Ζωγραφίζοντας την Κάλλας, "αστροπαρατηρήσεις" και ένα διήμερο γονεϊκότητας: Τι να κάνετε με τα παιδιά αυτή την εβδομάδα (6-12/9)

Συγκεντρώσαμε τις δραστηριότητες που τρέχουν στην πόλη αυτή την βδομάδα και συνδυάζουν ψυχαγωγία και διασκέδαση για παιδιά αλλά και γονείς.

Μουσειο Μαρία Κάλλας La Mia Maria

#1 Μουσείο Μαρία Κάλλας, La Mia MariaΔημιούργησε τη δική σου carte postale!

Τα Σάββατα και τις Κυριακές του Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 14:30, δημιουργούμε την δική μας αναμνηστική carte postale με την προσωπογραφία της Μαρίας Κάλλας χρησιμοποιώντας την τεχνική stencil. Σε αυτήν την ανοιχτή, διασκεδαστική δράση, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν τη μεγάλη ντίβα της όπερας μέσα από μια καλλιτεχνική διαδικασία γεμάτη χρώματα και φαντασία. Φεύγοντας, θα έχουν ένα μοναδικό ενθύμιο, που θα τους θυμίζει την ξεχωριστή αυτή γνωριμία με την δική τους Μαρία Κάλλας. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η δράση θα πραγματοποιείται σε ειδικό stand στην Πλατεία Μητροπόλεως (Μητροπόλεως 45), ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Μουσείου.

#2 Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου: Ιστορίες μιας τσάντας


Στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες της προσχολικής ηλικίας, οι πρώτες μέρες του σχολείου θα αρχίσουν με τις ιστορίες μιας τσάντας… Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 - 5 ετών, με απαραίτητη τη συνοδεία ενηλίκου. Μπορείτε να το βρείτε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 11:00. 

Βρείτε εδώ όσα έρχονται στην Εθνική Πινακοθήκη αυτόν τον μήνα.

#3 Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: "Ο θησαυρός του Γαλαξία" 

Αστεροσκοπείο στ Θησείο

Μια ακόμη πρωινή δράση για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιείται τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου στο Αστεροσκοπείο στο Θησείο από το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 10:00 το πρωί. "Ο Θησαυρός του Γαλαξία" είναι ένα μοναδικό εscape γame, ενα παιχνίδι γνώσεων σχετικά με τα αστέρια του γαλαξία μας, τους αστερισμούς του νυχτερινού ουρανού και το ηλιακό μας σύστημα. Μια δραστηριότητα σχεδιασμένη για παιδιά ηλικίας 7 έως 15 ετών, στην οποία μπορούν πολύ ευχάριστα να συμμετέχουν οι γονείς και ενήλικο κοινό.

#4 Μουσείο Συναισθημάτων: "Στο παλάτι του θυμού"

 

Μουσείο συναισθημάτων

Τα σαββατοκύριακα μπορείτε να βρείτε τη διαδραστική έκθεση "Στο παλάτι του θυμού". Προκειται για μια έκθεση που συνδυάζει τη συναισθηματική καλλιέργεια και την εξερεύνηση του θυμού με τη διασκέδαση, το παιχνίδι και τα παραμύθια. Απευθύνεται σε παδιά από 5 ετών, έφηβους και ενήλικες. Η έκθεση έχει ωράριο λειτουργίας 10:00 με 13:00 και δεν απαιτείται κράτηση θέσης. Μπορείτε επίσης, να βρειτε τα εργαστήρια του Σαββατοκύριακου "Ξεναγήσεις στο Παλάτι του Θυμού". Περιλαμβάνονται παιχνιδιάρικες ξεναγήσεις στην έκθεση του μουσείου, για να εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε τα μυστικά του θυμού. Σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι η ευχάριστη και δημιουργική επικοινωνία μικρών και μεγάλων, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους. 

#5 Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Etheras Festival


Workshops με midwives, συζητήσεις και q&a με ειδικούς, βασικές πρώτες βοήθειες για παιδιά και βρέφη, παρουσιάσεις βιβλίων και διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά έρχονται σε ένα διήμερο γονεϊκότητας και παιδικών δραστηριοτήτων.

Παρασκευή 6/9  ||  17:00-21:00  ||  Creative Lab 2

Σάββατο 7/9  ||  10:00-16:00  ||  Creative Lab 1

Pop Up καταστήματα-Etheras Toys:
Ανακαλύψτε τα πιο ιδιαίτερα και πρωτότυπα παιχνίδια, βρεφικά και παιδικά είδη καθώς και είδη εγκυμοσύνης και λοχείας. Προετοιμαστείτε για την επιστροφή στα σχολεία με σχολικά είδη από τον παιδικό σταθμό μέχρι και το δημοτικό, τσάντες, είδη φαγητού και παγούρια! Θα τα έχουμε όλα!

Έως Κυριακή 8/9  ||  11:00-19:00

Βρείτε εδώ όσα έρχονται αυτόν τον μήνα στη ΔΑΚ.

#6 Πεδίον του Άρεως: 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

52ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του στις 6 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως, για να υποδεχτεί τους φίλους του βιβλίου. 200 εκδοτικοί οίκοι, 280 περίπτερα, 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα έρχονται στη μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου. Τα εγκαίνια τοου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στις 20:00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βρείτε εδώ αναλυτικά τις δράσεις αυτού του Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λόφος Νυμφών
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42 & Σποράδων

Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου

Βασ. Κωνσταντίνου 50, Παγκράτι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου σταθμεύει στο Άλσος Βεΐκου

Τον Θησέα και τον Μινώταυρο συναντά ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου, ενώ κάνει και μια βόλτα στη Μαδαγασκάρη. Ταξιδέψτε μαζί του μέσα από δυο παραστάσεις που έρχονται στο Άλσος Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/09/2024

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Λέσχες Ανάγνωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφουν για την περίοδο 2024-2025, προσκαλώντας τους μικρούς φίλους του βιβλίου σε ένα νέο ταξίδι γεμάτο φαντασία και δημιουργικότητα.

Ο Καραγκιόζης παραμένει στη θερινή σκηνή του Φλοίσβου

Ο Καραγκιόζης θα βρίσκεται και τον Σεπτέμβριο στο Φλοίσβο, πότε ως δάσκαλος, πότε ως μαθητής, πότε ως γραμματικός.

Εξερευνώντας τη δημιουργική ελευθερία με τα "Εργαστήρια Λάθους" και τη Χριστίνα Τσινισιζέλη

Στα εργαστήρια αυτά κάθε "λάθος" γίνεται ευκαιρία για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη μέσα από βιωματικά προγράμματα τέχνης για όλες τις ηλικίες.

Ενα escape game στήνεται στο Αστεροσκοπείο του Θησείου

Ζήστε ένα συναρπαστικό διαδραστικό Escape Game με θέμα το σύμπαν, για μικρούς και μεγάλους.