Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου για παιδιά

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο θέατρο Βρετάνια το κλασικό έργο σε θεατρική διασκευή για παιδιά.

Φιλάργυρος

Μετά τον "Καρυοθραύστη” η Παιδική Σκηνή Ονειροπόληση επιστρέφει στο θέατρο Βρετάνια από 5 Μαρτίου με τον "Φιλάργυρο" του Μολιέρου. Η Τούλα Ζαχαριουδάκη διασκευάζει και σκηνοθετεί την κωμωδία καταστάσεων που στρέφεται κατά της απληστίας και του εγωισμού, υπογραμμίζοντας τη δύναμη της αγάπης, της αλήθειας, της καλοσύνης και την αξία της οικογένειας, σε μια θεατρική διασκευή ειδικά για παιδιά. Στο διαχρονικό και πολύ διασκεδαστικό έργο γεμάτο απρόοπτα και δράση, το ρόλο του Αρπαγκόν αναλαμβάνει ο Λευτέρης Μελέτης, η σκηνοθέτιδα υποδύεται την προξενήτρα, και συμπρωταγωνιστούν οι Αντιγόνη Γλυκού, Σωτήρης Αντωνίου, Κωνσταντίνος Τσιάκος, Δημήτρης Πρωτογεράκης και Κατερίνα Καλουμένου.

Φιλάργυρος

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο εκτυλίσσεται στο Παρίσι στο σπίτι του κυρίου Αρπαγκόν, ο οποίος είναι ένας πλούσιος άνθρωπος ιδιαίτερα φιλοχρήματος, καχύποπτος... δεν εμπιστεύεται κανέναν... υποψιάζεται τους πάντες... ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Όλη του η συμπεριφορά δημιουργεί συγκρούσεις - κωμικές - με τους γύρω του και βέβαια αυτός που ουσιαστικά δεν περνάει καλά, είναι ο ίδιος, γιατί δεν μπορεί να χαρεί με ότι καλό συμβαίνει στη ζωή του. 
Σημαντικούς ρόλους στο έργο έχουν  τα παιδιά του, τα οποία ευτυχώς δεν ασπάζονται τις απόψεις του, ο οικονόμος, οι υπηρέτες του, η Μαριάννα αλλά και η κυρία Φροσύνη που αναστατώνει τους πάντες και δίνει λύσεις όπου χρειαστεί. Ο "Φιλάργυρος" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι στο ΠαλαίΡουαγιάλ το 1668. Από τότε παίζεται συνεχώς σε πολλά θέατρα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Βασίζεται δε στην κωμωδία του Πλαύτου "Η χύτρα με το χρυσάφι". Το έργο είναι πλούσιο σε συναισθήματα, πλαισιωμένο με μουσική, χορό και τραγούδια. Θα συναρπάσει τα παιδιά, θα τα κάνει να διασκεδάσουν, να ονειρευτούν, να συγκινηθούν, να γελάσουν, να περάσουν όμορφα. Μετά από πολλές περιπέτειες και πολύ γέλιο, όλα έχουν ένα απρόσμενα ευτυχισμένο τέλος. Η σκηνοθετική γραμμή έλαβε υπ’ όψιν και σεβάστηκε διακριτικά τους κανόνες της εκπαιδευτικής διαπαιδαγώγησης.

Φιλάργυρος

Τα σκηνικά είναι του Παύλου Καρακασίδη, τα κοστούμια της Αντιγόνη Γλυκού, η μουσική σύνθεση του Σάκη Τσιλίκη και οι χορογραφίες του Αλέξανδρου Χατζιάρα.

Προπώληση μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.