Η παιδική παράσταση "Τα ξύλινα σπαθιά" προσθέτει νέες ημέρες παραστάσεων στο θέατρο Βρετάνια. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή και με έξτρα παραστάσεις την περίοδο των εορτών. Μέσα από την σκηνοθετική ματιά της ταλαντούχας Ανδρομάχης Χρυσομάλη, το αντιπολεμικό και γεμάτο κοινωνικά μηνύματα μυθιστόρημα του Παντελή Καλιότσου, μετατρέπει την σκηνή του θεάτρου Βρετάνια, σε ένα φανταστικό χωριό τη Μανωλίτσα.
Η παράσταση είναι μία υπερπαραγωγή της Εταιρείας Όψεις Θεάτρου, με δώδεκα ηθοποιούς, με τον Τάκη Βαμβακίδη, στον ρόλο του ειρηνοποιού Φαρμακοποιού και τον Μάκη Πατέλη στον ρόλο του Μπάρμπα Γάντζου, του πονηρού έμπορου πολεμικών παιχνιδιών και με έναν μεγάλο θίασο με νέους ταλαντούχους ηθοποιούς (Θωμάς Χαβιανίδης, Παναγιώτης Λέκκας, Γιάννης Τσαλίδης, Μαρία Κοκκινίδου, Ανούς Μπογοσιάν, Θάνος Δεσποτόπουλος, Σπύρος Σιδέρης, Ηλίας Τσούμπελης, Νίκος Στεργιώτης) και συντελεστές, με εντυπωσιακές βιντεοπροβολές, δράση, μουσική και χορό που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και μας ταξιδεύει στην παιδική μας ηλικία.
Ο συγγραφέας, με το ιδιαίτερο χιούμορ του, την αμεσότητα, την ειλικρίνεια και την ευρηματικότητά του, μέσα από ένα ατέλειωτο παιχνίδι, αγγίζει με την τρυφεράδα του, τις καρδιές των παιδιών, τα συγκινεί και τα εμπνέει απέναντι στο παναθρώπινο πρόβλημα του πολέμου και τα βοηθάει να αντιληφθούν πως κανένας πόλεμος δεν είναι καλός, ακόμα και αυτός που παίζεται με ξύλινα σπαθιά.
Δείτε φωτογραφίες της παράστασης
Περισσότερες πληροφορίες
Τα ξύλινα σπαθιά
Στο χωριό Μανωλίτσα, λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, όταν ακόμη οι μνήμες του είναι νωπές, ένας πονηρός έμπορος παιχνιδιών αποφασίζει να αλλάξει τη βιτρίνα του μαγαζιού του και να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά παιχνίδια με κάθε λογής πολεμικά, γοητεύοντας όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τον δάσκαλο, ξεσηκώνοντάς τα και παρασύροντάς τα σε ένα ξέφρενο πολεμικό παιχνίδι με μόνο σκοπό την αύξηση του κέρδους του. Οι μαθητές καταστρώνουν σχέδια στα διαλείμματα του σχολείου, για να κατατροπώσουν τον «εχθρό», χωρίζονται σε ομάδες και αρχίζει η δράση. Τι θα γίνει, όμως, όταν τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπα με τις συνέπειες του «πολέμου»;