Ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Τομ Σόγιερ στο Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου"

Το κλασικό αριστούργημα του Μαρκ Τουέιν ζωντανεύει στη σκηνή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, υποσχόμενο να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο γεμάτο φαντασία, δράση και συγκίνηση.

Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ © Χρήστος Συμεωνίδης

Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της παράστασης "Κοντά στις Ράγιες", που μαγνήτισε πάνω από 30.000 θεατές, το θέατρο Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια νέα θεατρική πρόταση. Από τις 6 Οκτώβριου, η παιδική σκηνή του θεάτρου θα ζωντανέψει με την πολυαναμενόμενη παράσταση "Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ", μια εντυπωσιακή διασκευή του κλασικού έργου του Μαρκ Τουέιν. Η παράσταση, υπό την καλλιτεχνική σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, συνδυάζει μαγευτικά εικαστικά τοπία με πρωτότυπες συνθέσεις και τραγούδια. Η πολυτάλαντη ομάδα των ηθοποιών και μουσικών, με οκτώ εξαιρετικούς καλλιτέχνες, θα μας μεταφέρει στον κόσμο του Τομ Σόγιερ, παίζοντας και τραγουδώντας ζωντανά επί σκηνής.

Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ
© Χρήστος Συμεωνίδης

Ο Γιώργος Τζαβάρας, σε μια πρωτότυπη σκηνοθετική προσέγγιση, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ξανά την μαγεία της παιδικής ηλικίας και να ζήσουμε μαζί με τους ήρωές μας τις αξέχαστες περιπέτειές τους. "Όταν βρεθούμε ξανά θα σου πω μια ιστορία, μια ιστορία για παιδιά που τρέχαν ξυπόλυτα και πλατσουρίζαν στα νερά με γδαρμένα τα γόνατα, κάτω από την αντηλιά, ελεύθερα…" αναφέρει ο σκηνοθέτης, κάνοντας μια προτροπή για μια εμπειρία γεμάτη ελευθερία και φαντασία.

Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ
© Χρήστος Συμεωνίδης

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία του Τομ Σόγιερ, ενός έξυπνου και ζωηρού αγοριού που ζει στις όχθες του ποταμού Μισισιπή, είναι ένα κλασικό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μέσα από τις περιπέτειές του με τον καλύτερό του φίλο Χακ Φιν, τις φάρσες, τις αναζητήσεις και τα μαγευτικά ταξίδια στη φύση, ο Τομ Σόγιερ μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο γεμάτο δράση, χιούμορ, μυστήριο και ευαισθησία.

Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ
© Χρήστος Συμεωνίδης

Ο Τομ Σόγιερ, το διάσημο ζωηρό και πανέξυπνο αγόρι, ζει μαζί με τη θεία του Πόλι στην πόλη Σεντ Πίτερσμπεργκ κοντά στον ποταμό Μισισιπή. Αποφεύγει το σχολείο και τους κανόνες. Λαχταρά μαγευτικές περιπέτειες στη φύση, κάτω από τον έναστρο ουρανό και, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, Χακ Φιν σκαρώνουν φάρσες, παίζουν τους πειρατές, γίνονται εξερευνητές και ψάχνουν για χαμένους θησαυρούς. Τι θα συμβεί, όμως, όταν μια μέρα ο Τομ και η Μπέκι, το κορίτσι που αγαπάει, έρθουν αντιμέτωποι με απρόσμενες καταστάσεις που θα τους αναγκάσουν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για ολόκληρη την πόλη; 

Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ
© Χρήστος Συμεωνίδης

Παίζουν: Γιώργος Αντωνόπουλος, Αλέξανδρος Βαμβούκος, Ιωάννα Καλλιτσάντση, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Θησέας Παπαπαναγιώτου, Ιοκάστη – Αγαύη Παπανικολάου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Βασιλική Χρυσικού.

Οι Περιπέτειες του Τομ Σόγιερ
© Χρήστος Συμεωνίδης

Τηλ. κρατήσεων για σχολεία και συλλόγους: 210 3803197, 2111180889, 6948727275 (επικοινωνία Δευτέρα έως Παρασκευή 9 π.μ.-2 μ.μ.) 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ένας γάτος που χορεύει εμπνεέι μια παράσταση γεμάτη θάρρος, αποδοχή και μαγεία

Ο "Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας" του Στέφανου Παπατρέχα επιστρέφει στη σκηνή για τρίτη χρονιά και προσκαλεί τα παιδιά σε ένα αξέχαστο ταξίδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/09/2024

10 παιδικά βιβλία για διάβασμα λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αυτά είναι κάποια βιβλία που μπορούν να κάνουν παρέα στους μικρους μας φίλους.

Ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου σταθμεύει στο Άλσος Βεΐκου

Τον Θησέα και τον Μινώταυρο συναντά ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου, ενώ κάνει και μια βόλτα στη Μαδαγασκάρη. Ταξιδέψτε μαζί του μέσα από δυο παραστάσεις που έρχονται στο Άλσος Βεΐκου.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Λέσχες Ανάγνωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφουν για την περίοδο 2024-2025, προσκαλώντας τους μικρούς φίλους του βιβλίου σε ένα νέο ταξίδι γεμάτο φαντασία και δημιουργικότητα.

Ο Καραγκιόζης παραμένει στη θερινή σκηνή του Φλοίσβου

Ο Καραγκιόζης θα βρίσκεται και τον Σεπτέμβριο στο Φλοίσβο, πότε ως δάσκαλος, πότε ως μαθητής, πότε ως γραμματικός.