Βουτιές στην τέχνη: Ένα καλοκαιρινό camp για παιδιά 6-12 ετών

5 εβδομαδιαίοι κύκλοι γεμάτοι δράση, παιχνίδι και τέχνη στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Βουτιές στην τέχνη

Η Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με την ομάδα thea-tree, επαναλαμβάνει και το 2023 το καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά "Βουτιές στην τέχνη", με νέα θεματολογία, αλλά πάντα με δράση, παιχνίδι και φυσικά τέχνη!

Παιδιά, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες "βουτούν στην τέχνη" καθημερινά και για 5 εβδομαδιαίους κύκλους, από τις 19 Ιουνίου έως και τις 21 Ιουλίου, από τις 9 π.μ.-4 μ.μ.. Ανάμεσα στις δράσεις ξεκουράζονται με μια βόλτα για δεκατιανό γεύμα στον κήπο του Μεγάρου και αργότερα γευματίζουν μετά μουσικής στους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης. Δυνατότητα εγγραφής σε 1 ή περισσότερους εβδομαδιαίους κύκλους.

Βουτιές στην τέχνη

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες, με μέγιστο όριο 30 παιδιά η κάθε μία, και καθοδηγούνται από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτές και παιδαγωγούς τέχνης στα μονοπάτια της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών τεχνών. Την θεματολογία του φετινού camp αποτελούν δυο ιστορίες που εναλλάσσονται ανά εβδομάδα:

Αναζητώντας τη χαμένη πολιτεία (19-23/6, 3-7/7, 17-21/7)

Η ανακάλυψη μιας αρχαίας περγαμηνής θα γίνει αφορμή για απίθανες περιπέτειες σε θάλασσες, σαβάνες, βουνά και ερήμους. Μία ανοιχτή ιστορία-αφορμή για εξερεύνηση στον κόσμο της τέχνης και της επιστήμης. Πάνω από όλα όμως ένα πλαίσιο δημιουργίας, όπου παιδιά και εμψυχωτές θα μπορέσουν να εκφραστούν, να παίξουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους παραλλαγές.

Βουτιές στην τέχνη

Από που έρχονται οι δράκοι; (26-30/6, 10-14/7)

Δράκοι του νερού, δράκοι ιπτάμενοι και άλλοι που πετάνε φωτιές. Πώς ξεκίνησαν όλες αυτές οι ιστορίες, τις οποίες συναντάμε σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις εποχές και τους πολιτισμούς; Πρόκειται για ένα θεματικό πρόγραμμα όπου η τέχνη και η επιστήμη ανοίγουν το δρόμο στη φαντασία και τη δημιουργία, στο παιχνίδι και τη ψυχαγωγία.

Στο τέλος κάθε εβδομάδας, κάθε Παρασκευή στις 3 μ.μ., τα παιδιά παρουσιάζουν σε γονείς και φίλους ένα δρώμενο βασισμένο στις παραπάνω ιστορίες. Τα σκηνικά, τα κοστούμια, η μουσική και η θεατρική απόδοση έχουν δημιουργηθεί από τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση των παιδαγωγών.

Βουτιές στην τέχνη

Το summer camp απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και μεγαλύτερα παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού ως leaders, βοηθώντας τους ενήλικες εμψυχωτές στο συντονισμό και τις δράσεις με τα μικρότερα παιδιά.

Κόστος συμμετοχής: 110€ ανά εβδομάδα με δεκατιανό σνακ | 158€ ανά εβδομάδα με δεκατιανό σνακ και μεσημεριανό γεύμα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.