Καλοκαίρι στον "Ελληνικό Κόσμο" με εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια

Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που συνδυάζει δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδι και μάθηση. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τις οικογένειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, παρέχοντας δωρεάν συμμετοχές για τους μικρούς φίλους τους.

κατασκηνωση ελληνικος κοσμος

Το "Καλοκαίρι στην Πόλη" (Δ’ Δεκαήμερο) ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου. Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους εξοπλισμένους χώρους του "Ελληνικού Κόσμου" και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα.

Για δέκα ολόκληρες ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις, προβολές στη "Θόλο", το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα) που συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα για τα παιδιά. 

Το IME στο πλευρό των οικογενειών που επλήγησαν από την πυρκαγιά

Το IME βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική και προσφέρει στις οικογένειες από τις πληγείσες περιοχές δωρεάν συμμετοχές στο Δ’ Δεκαήμερο (26/8-6/9) της θερινής κατασκήνωσης "Καλοκαίρι στην Πόλη". Οι γονείς των παιδιών από τις πυρόπληκτες περιοχές που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνούν στο Τμήμα Κρατήσεων και Εισιτηρίων του "Ελληνικού Κόσμου" με e-mail: info@hellenic-cosmos.gr και τηλεφωνικά: T. 2122540325 & K. 6982540325.

κατασκηνωση ελληνικος κοσμος

Οι θεοί του Ολύμπου διοργανώνουν τη δική τους "Ολυμπιάδα" 

Οι θεοί του Ολύμπου ενώνουν τις δυνάμεις τους και αποφασίζουν να διοργανώσουν τη δική τους "Ολυμπιάδα", γεμάτη αγώνες γνώσης, γεύσης, τέχνης, μουσικής και αθλητισμού. Μας προκαλούν να λάβουμε μέρος σε αυτό το "θεϊκό" γεγονός, που θα συμβεί για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά. 

Θεατρικό εργαστήρι

Εδώ, τα παιδιά θα κάνουν διακοπές και βουτιές στη μεγάλη πισίνα της φαντασίας. Θα διασκεδάσουν, θα παίξουν και θα έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Μέσα από μια σειρά παιχνιδιών, θα ενδυναμώσουν δεξιότητες όπως η ομαδικότητα και η εμπιστοσύνη, και θα μάθουν για τον αυτοσχεδιασμό και το storytelling. Θα δημιουργήσουν χαρακτήρες, θα γνωρίσουν το σώμα τους, τη φωνή τους και θα ενισχύσουν τη φαντασία τους.

Υπεύθυνος εργαστήριου, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τσουμπάρης

κατασκηνωση ελληνικος κοσμος

Αθλητικό παιχνίδι

Τα παιδιά θα γυμναστούν, θα χαλαρώσουν και θα παίξουν, με βασικό σκοπό να αγαπήσουν την άσκηση μέσα από το παιχνίδι. Το αθλητικό παιχνίδι προσφέρει στα παιδιά πολλά οφέλη και τα βοηθάει να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να διασκεδάσουν, να απολαύσουν και να χαρούν ένα γεμάτο με ενέργεια καλοκαίρι.

Υπεύθυνος εργαστήριου, ο γυμναστής Δημήτρης Γιοβανέλης

Ημερήσιο πρόγραμμα

8-9 π.μ.: Άφιξη στον "Ελληνικό Κόσμο"
9-10.30 π.μ.: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων σε ομάδες
10.30-11 π.μ.: Δεκατιανό
11 π.μ.-1.30 μ.μ.: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων σε ομάδες
1.30-2 μ.μ.: Μεσημεριανό γεύμα
2-3 μ.μ.: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων σε ομάδες
3-4.45 μ.μ.: Απογευματινή ζώνη (κατ' επιλογή)
4.45-5 μ.μ.: Αναχώρηση      

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα