"Το μαγικό κλειδί": Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνα Κουλουμπή σε περιοδεία με το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα

Από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της βασιλοπούλας», είναι εμπνευσμένη η επιτυχημένη παράσταση των Χριστίνας Κουλουμπή και Κάρμεν Ρουγγέρη, με την οποία περιοδεύουν φέτος σε όλη την Ελλάδα.

Το μαγικό κλειδί Ευάγγελος Callow©

Η Παιδική Σκηνή "Κάρμεν Ρουγγέρη" περιοδεύει φέτος το καλοκαίρι με την επιτυχημένη παράσταση "Το μαγικό κλειδί", που είδαμε φέτος το χειμώνα στο θέατρο Κιβωτός. Το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα "Η καρδιά της βασιλοπούλας" ενέπνευσε για ακόμα μια φορά τις Χριστίνα Κουλουμπή και Κάρμεν Ρουγγέρη να σκηνοθετήσουν από κοινού (πάνω σε κείμενο της δεύτερης) την θεατρική μεταφορά της αγαπημένης ιστορίας. Η καλοκαιρινή πορεία της παράστασης ξεκινά από τις 9 Ιουλίου στο θέατρο Πέτρας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Μια παράσταση γεμάτη θησαυρούς, χρώματα, χορούς, παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας και παραδοσιακές μουσικές της κάτω Ιταλίας είναι το "Μαγικό κλειδί", που μιλά για τα μεγάλα θέματα και τις αξίες της ζωής. Έννοιες όπως η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η προσφορά, η ευτυχία, η δυστυχία, η λύπη, η χαρά αλλά και η αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια, όπως και ο θάνατος θα απασχολήσουν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές μέσα από την παράσταση, δίνοντας τροφή για σκέψη και αφορμή για συζήτηση.

Το μαγικό κλειδί
Ευάγγελος Callow©

Τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την Κάρμεν Ρουγγέρη

Είναι γνωστή η αγάπη της Κάρμεν Ρουγγέρη για το έργο της Πηνελόπης Δέλτα. Όπως μας είπε αυτό που τη γοητεύει στη γραφή της αλλά και αυτό που θεωρεί ότι συναρπάζει τα παιδιά είναι ότι "τα έργα της είναι γεμάτα θησαυρούς-μηνύματα. Έχουν πάντοτε πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή που κερδίζει την προσοχή των παιδιών, τα οποία πολλές φορές στο διάλειμμα δυσανασχετούν, γιατί έχουν αγωνία για το τι θα γίνει παρακάτω”. Σε σχέση με τη μουσική της παράστασης σημειώνει: "Πάντα δίνουμε μεγάλη σημασία στη μουσική. Θέλουμε να κερδίζουν κι από αυτό τα παιδιά. Στις μέρες μας τα τραγούδια δεν είναι μελωδικά με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην τραγουδούν σωστά. Στο "Μαγικό κλειδί” τα παιδιά θα φύγουν παίρνοντας μαζί τους την υπέροχη μουσική και τα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, γι’ αυτό και οι ηθοποιοί μας πάντα έχουν εξαιρετικές φωνές". 

Υπάρχει άραγε κάποια στιγμή στο έργο ή κάποια φράση που ξεχωρίζει η Κάρμεν Ρουγγέρη; Όπως μας εκμυστηρεύτηκε: "Μια φράση που λέει η Ζωή, η οποία και προσωποποιείται  "Στη ζωή υπάρχει η χαρά, αλλά υπάρχει και η λύπη. Υπάρχει η επιτυχία αλλά και η αποτυχία. Η δυστυχία αλλά και η ευτυχία", και είναι κάτι που πρέπει να το ξέρουν τα παιδιά”. Όσο για το πότε διάβασε πρώτη φορά Πηνελόπη Δέλτα: "Μικρή διάβαζα συνέχεια. Η γενιά η δική μου διαβάζαμε, τώρα είναι το internet. Το πρώτο μου βιβλίο ήταν το "Παραμύθι χωρίς όνομα”, που κυριολεκτικά με μάγεψε”.

Το μαγικό κλειδί
Ευάγγελος Callow©

Λίγα λόγια για το έργο

Μια φορά κι έναν καιρό ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα, που ζούσαν ευτυχισμένοι σ’ ένα μεγάλο νησί, έχοντας κατακτήσει την αγάπη του λαού τους, έφεραν στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Στη βάφτιση του μωρού, την ώρα που όλοι γλεντούσαν, εμφανίστηκαν οι νεράιδες του νησιού για να του δώσουν ευχές. Οι δύο από αυτές χάρισαν στη βασιλοπούλα ομορφιά, χάρη, ωραία φωνή και εξυπνάδα. Η τρίτη νεράιδα, όμως, η Μοίρα, της ευχήθηκε να μην νιώσει ποτέ λύπη στη ζωή της και χτυπώντας το μαγικό της ραβδάκι ελαφρά στο στήθος της μικρής πήρε την καρδιά της και την έκλεισε σε ένα χρυσό κουτάκι. Τότε ο βασιλιάς και η βασίλισσα φοβισμένοι για το πώς θα μπορέσει να τους αγαπήσει αλλά και να κυβερνήσει χωρίς την καρδιά της, ζήτησαν τη βοήθεια της Κυρά Ζωής. Εκείνη, λιγότερη ισχυρή καθώς ήταν από τη Μοίρα, τους έδωσε ένα χρυσό κλειδάκι και τους είπε ότι αν ποτέ η ίδια η βασιλοπούλα θελήσει να αποκτήσει πάλι την καρδιά της, αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να το κάνει. 

Το μαγικό κλειδί
Ευάγγελος Callow©

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Ελίνα Γιαννάκη, Άρης Δελαγραμμάτικας, Μαρία Καμακάρη, Στέφανος Κορρές, Χριστίνα Κουλουμπή, Ελένη Μπουκουβάλα, Γιάννης Νικολάου, Αλεξάνδρα Σκένδρου.

Το μαγικό κλειδί
Ευάγγελος Callow©

Την ιστορία του "Μαγικού κλειδιού" ντύνουν τα σκηνικά και τα κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, οι χορογραφίες και οι φωτισμοί του Πέτρου Γάλλια, η μουσική σύνθεση και η ενορχήστρωση του Αντώνη Δελαπόρτα, οι στίχοι και οι μουσικές επιλογές του Ανδρέα Κουλουμπή, ενώ την προσαρμογή των τραγουδιών έχει κάνει η Ελένη Ζιώγα. 

Το μαγικό κλειδί
Ευάγγελος Callow©

Πρόγραμμα περιοδείας

9/7 Θέατρο Πέτρας
10/7 Αγία Παρασκευή
17/7 Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής, Κορωπί
19/7 Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου, Γαλάτσι
27/7 Παραλία Γλυφάδας
28/7 Αθλητικό & Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης
16/8 Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου
26/8 Σινέ Άλεξ Πόρτο Ράφτη
2/9 Κηποθέατρο Νίκαιας
4/9 Θέατρο Δήμου Αιγάλεω "Αλέξης Μινωτής”
7/9 Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη”, Βριλήσσια
8/9 Κηποθέατρο Παπάγου
9/9 Ασπρόπυργος Αττικής

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το μαγικό κλειδί

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 100 '

Μια παράσταση γεμάτη θησαυρούς, χρώματα, χορούς, παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας και παραδοσιακές μουσικές της κάτω Ιταλίας είναι το «Μαγικό κλειδί», που μέσα από μια παραμυθένια ιστορία που μιλά για τα μεγάλα θέματα και τις αξίες της ζωής, θίγοντας έννοιες όπως η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η προσφορά, η αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια, η ευτυχία, η δυστυχία κ.ά. Μια φορά κι έναν καιρό ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα, που ζούσαν ευτυχισμένοι, έχοντας κατακτήσει την αγάπη του λαού τους, έφεραν στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Στη βάφτιση του μωρού εμφανίστηκαν οι νεράιδες του νησιού για να του δώσουν ευχές. Οι δύο από αυτές χάρισαν στη βασιλοπούλα ομορφιά, χάρη, ωραία φωνή και εξυπνάδα. Η τρίτη νεράιδα, όμως, η Μοίρα, της ευχήθηκε να μην νιώσει ποτέ λύπη στη ζωή της και χτυπώντας το μαγικό της ραβδάκι πήρε την καρδιά της και την έκλεισε σε ένα χρυσό κουτάκι. Αν ποτέ η ίδια η βασιλοπούλα θελήσει να αποκτήσει πάλι την καρδιά της, ο μόνος τρόπος θα είναι ένα χρυσό κλειδάκι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.