Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του ξενοδοχείου "Mitsis N’UPiraeus Port"

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Amber Cellar

Είναι λίγος καιρός τώρα που ο Όμιλος MITSIS εξελίσσει με εξωστρέφεια το προφίλ των εστιατορίων κάποιων από τα ξενοδοχεία του, που απευθύνονται πλέον και σε εξωτερικούς πελάτες εκτός από τον κόσμο που μένει στο ξενοδοχείο. Η αρχή έγινε με το "Jenny’s Rooftop" Sofitel Athens Airport και συνεχίζεται στο "Amber Cellar" το εστιατόριο του ολοκαίνουργιου Mitsis N’UPiraeus Port που καταλαμβάνει το παλιό κτίριο που στέγαζε την εταιρεία Metaxa. Εκείνο που δεσπόζει στη σάλα του hotel restaurant είναι η τοιχογραφία του Κωνσταντίνου Κακανιά που ιχνογραφεί με τον χαρακτηριστικό εικαστικό του στυλ την ιστορία του   κτιρίου, σαν καρτ – ποστάλ όπου εμφανίζεται και η οικογένεια Μήτση, και η σημερινή εξέλιξη του χώρου. Δεν είναι μόνη της, στο καινούργιο ξενοδοχείο η τέχνη χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία του στους δημόσιους χώρους του. Στο αίθριο του κτιρίου ο Κώστας Βαρώτσος έχει κρεμάσει άπειρα κομμάτια γυαλιού σε διάφορα ύψη που αργοκινούνται και δίνουν ζωή στο κτίριο, και ο Cacao Rocks έχει ζωγραφίσει ένα εσωτερικό τοίχο με μια τοιχογραφία επηρεασμένος από ταράτσες του Χατζηκυριάκου  - Γκίκα∙ ζητήστε να τα δείτε σαν σε μια διαφορετική γκαλερί.

Amber Cellar

Επιστροφή στην κομψή σάλα με τους καναπέδες και τις όμορφες καμπυλωτές πολυθρόνες όπου δεσπόζει το ξύλο και οι ξύλινες αψίδες είναι η γέφυρα που την συνδέει με το παρελθόν του αποστακτηρίου του Metaxa. Ο executive chef του Ομίλου Δημήτρης Στειακάκης μαζί με τον σεφ του εστιατορίου Στέλιο Μάκαρη έχουν δημιουργήσει ένα μενού με ελληνική κουζίνα που κινείται ανάμεσα στην παράδοση και το σύγχρονο πνεύμα. Η χωριάτικη με κρητικό γαλένι έχει πολύ ωραίο μυρωδάτο ντρέσινγκ, τα αφράτα σουτζουκάκια μοσχοβολάνε κύμινο και η δυνατή σάλτσα φρέσκιας ντομάτας μαζί με αφρό φέτας τους πάνε πολύ, το πλούσιο, στακάτο χταπόδι έρχεται με ξυδάτη αρωματική γκρεμολάτα μυρωδικών, το πολύ σωστά ψημένο αρνάκι συνδυάζεται με μια πολύ ορεκτική και ελαφρώς πικάντικη ζεστή μελιτζανοσαλάτα.

Amber Cellar

Από την άλλη, η κολοκυθόπιτα Ευρυτανίας σερβίρεται με μοντέρνο τρόπο ανοιχτή σε μια τραγανή "τάρτα" με αρωματική γέμιση από κολοκύθια και ανθότυρο με κρέμα ξινόγαλου γύρω της, τα γλυκοφάγωτα ψητά παντζάρια συνδυάζονται δημιουργικά με "κυανό" (μπλε τυρί Μακεδονίας), η χειροποίητη "ραβιόλα" είναι βαθιά νόστιμο σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο σοφρίτο, κοντραρισμένο έξυπνα με σφαιροποιημένες πέρλες παλαιωμένου ξυδιού και σκεπασμένο με αέρινο φύλλο ζυμαρικού. Τα λιγκουίνι με ταρτάρ γαρίδας χρειάζονται διόρθωση στη σάλτσα τους ώστε η γεύση να γίνει πιο θαλασσινή ,και στον αποδομημένο σε μορφή κροκέτας μουσακά η γεύση της μελιτζάνας λείπει, ενώ αντιθέτως πολύ ωραία έκπληξη είναι ο συνδυασμός πουρέ και τραγανής αγκινάρας με τηγανητή σαρδέλα αντί για τον κολιό του καταλόγου. Η κρέμα λεμονιού με ναμελάκα λευκής σοκολάτας, μαρέγκα και αφρό δυόσμου είναι ότι πρέπει για ανανεωτικό φινάλε.

Amber Cellar

Υπ' όψιν ότι η λίστα έχει μόνο ελληνικά κρασιά, και ο mixologist Χρήστος Χουσέας επιμελείται τα κοκτέιλ που σερβίρονται και στο μπαρ του roof και το άκρως δροσιστικό Cucumber Spritz ταιριάζει άνετα με τα ελαφριά ορεκτικά του μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.