"Παραμύθι χωρίς όνομα" από την Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη

Το έργο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, που αν και γράφτηκε 100 χρόνια πριν, παραμένει επίκαιρο.

Παραμύθι χωρίς όνομα Πέτρος Γάλλιας©

Η Παιδική Σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει στο Κιβωτός, το θεατρικό της σπίτι εδώ και πολλά χρόνια, την παράσταση "Παραμύθι χωρίς όνομα", από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, που αν και γράφτηκε 100 χρόνια πριν, παραμένει πάντα επίκαιρο. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 20 Νοεμβρίου.

Παραμύθι χωρίς όνομα
Πέτρος Γάλλιας©

Το κείμενο υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, τα παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια είναι της Χριστίνας Κουλουμπή, ενώ από κοινού σκηνοθετούν την παράσταση. Στην κίνηση, τις χορογραφίες και τους φωτισμούς μπαίνει η σφραγίδα του Πέτρου Γάλλια. Ο Αντώνης Δελαπόρτας επιμελείται την μουσική σύνθεση, την ενορχήστρωση και το video art, ενώ ο Ανδρέας Κουλουμπής γράφει τους στίχους και επιλέγει τα τραγούδια.

Παραμύθι χωρίς όνομα
Πέτρος Γάλλιας©

Όλα συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα, την χώρα των Μοιρολάτρων, μια πλούσια χώρα, όπου βασιλεύει ο βασιλιάς Συνετός, τον οποίο θα διαδεχθεί στο θρόνο ο γιος του Αστόχαστος (Αυγουστίνος Ρεμούνδος). Μαζί με τη γυναίκα του Παλάβω (Χριστίνα Κουλουμπή) μια επιπόλαιη βασιλοπούλα κόρη του βασιλιά (Γιάννης Νικολάου) από το διπλανό βασίλειο, θα καταφέρουν μέσα σε λίγο χρόνο να οδηγήσουν την χώρα τους σε απόλυτη κατάρρευση και χρεοκοπία.

Παραμύθι χωρίς όνομα
Πέτρος Γάλλιας©

Το ζευγάρι θα αποκτήσει 4 παιδιά, 3 κόρες, τη Ζήλιω (Ιωάννα Καλλιτσάντση), την Πικρόχολη (Μαριαλένα Ροζάκη), την Ρηνούλα (Μελίνα Σπετσιέρη) και τον Συνετό τον Β΄(Νεκτάριος Φαρμάκης). Τα ονόματά όλων των ηρώων δεν είναι τυχαία καθώς δίνουν με πολλή έξυπνο τρόπο τον χαρακτήρα τους. 

Παραμύθι χωρίς όνομα
Πέτρος Γάλλιας©

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί