"Το μυστήριο της Ανατολής" στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" για δύο Σαββατοκύριακα

Η ομάδα Baruti μας παρασύρει σε μια παραμυθένια ιστορία που εξυμνεί την αγάπη με τους όρους του κουκλοθεάτρου.

Το μυστήριο της Ανατολής

Με την παράσταση θεάτρου κούκλας "Το μυστήριο της Ανατολής” έρχεται για δύο σαββατοκύριακα από τις 4/2 η ομάδα Baruti στο "Εργαστήρι Μαιρηβή" και μας ταξιδεύει στην καρδιά της ερήμου.

Το μυστήριο της Ανατολής

Πρόκειται για μια παράσταση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με τεχνικές buranku, πλούσια σε εικόνες και εναλλαγές, φαντασία, χιούμορ, έντονες συγκινήσεις και φυσικότητα στην κίνηση της κούκλας, που οδηγεί τον θεατή σε μια ιδιαίτερη και ατμοσφαιρική εμπειρία.

Το μυστήριο της Ανατολής

Η ιστορία

Ο Τουρλούμ Σουκλούμ ονειρεύεται να γίνει μάγος και σοφός σαν τον παππού του, τον Καντάρ. Όμως οι σκανταλιές του δεν τον αφήνουν να συγκεντρωθεί. Ο Καντάρ τον συμβουλεύει να ακολουθήσει το δρομο των καραβανιών, για να βρει τη δύναμη που κρύβεται μέσα του και να αναδυθεί η σοφία του. Το περιπετειώδες ταξίδι του στην έρημο ξεκινά. Μοναδικός σύντροφος το Μαγικό Βιβλίο.

Οι συντελεστές

Τις κούκλες εμψυχώνουν οι Francisco Brito, Φιλιώ Αγριμανάκη και Αλέξης Παπαχατζής. Τη σκηνογραφία υπογράφει η Βούλα Κούρου, τη μουσική ο Παύλος Σαραντινός και τους φωτισμούς ο Γιάννης Νερουλίδης.

Who is who - Η ομάδα Baruti

Ιδρύθηκε το 1987. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ: Σεούλ (Κορέα), Σμύρνη (Τουρκία), Kaohsiung Taiwan, Golden Delfin, Βάρνα (Βουλγαρία), Σόφια (Βουλγαρία) 2012, Κανάριοι Νήσοι (Ισπανία), Plovit (Βουλγαρία) 2006 (βραβείο Optical Efe), Charleville (Γαλλία), Titirihai,Tolosa (Ισπανία), La Strada Graz (Αυστρία) και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή η συνεχής επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς έχει δώσει στην ομάδα μια ανοιχτή οπτική, που προσφέρει το απαραίτητο υλικό για τη δημιουργία της κάθε παράστασης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το μυστήριο της Ανατολής

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 60 '

Κουκλοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που υμνεί την αγάπη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.