Παραμυθένιες περιπέτειες στο Θέατρο Αυλαία με "Κοκκινοσκουφίτσα" & "Χάνσελ και Γκρέτελ"

Η παιδική σκηνή της Γιώτας Τζουάνη επαναφέρει τα αγαπημένα παραμύθια "Κοκκινοσκουφίτσα" και "Χάνσελ και Γκρέτελ", γεμάτα μαθήματα ζωής και ψυχαγωγία.

Χάνσελ και γκρέτελ θέατρο αυλαία

Η παιδική σκηνή της Γιώτας Τζουάνη παρουσιάζει τα αγαπημένα παραμύθια "Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Πονηρός Λύκος" και "Χάνσελ και Γκρέτελ" στο Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά. Δύο παραστάσεις που σημείωσαν καλλιτεχνική αλλά και εμπορική επιτυχία τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλη την Ελλάδα.

"Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο πονηρός λύκος"  

Η Κοκκινοσκουφίτσα ένα γλυκό αθώο κοριτσάκι μαθαίνει ότι η γιαγιά της είναι άρρωστη και πώς χρειάζεται επειγόντως τα φαρμκά της. Έτσι πείθει την μαμά της να πάει μαζί με τους φίλους της τα ζωάκια να βρει τη γιαγιά της και να της δώσει τα φάρμακα. Όμως παρ'όλες τις συμβουλές της μητέρας της να μην περάσει από το δάσος γιατί παραμονεύει ο κακός λύκος εκείνη δεν ακούει τις συμβουλές και μέσα στο δάσος συναντιέται με τον κακό λύκο ο οποίος την ξεγελάει και την πείθει να πάει από άλλο δρόμο στη γιαγιά της, για να προλάβει εκείνος να φτάσει στην άρρωστη  γιαγιά πιο γρήγορα και να την κρύψει στη ντουλάπα και να περιμένει την Κοκκινοσκουφίτσα να έρθει. Εκείνη όμως θα σταθεί πολυ τυχερή και θα του χαλάσει τα σχέδια. 

κοκκινοσκουφίτσα θέατρο αυλαία

Ένα έργο με πολλές κωμικές καταστάσεις που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι , που περνάει πολλά μαθήματα, φιλίας, αγάπης, πίστης, δύναμης, που θα βοηθήσει τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν αλλά και να ενδυναμωθούν. Από αυτή την ιστορία μαθαίνουμε ότι τα παιδιά και ιδιαίτερα τα ευγενικά παιδιά βγαίνουν πάντα νικητές και ότι υπάρχουν στη ζωή πολλοί Κακοί Λύκοι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με θάρρος και δύναμη. 

Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο πονηρός λύκος
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Οι παραστάσεις ξεκινούν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 5 μ.μ. Το καστ περιλαμβάνει τους Καίτη Φίνου, Βασιλική Αγγέλη, Μαρσώ Φίλη, Ηλία Τσουμπέλη και Ζήνα Παγδάτη. Η σκηνοθεσία και το κείμενο είναι της Γιώτας Τζουάνη, με σκηνικά από τους Κωνσταντίνο Μουσικά και Μαρσώ Φίλη, μουσική και στίχους της Γιώτας Τζουάνη και ενορχήστρωση του Γιάννη Προμπονά.

"Χάνσελ και Γκρέτελ"

Το δημοφιλές παραμύθι των αδερφών Γκριμ έρχεται ξανά στο Θέατρο Αυλαία, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώτας Τζουάνη. Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, δύο αγαπημένα αδέρφια, ζουν ήσυχα στο  φτωχικό σπίτι τους με τον ξυλουργό πατέρα τους και την μητριά τους, που δυστυχώς δεν αγαπάει τα παιδιά. Έτσι πείθει τον άντρα της να τα εγκαταλείψουν στο δάσος. Τα μικρά αδέρφια, εγκαταλελειμμένα και εξαντλημένα  βρίσκουν μέσα στο δάσος ένα σπίτια φτιαγμένο από ζαχαρωτά και καθώς πεινάνε πολύ τρέχουν να φάνε ζαχαρωτά. Η κακιά μάγισσα όμως που μένει εκεί τα παγιδεύει και η ζωή τους κινδυνεύει.  Ευτυχώς όμως έρχονται οι φίλοι τους η Πασχαλίτσα και το Πουλάκι που θα τα βοηθήσουν να απελευθερωθούν. Ένα έργο που μιλάει για τη δύναμη της οικογένειας και της φιλίας, της συνεργασίας και της αγάπης αλλά και της διαφορετικότητας. Η δύναμη του καλού νικάει πάντα το κακό.  Ένα έργο με πολύ χορό και τραγούδια  όπου οι μικροί μας φίλοι συμμετέχουν και διασκεδάζουν αφάνταστα. 

χάνσελ και γκρέτελ θέατρο αυλαία

Το παραμύθι "Χάνσελ και Γκρέτελ" κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 5 μ.μ. Στην παράσταση παίζουν οι Ρία Ντεγιαννή, Νεκτάριος Μαστορής, Δήμητρα Μπραέσα, Κωνσταντίνα Σπάθη, Γεωργία Φωσκόλου και Κωνσταντίνος Γιαννατσής. Τα σκηνικά επιμελείται ο Χάρης Σεπεντζής, η μουσική και οι στίχοι είναι της Γιώτας Τζουάνη, με ενορχήστρωση από τον Γιάννη Προμπονά. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Χάνσελ και Γκρέτελ

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 90 '

Το κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ παρουσιάζεται σε μια μουσικοθεατρική διαδραστική εκδοχή που μιλά για τη δύναμη της οικογένειας και της φιλίας, τη συνεργασία, την αγάπη, τη διαφορετικότητα και πάνω απ’ όλα τη δύναμη του καλού που πάντα νικάει στο τέλος. Τα δύο αδέλφια, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, ζουν ήσυχα στο φτωχικό σπίτι τους μαζί με τον ξυλουργό πατέρα τους και την μητριά τους, που δεν συμπαθεί τα παιδιά. Έτσι πείθει τον άντρα της να τα εγκαταλείψουν στο δάσος. Εκεί μετά από πολυήμερη περιπλάνηση βρίσκονται μπροστά σε ένα γλυκόσπιτο, φτιαγμένο από ζαχαρωτά, δεν γνωρίζουν όμως ότι ανήκει σε μια κακιά μάγισσα.

Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο πονηρός λύκος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 100 '

Η Κοκκινοσκουφίτσα, ένα μικρό κοριτσάκι, μαθαίνει ότι η αγαπημένη της γιαγιά είναι άρρωστη και χρειάζεται επειγόντως τα φάρμακά της. Εκείνη, μαζί με τα φιλαράκια της, τα ζωάκια, πείθει τη μητέρα της να πάει στη γιαγιά της για να της δώσει ό,τι χρειάζεται. Όμως, παρά τις συμβουλές της μητέρας της να μην περάσει από το δάσος γιατί παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι, εκείνη, από την χαρά της, βλέποντας κάτι πανέμορφα λουλούδια, αποφασίζει να πάει από το Δάσος. Εκεί βρίσκεται ο κακός λύκος που την ξεγελάει και την πείθει να πάει από έναν άλλο δρόμο στην γιαγιά της για να προλάβει εκείνος να πάει στο σπίτι της, να την κρύψει στην ντουλάπα και να περιμένει το μικρό του γεύμα, την Κοκκινοσκουφίτσα. Τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι όπως τα έχει στο μυαλό του ο κακός και πονηρός λύκος ή η Κοκκινοσκουφίτσα θα σταθεί πολύ τυχερή και θα έχει βοήθεια που θα του χαλάσει όλα τα σχέδια;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί