Δημιουργικά summer camps για παιδιά

Τα summer camps που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις και άλλα πολλά.

Δημιουργικά summer camps για παιδιά

Τα summer camps που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (IME), το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τις Μορφές Έκφρασης.

Δημιουργικά summer camps για παιδιά

Καλοκαίρι στον "Ελληνικό Κόσμο" με εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (IME), με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στα εκπαιδευτικά προγράμματα, υλοποιεί και φέτος το πολύ επιτυχημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Καλοκαίρι στην πόλη", για τέσσερα δεκαήμερα μέχρι και 6/9 με φετινή θεματική "Οι θεοί του Ολύμπου διοργανώνουν τη δική τους Ολυμπιάδα"! Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών και είναι σχεδιασμένο από το έμπειρο τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του IME. Υλοποιείται στους άρτια εξοπλισμένους χώρους του "Ελληνικού Κόσμου" και θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά, που μετά το κλείσιμο των σχολείων παραμένουν στην Αθήνα. Για δέκα ολόκληρες ημέρες, από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: εκθέσεις, προβολές στη "Θόλο", το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Επίσης, παρέχεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα) που συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα για τα παιδιά. 

Για κρατήσεις θέσεων στο Τ. 212 254 0000 και στο email: reservations@hellenic-cosmos.gr

Δημιουργικά summer camps για παιδιά

"Πορτρέτα του εαυτού μας" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Διαβάστε Επίσης

Με αφορμή την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση "Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ως τις Νοεμβρίου 2024, το φετινό summer camp με τίτλο "Πορτρέτα του εαυτού μας" είναι αφιερωμένο στη μεγάλη Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα. Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

Ποιος είμαι; Πώς μπορώ να αναπαραστήσω τον εαυτό μου με χρώματα και μπογιές; Τι σχήματα και τι γραμμές έχουν τα συναισθήματά μου; Πώς γνωστοί καλλιτέχνες του 20ου αιώνα έχουν αναπαραστήσει τον εαυτό τους; Αν ήμουν ήρωας ταινίας, ποιος θα ήμουν; Αν είχα σούπερ δυνάμεις, ποιες θα ήταν αυτές και πώς θα τις χρησιμοποιούσα; Αν ήμουν ένας κακός από μια ταινία ή ιστορία, ποιος θα ήμουν; Αυτά και άλλα ερωτήματα, θα απαντήσουν τα παιδιά σε αυτή την δημιουργική εβδομάδα. Οδηγός στις αναζητήσεις θα είναι τα παιχνίδια, η μουσική και ο χορός. Στο τέλος της εβδομάδας, θα παρουσιαστούν τα έργα των παιδιών σε μια έκθεση που θα τη στήνουν μέρα με τη μέρα. Το φετινό Summer Camp θα πραγματοποιηθεί σε 7 πενθήμεραμέχρι και τις 2/8.

Για κρατήσεις θέσεων στο +30 210 7228321-3 ή μέσω email στο museum@cycladic.gr

Δημιουργικά summer camps για παιδιά

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ένα αξέχαστο καλοκαίρι περιμένει τα παιδιά από 6 έως 12 ετών (μέχρι και τις 26 Ιουλίου) στο καλοκαιρινό camp που ετοιμάζει η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Εξειδικευμένοι, έμπειροι παιδαγωγοί χρησιμοποιούν τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία για να ενθαρρύνουν τα ταλέντα και τις ικανότητες κάθε παιδιού, έτσι ώστε να αναπτύξει την δημιουργικότητα, την φαντασία και την κοινωνικότητά του. Οι δράσεις περιλαμβάνουν Εργαστήρι Μουσικής - Κίνησης - Χορού, Kids Yoga, Θεατρικό παιχνίδι,  SΤΕΑΜ Robotics – STEAM Unplugged, Εικαστικά / Κατασκευές / Χειροτεχνία, Kινηματογραφικό εργαστήριο - Movie Lab, Κουκλοθέατρο, Παίζουμε "Αγγλικά". Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης χώρο και χρόνο για ελεύθερο παιχνίδι, παρακολούθηση ταινιών και συζήτηση, γωνιές φιλαναγνωσίας και πειραματισμό με επιστήμες και τέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 2103680083, 2103680019 & 2103680023 (10 π.μ.-7 μ.μ.) ή στο summercamp@hau.gr.

Δημιουργικά summer camps για παιδιά

Summer camp Μορφές Έκφρασης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Οι Μορφές Έκφρασης σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους διοργανώνουν έως τις 6 Σεπτεμβρίου το 11ο καλλιτεχνικό summer camp τους, με στόχο να προσφέρουν σε παιδιά και εφήβους 5-17 ετών την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις, να παίξουν, να επικοινωνήσουν και να βιώσουν την ομορφιά της Φύσης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια και την υγεία τους. Με θεματική "η ομορφιά μιας απλής ζωής", η Άννα Σεβαστή Τζίμα δημιούργησε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε μια παραμυθένια γωνιά, όπου η Φύση γίνεται για λίγο το σπίτι των παιδιών και οι Τέχνες το όχημά τους για να ανακαλύψουν αξίες και ιδανικά για τη ζωή. Κάτω από τις σκιές των δέντρων και το δροσερό θρόισμα των φύλλων, παιδιά και έφηβοι ξετυλίγουν την φαντασία τους, εξερευνούν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, παίζουν, επικοινωνούν και μοιράζονται τη χαρά της συνύπαρξης στη φύση μέσα από το Θέατρο, τη Μουσική, το Τραγούδι, τη Γλυπτική, τη Ζωγραφική, τον Χορό και την Κίνηση. 

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210 3464002. Τηλέφωνα για εγγραφές:  210 3464002 / e-mail: morfesekfrasiscamps@gmail.com Το παιδί μπορεί να συμμετέχει σε 1- 9 εβδομάδες κατ’ επιλογή

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2024

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.