Μαθητικά Καλλιτεχνικά Φεστιβάλ φέρνουν "Μαζί!" τις τοπικές κοινότητες σε 14 πόλεις της Ελλάδας

Περισσότεροι από 1.500 μαθητές και μαθήτριες, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, από 150 σχολεία θα λάβουν μέρος σε 16 μαθητικά φεστιβάλ συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και δρώμενα.

Μαθητικά Καλλιτεχνικά Φεστιβάλ © UNCHR/Popi Dionysopoulou

Για ένατη συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστήμια, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συλλόγους γονέων, μουσεία και άλλους φορείς διοργανώνουν μαθητικά καλλιτεχνικά φεστιβάλ – γιορτές καλλιτεχνικής δράσης σε 14 πόλεις της χώρας.

Από τις 5 έως τις 29 Μαΐου 2023, περισσότεροι από 1.500 μαθητές και μαθήτριες, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, από 150 σχολεία θα λάβουν μέρος σε 16 μαθητικά φεστιβάλ συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και δρώμενα, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και δουλεύοντας από κοινού με στόχο να τιμήσουν με μία μεγάλη γιορτή τη συμπερίληψη, την αρμονική συνύπαρξη και το "Μαζί".

Σκοπός των φεστιβάλ είναι να συναντηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους θεατροπαιδαγωγούς και τους γονείς σε μια μεγάλη γιορτή χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, για να παίξουν, να συν-ομιλήσουν, να απολαύσουν τις δημιουργίες ο ένας του άλλου.

Στις φετινές διοργανώσεις θα λάβουν μέρος σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Kι αν ήσουν εσύ;" του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς και σχολεία ή ομάδες νέων που υλοποίησαν ανάλογα καλλιτεχνικά προγράμματα κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Τα φεστιβάλ του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση αποτελούν μία δραστηριότητα που ξεκίνησε το 2015 με τη διοργάνωση "ημερών δράσης" σε σχολεία τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Κι αν ήσουν εσύ;" και εξελίχθηκαν σε μαθητικά φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα "Κι αν ήσουν εσύ;" έχουν πάρει μέρος περισσότεροι από 37.000 μαθητές και μαθήτριες και 17.000 εκπαιδευτικοί. Τα μαθητικά φεστιβάλ προς το τέλος κάθε σχολικής χρονιάς αποτελούν μια από τις μαζικότερες δημιουργικές δράσεις από πλευράς συμμετοχής και εξωστρέφειας στην τοπική κοινωνία φέρνοντας κοντά δεκάδες σχολεία και χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων. 

Το πρόγραμμα των φεστιβάλ

5/5 Καλαμάτα
10/5 Ιωάννινα, Αθήνα (Γυμνάσια-Λύκεια)
13/5 Αθήνα (Δημοτικά)
12/5 Πάτρα, Σέρρες 
12/5 Διαδικτυακά 
15/5 Κέρκυρα, Τρίκαλα, Τρίπολη 
16/5 Λάρισα
17/5 Ηγουμενίτσα
27/5 Ηράκλειο
28/5 Ζάκυνθος
29/5 Θεσσαλονίκη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.