων.

Το "Καπλάνι της βιτρίνας" προσθέτει έξτρα παράσταση

Λόγω της αυξημένης ανταπόκρισης θα προστεθεί άλλη μία παράσταση στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

"Η μικρή αλχημίστρια" παρουσιάζεται στο Children's books and more

Το βιβλιοπωλείο θα φιλοξενήσει την εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Κατερίνας Κρις.

"Το ταξίδι της άγριας ρίγανης" παρουσιάζεται στο Koukoubook

Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, το βιβλιοπωλείο κι οι εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν τους αναγνώστες στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Χρυσικού.

Δύο νέες αφίξεις παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Καλέντη

Διαβάστε εντός τις περιλήψεις των τίτλων για παιδιά που μόλις προστέθηκαν στο εκδοτικό πρόγραμμα.

Δύο νέα παιδικά βιβλία από την Key Books

Κυκλοφόρησαν μόλις από τον εκδοτικό οίκο δύο νέα βιβλία για τους μικρούς αναγνώστες.