Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Λέσχες Ανάγνωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφουν για την περίοδο 2024-2025, προσκαλώντας τους μικρούς φίλους του βιβλίου σε ένα νέο ταξίδι γεμάτο φαντασία και δημιουργικότητα.

Οι λέσχες ανάγνωσης επιστρέφουν

Οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά, το ιδιαίτερα αγαπημένο πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, επιστρέφουν για την περίοδο 2024-2025. Η νέα σχολική χρονιά φέρνει μαζί της τη μαγική εμπειρία της ανάγνωσης και της δημιουργίας, προσφέροντας στους μικρούς δημότες του Ηρακλείου την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του βιβλίου. Οι αιτήσεις συμμετοχής για τη φετινή χρονιά έχουν ήδη ανοίξει και πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, iraklio.gr. Οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις Λέσχες Ανάγνωσης μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής έως τις 20 Σεπτεμβρίου, με σειρά προτεραιότητας.

Λέσχες Ανάγνωσης: Ένα πρόγραμμα για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Οι Λέσχες Ανάγνωσης απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου και δημοτικού, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον κόσμο της λογοτεχνίας μέσα από δομημένα τμήματα ανά ηλικιακό γκρουπ. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες ηλικιών 4-5, 6-8, και 9-12 ετών, και κάθε ομάδα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε δημιουργικές δραστηριότητες με την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Κάθε Τετάρτη απόγευμα, στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου "Ηλέκτρα Αποστόλου", τα παιδιά θα συναντούν συγγραφείς, θα διαβάζουν βιβλία, θα παίζουν και θα δημιουργούν. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές, τα παιδιά θα μπορούν να ταξιδέψουν στις ιστορίες και τα νοήματα των βιβλίων, αναπτύσσοντας παράλληλα τη φαντασία και την κριτική τους σκέψη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος κάλεσε τα παιδιά της πόλης να συμμετάσχουν στις φετινές Λέσχες Ανάγνωσης. "Και τη νέα σχολική χρονιά περιμένουμε τα παιδιά της πόλης στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο του βιβλίου. Οι έμπειροι συνεργάτες και συνεργάτιδες της Βιβλιοθήκης εγγυόνται ότι και το φετινό ταξίδι θα είναι μαγικό. Οφείλουμε να κρατήσουμε την αγάπη για το βιβλίο ζωντανή, να τη διδάξουμε στις νέες γενιές", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συμμετοχή στις Λέσχες Ανάγνωσης είναι εντελώς δωρεάν για τους γονείς, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα προσιτό σε όλες τις οικογένειες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ένας γάτος που χορεύει εμπνεέι μια παράσταση γεμάτη θάρρος, αποδοχή και μαγεία

Ο "Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας" του Στέφανου Παπατρέχα επιστρέφει στη σκηνή για τρίτη χρονιά και προσκαλεί τα παιδιά σε ένα αξέχαστο ταξίδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/09/2024

10 παιδικά βιβλία για διάβασμα λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αυτά είναι κάποια βιβλία που μπορούν να κάνουν παρέα στους μικρους μας φίλους.

Ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου σταθμεύει στο Άλσος Βεΐκου

Τον Θησέα και τον Μινώταυρο συναντά ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου, ενώ κάνει και μια βόλτα στη Μαδαγασκάρη. Ταξιδέψτε μαζί του μέσα από δυο παραστάσεις που έρχονται στο Άλσος Βεΐκου.

Ο Καραγκιόζης παραμένει στη θερινή σκηνή του Φλοίσβου

Ο Καραγκιόζης θα βρίσκεται και τον Σεπτέμβριο στο Φλοίσβο, πότε ως δάσκαλος, πότε ως μαθητής, πότε ως γραμματικός.

Ζωγραφίζοντας την Κάλλας, "αστροπαρατηρήσεις" και ένα διήμερο γονεϊκότητας: Τι να κάνετε με τα παιδιά αυτή την εβδομάδα (6-12/9)

Συγκεντρώσαμε τις δραστηριότητες που τρέχουν στην πόλη αυτή την βδομάδα και συνδυάζουν ψυχαγωγία και διασκέδαση για παιδιά αλλά και γονείς.