Το όνομα "Τηλέμαχος" είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα εντός των αθηναϊκών τειχών δρώμενα που αφορούν την υψηλή κρεατοφαγία χρόνια τώρα, με το δημοφιλές brand να πιστοποποιεί του λόγου το ασφαλές τόσο στον υψηλής αισθητικής χώρο στη στοά της Πανεπιστημίου όσο και στην εξελιγμένη ψησταριά της Κηφισιάς. Η γαστρονομική τεχνογνωσία και κληρονομιά της οικογένειας Τσιλιγκίρη πρεσβεύει την εκλεκτότερη έκφανση της καρνιβορικής γευστικής κουλτούρας, σε οποιαδήποτε εκδοχή της.
Στην ψηλοτάβανη, καλόγουστα διακοσμημένη και με μητροπολιτική αύρα σάλα της οδού Πανεπιστημίου, η γευστική γκάμα ανοίγεται από το κοντοσούβλι και τη γάστρα μέχρι το rib eye, τα ψησίματα ακριβείας και τις dry aged προτάσεις, ενώ στον ντυμένο με τούβλο, μάρμαρο, ξύλο και δέρμα χώρο των ΒΠ (που έχει έξτρα plus τα τραπεζάκια έξω για το καλοκαίρι, κάτω από τα δέντρα, με αύρα γειτονιάς), η κρεατογνωσία ποιότητας μεταφράζεται σε πλούσιες μερίδες, σωστό σίτεμα και τεχνική στο ψήσιμο. Και στις δύο εστιατορικές περιπτώσεις, κοινός παρονομαστής είναι η κορυφαία πρώτη ύλη και η εξαιρετική αντιμετώπιση αυτής.