Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Περνώντας ένα βράδυ σε ένα πολύ ξεχωριστό dining event.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 19.30 και έξω από τον αριθμό 42 της οδού Ακαδημίας και την είσοδο του Μητροπολιτικού Κολεγίου παρατηρώ έντονη κινητικότητα. Οι επισκέπτες που συναντώ στον χώρο της υποδοχής μοιράζονται το ίδιο ασανσέρ αλλά προέρχονται από διαφορετικά μονοπάτια της ζωής. Λίγο αργότερα, θα καθίσω μαζί τους για να ανταλλάξουμε ιστορίες, πάνω από τα πιάτα που ειδικά για την περίσταση ετοίμασε ο Σάκης Βενέτης.

Ο Group Executive Chef των Electra Hotels and Resorts προστίθεται σε πολλούς ακόμη γνωστούς γευσιπλάστες της αθηναϊκής σκηνής, που κατά καιρούς έχουν δεχθεί να μαγειρέψουν στην ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει η Food On. "Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που μαγειρεύουμε εδώ απόψε. Ελπίζω να σας αρέσουν όλα όσα έχουμε ετοιμάσει, σε ένα μενού μοιράσματος" ανέφερε ο Σάκης Βενέτης, που αφιλοκερδώς έφτιαξε ένα family style σκελετό πιάτων. 

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 5

Η Food On, η εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση και ακαδημία που έχει δημιουργήσει ο Αργύρης Ζαννιάς, πέρα από τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στη μαγειρική για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, παραθέτει συχνά γεύματα - συνήθως Παρασκευές.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 2

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 1

"Μου άρεσε πάντοτε να μαγειρεύω, ξέρεις. Και μου λείπει πολύ αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια που είμαι άστεγος. Πραγματικά, μπορώ να κάνω τα πάντα αν βρεθώ σε μία κουζίνα" μου λέει ο Φώτης, που κάθεται ακριβώς απέναντί μου. "Κι εγώ" συμπληρώνει η Μαρτσιέλα. "Έχω δουλέψει σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα. Σε νησιά όπως η Κεφαλονιά και η Σκιάθος" αναφέρει η συμπαθέστατη κυρία από την Αργεντινή, που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας. Καταλαβαίνω άμεσα και απόλυτα, πως απόψε, εδώ, δεν κάνουμε απλά ένα ταξίδι στη γεύση αλλά και ένα τέτοιο στην αλληλεγγύη.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 6

Ακριβώς όπως μου είχε πει ο Αργύρης Ζαννιάς, είχα την ευκαιρία να δειπνήσω με ανθρώπους που δεν είχα ξανασυναντήσει, έκανα συζητήσεις που δε φανταζόμουν, άκουσα ιστορίες που με συνεπήραν. Και ναι, έγινα σοφότερος. Ένιωσα καλά, έστω και σαν ένα μικρό κομμάτι σε ένα παζλ ενός μεγάλου σκοπού. 

Όλη η δράση της Food On, στηρίζεται αυστηρά και μόνο σε δωρεές, οι οποίες αποτελούν την έμπρακτη στήριξη, τόσο ιδιωτών όσο και νομικών προσώπων στο έργο της.


Info

foodon.eu

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.