Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους μετατρέπεται σε σκηνικό παραμυθιού, φιλοξενώντας τρεις μοναδικές παραστάσεις για παιδιά

Ο Βοτανικός Κήπος φιλοξενεί διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά και βρέφη, γεμάτες φαντασία, μουσική και θεατρικό παιχνίδι.

Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος...

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους θα φιλοξενήσει μια σειρά από μαγευτικές παραστάσεις που απευθύνονται στα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Με επικεφαλής την Άννα Σεβαστή Τζίμα και την ομάδα "Μορφές Έκφρασης", αυτές οι διαδραστικές θεατρικές εμπειρίες θα μαγέψουν τα παιδιά, συνδυάζοντας τη μουσική, το παιχνίδι και τη φαντασία. 

Λίγα λόγια για τις Μορφές έκφρασης

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993, η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: Εκπαίδευση, έρευνα, Παραστάσεις. Από το 2010 η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξιδεικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί. Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα Σεβαστή Τζίμα, δημιούργησε εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους. 

Ο δράκος των χρωμάτων

Ο δράκος των χρωμάτων

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 6:00 π.μ, στο Βοτανικό Κήπο Διομήδου θα λάβει δράση  "Ο Δράκος των χρωμάτων",της Άννας Σεβαστής Τζίμα, προτείνεται για παιδιά 3 έως 7 ετών. Μια διαδραστική παράσταση παιχνίδι, όπου η διαφορετικότητα γίνεται ένας ύμνος στη ζωή.

Ο "Δράκος των χρωμάτων" είναι μια ακόμα πετυχημένη μουσική παράσταση της Άννας Σεβαστή Τζίμα και της ομάδας "Μορφές Έκφρασης" που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με τον ρυθμό και τις πολύ όμορφες μελωδίες της. Τα παιδιά θα γίνουν ενεργά μέλη της περιπέτειας συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της, είτε  τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε συμμετέχοντας θεατρικά.

Τα χρώματα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η χαρά της ζωής συναντιούνται σε μια παράσταση που σηκώνει "κυριολεκτικά" τα παιδιά από τις καρέκλες τους και τα οδηγεί σ’ ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι! Μ’ ένα υπέροχο σκηνικό και με έναν Δράκο που χωράει στην "κοιλία" του όλα τα παιδιά, η παράσταση αποτελεί ένα απολαυστικό θέαμα. Θα ερμηνεύσουν οι Ιωάννα Φρουδαράκη, Ανδρέας Μυλόπουλος.

Λίγα λόγια για τη παράσταση

Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος… Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα, το κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό! Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;

Ο πειρατής Μπου

Ο πειρατής Μπου!

"Ο πειρατής Μπου" της Άννας Σεβαστής Τζίμα, θα βρεθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 12:00, στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Επί σκηνής θα δούμε τους  Αλίκη Ζωγράφου, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Ιωάννα Φρουδαράκη.

Ένα παραμύθι που αγαπά την οικολογία και συμβάλει στην συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών. Ένας μικρός πειρατής θα καταφέρει να μας κάνει να ξεπεράσουμε τον φόβο και να σώσουμε τα πλάσματα της θάλασσας που χρειάζονται την βοήθεια μας! Μια παράσταση – παιχνίδι γεμάτη μουσική και τραγούδι!

Λίγα λόγια για τη παράσταση

Ένας πειρατής διαφορετικός από του άλλους, κάπως… φοβητσιάρης. Ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και περιπέτεια για να βρει έναν καλά κρυμμένο θησαυρό. Το σεντούκι με το Θάρρος! Με συμμετοχή των παιδιών, επαφή με μουσικά όργανα και ζωντανή μουσική μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις και γνωριμίας με τον βυθό της θάλασσας. Μαθαίνουμε τα συναισθήματα , και γνωρίζουμε τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της θάλασσας.

Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος

Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος...

Για 13η χρονιά η πρωτότυπη, παράσταση– παιχνίδι, "Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος" καλωσορίζει με τις υπέροχες μελωδίες της, το πολύ νεαρό κοινό στον υπέροχο κόσμο του θεάτρου. Τη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ., στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους, προτείνεται για βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 5 ετών.

Έχοντας δημιουργήσει την επί 13 χρόνια sold out επιτυχία που λάτρεψαν τα παιδιά και οι γονείς "Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος..." η δημιουργός της παράστασης συνεχίζει να παρουσιάζει στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης την παράσταση "Κούκου! Μια βόλτα στο δάσος". Με επανειλημμένα sold out, η παράσταση – ορόσημο για τους πολύ μικρούς θεατές, εμπλουτίζει τη ζωή τους μ’ έναν καινούργιο φίλο, τον Κού-Κου και με πολύ αγάπη για τη φύση και τα ζώα. 

Εάν θέλετε να μοιραστείτε με το παιδί σας τη χαρά μιας μοναδικής θεατρικής εμπειρίας όπου η φαντασία του παιδιού γίνεται πρωταγωνιστής, ελάτε να παίξουμε, να τραγουδήσουμε και να δούμε από κοντά τη μουσική να γεννιέται, το παραμύθι να μας καλεί κοντά του και τη χαρά να γίνεται χαμόγελο. Η παράσταση της Άννας Σεβαστής  Τζίμα "Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος..." ζωντανεύει και πάλι για τους μικρούς θεατές από την ομάδα του Θεάτρου Μορφές Έκφρασης.

Λίγα λόγια για τη παράσταση

Το "Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος..." είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής. Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μια φανταστική βόλτα στο δάσος; Τι θα συναντούσαμε; Σίγουρα τραγούδι. Σίγουρα παιχνίδι. Σίγουρα φίλους.

Στην παράσταση αυτή τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα! Θα δούνε από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πως με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης!

Η παράσταση γίνεται με τη χρήση φυσικών μουσικών οργάνων, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα μας (body percussion) θα φτιάξουμε όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Στο παραμύθι μας το σπίτι του Κού-κου είναι το δάσος, το δάσος είναι το σπίτι του φίλου μας, αλλά και άλλων χιλιάδων ζώων, το αγαπάμε όπως το δικό μας σπίτι. Σκοπός αυτών των παραστάσεων είναι η ενεργοποίηση της φαντασίας των παιδιών μέσα από τους ήχους, τις μελωδίες αλλά και τη βιωματική δράση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα, με τη χρήση ενός πολύ λιτού σκηνικού, να δημιουργούν κόσμους με τον τρόπο που τα ίδια φαντάζονται. Μαξιλάρια στο πάτωμα συμπληρώνουν την ίδια φιλοσοφία, βοηθώντας τα μικρά παιδιά να νιώθουν οικεία και άνετα στο θέατρο, δίνοντάς τους μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης και άμεση επικοινωνία με τους ηθοποιούς.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Παράσταση-παιχνίδι για πολύ παιδιά από 2,5 έως 5 ετών

Ο πειρατής Μπου!

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά ετοίμασε μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική, που μιλάει στα παιδιά για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το φόβο και το θάρρος μέσα από τις περιπέτειες ενός πειρατή προς αναζήτηση ενός κρυμμένου θησαυρού, το σεντούκι με το «Θάρρος». Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Ο δράκος των χρωμάτων

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η διαδραστική μουσική παράσταση για τα χρώματα, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες θεατές, επιστρέφει με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό. Πρωταγωνιστής είναι ένας λιχούδης δράκος που τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος τόσο πεινασμένος που έφαγε όλα τα χρώματα γιατί του θύμιζαν διαφορετικά γλυκά. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ένας γάτος που χορεύει εμπνεέι μια παράσταση γεμάτη θάρρος, αποδοχή και μαγεία

Ο "Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας" του Στέφανου Παπατρέχα επιστρέφει στη σκηνή για τρίτη χρονιά και προσκαλεί τα παιδιά σε ένα αξέχαστο ταξίδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/09/2024

10 παιδικά βιβλία για διάβασμα λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αυτά είναι κάποια βιβλία που μπορούν να κάνουν παρέα στους μικρους μας φίλους.

Ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου σταθμεύει στο Άλσος Βεΐκου

Τον Θησέα και τον Μινώταυρο συναντά ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου, ενώ κάνει και μια βόλτα στη Μαδαγασκάρη. Ταξιδέψτε μαζί του μέσα από δυο παραστάσεις που έρχονται στο Άλσος Βεΐκου.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Λέσχες Ανάγνωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφουν για την περίοδο 2024-2025, προσκαλώντας τους μικρούς φίλους του βιβλίου σε ένα νέο ταξίδι γεμάτο φαντασία και δημιουργικότητα.

Ο Καραγκιόζης παραμένει στη θερινή σκηνή του Φλοίσβου

Ο Καραγκιόζης θα βρίσκεται και τον Σεπτέμβριο στο Φλοίσβο, πότε ως δάσκαλος, πότε ως μαθητής, πότε ως γραμματικός.